Waarom ons klimaat eigenlijk niet gered hoeft te worden ?


Het jaar 2019 is het jaar dat de klimaat gekte op hol lijkt te slaan. The Green Deal in Amerika zou de gehele economie totaal lam gaan leggen. De Gilets Jaunes hebben al in de gaten dat hen dat nog verder aan de bedelstaf gaat brengen, nog verder als de 25% van de Fransen dit nu al ervaren. Al veel onderzoeken heb ik bekeken zoals dit: Global warming, een einde aan de discussie (Dr. Don Easterbrook)

Zowat elke logica ontgaat mij dat een gas als Co2 leven schenkend kan zijn en gelijktijdig een onmetelijk probleem wat wij aangepraat krijgen. Aangepraat, want de ene wetenschapper verteld een totaal ander verhaal als de andere en niet zo’n beetje ook, 180 graden tegengesteld. Tegenstellingen die een giga invloed gaan hebben op de korte termijn in financiële werkelijkheid voor de gehele bevolking van Nederland en nog een paar door die Deep State gecontroleerde landen. Amerika heeft al afgehaakt en ik denk terecht.

Is het milieu dan geen probleem ?

ZEKER WEL !!

Waar ik mij persoonlijk erg zorgen maak is het technische geknoei met onze planeet en wel de giga toepassingen van CHEMTRAILS en de enorme stijging van het fijnstof in de lucht die wij elke dag inademen. En dat zeker in Nederland, een van de vuilste gebieden ter wereld. En gek genoeg horen we daar relatief weinig over.

Worden de klimaatmodellen overschat, dat is wat de waarnemingen laten zien, of ligt er gewoon, wat ik denk, een Deep State agenda achter?


Is het klimaat debat wel een debat ?

Omschrijving bij deze YouTube film

In de aanloop naar de klimaatconferentie in Parijs zwelt de retoriek rond klimaat weer aan. De internationaal beoogde tweegraden grens is al niet meer haalbaar, stelt men, en als we niet snel iets aan CO2 gaan doen dan zitten we straks op 4 graden opwarming in 2100 met alle gevolgen van dien: smeltende ijskappen, snel stijgende zeespiegel en wie weet wat voor andere vreselijk consequenties. De aannames achter deze toekomstvisioenen komen echter zelden meer ter sprake. Ten onrechte, stelt wetenschapsjournalist Marcel Crok.

De afgelopen jaren onderzocht hij in hoeverre nu is vastgesteld dat CO2 de oorzaak is van de huidige opwarming. Crok is tot de conclusie gekomen dat ten eerste nog lang niet zeker is dat CO2 de dominante factor is op het klimaat op dit moment en ten tweede dat de milde opwarming die we tot nu toe gekend hebben juist duidt op een lage klimaatgevoeligheid.

Klimaatmodellen, waarop de doemscenario’s voor de toekomst gebaseerd zijn, zijn maar in zeer beperkte mate in staat de huidige veranderingen te simuleren en hun projecties moeten dan ook met een grote korrel zout genomen worden, aldus Crok.

Dat het klimaat “gered” moet worden is volgens Crok onzin.

Het klimaat verandert altijd en er zijn nog geen sterke aanwijzingen dat de huidige veranderingen uniek zijn. Crok pleit er dan ook voor om geen paniekvoetbal te spelen. Voor de komende decennia geldt dat je met adaptatie, (aanpassen) veel meer kunt bereiken dan met mitigatie (het reduceren van broeikasgassen). Er is dus tijd – voor Delftenaren – om technologieën te ontwikkelen waarmee we later deze eeuw op een hopelijk meer betaalbare wijze CO2 kunnen reduceren. Marcel Crok (1971) studeerde fysische chemie in Leiden. Hij werd daarna wetenschapsjournalist en was jarenlang redacteur bij achtereenvolgens De Ingenieur en Natuurwetenschap & Techniek. In 2010 publiceerde hij het boek De Staat van het Klimaat.

Binnenkort verschijnt zijn tweede boek Hoezo 5 voor 12?
Meer info lees je hier over Marcel Crok
…. en op het www.internet vindt je nog een hele boel shit over de persoon van Crok …

Lees ook: CO2: de grote nep vijand van de huidige tijd


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]