De wetenschap is duidelijk: wifi verhoogt ons risico op hersenkanker


Wi-Fi is misschien een relatief nieuwe uitvinding, maar het is snel iets geworden dat de meeste mensen zich niet kunnen voorstellen zonder te leven. Als je nauwgezet hebt gezorgd dat elke hoek van je huis dekking biedt en je nooit in een hotel zonder wifi logeert, is het tijd om eens te kijken naar wat al deze verbondenheid zou kunnen betekenen voor je gezondheid. Studies hebben aangetoond dat Wi-Fi het risico op hersenkanker en tal van andere ernstige ziekten verhoogt.


Bron artikel NaturalNews: Science is clear: Wi-Fi increases our risk of brain cancer
Door: Isabelle Z.

Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek heeft radio frequente elektromagnetische velden (RF / EMF) geclassificeerd als een mogelijke kankerverwekkende stof, wat betekent dat het hier bovenaan staat met lood, chloroform en DDT. De zeer gerespecteerde groep, die deel uitmaakt van de Wereldgezondheidsorganisatie, maakte zijn classificaties na zorgvuldige beoordeling van uitgebreid wetenschappelijk bewijs.

Hoewel al deze blootstelling aan mobiele telefoons, slimme meters, slimme apparaten en andere Wi-Fi-technologieën ongetwijfeld slecht voor ons zijn, is het nog erger voor kinderen. Een analyse van onderzoeken die in het Journal of Microscopy and Ultrastructure werden afgedrukt, toonde aan dat kinderen, tieners en baby’s een hoger kankerrisico hebben dan volwassenen van dergelijke apparaten, waarbij sommige schattingen de kans op het ontwikkelen van hersenkanker door kinderen bij blootstelling aan RF / EMF bij vier keer dat van volwassenen.

Helaas hebben kinderen gewoon niet zoveel bescherming tegen deze blootstelling als volwassenen, omdat hun lichaam kleiner is en hun schedels dunner zijn. Bovendien is hun hersenweefsel absorberend. Het is niet verrassend dat ongeboren kinderen het meest kwetsbaar zijn, dus moeten zwangere vrouwen extreem voorzichtig zijn als het gaat om hun blootstelling.

De handleidingen die bij mobiele telefoons worden geleverd, vermelden deze risico’s, maar slechts weinigen lezen ze. Bovendien zorgen de lobbyactiviteiten van de krachtige telecommunicatie-industrie ervoor dat consumenten niet volledig worden geïnformeerd over hoe gevaarlijk de blootstelling kan zijn.

Studies hebben een verband aangetoond tussen EMV en hersenkanker en kanker van de speekselklieren. Meisjes die hun telefoon in hun bh houden, hebben een hoger risico op borstkanker en blootstelling is ook gekoppeld aan problemen zoals miskramen, een laag aantal zaadcellen, angst, depressie, chronische vermoeidheid, migraine en ADHD.

Omdat EMV’s de membranen depolariseren die uw zenuw- en spierweefsels beschermen, kunnen uw cellen schade oplopen. EMF’s zijn genotoxisch en cytotoxisch en beschadigen bijna elk van de systemen van het lichaam. Natuurlijk, omdat de technologie nieuw is, zal de werkelijke omvang van de schade op de lange termijn niet erg duidelijk zijn voordat er meer tijd verstreken is – hoewel wat we al weten eng genoeg is.

Een ander probleem is dat wifi nog steeds sneller wordt en dit zorgt ervoor dat de RF / EMF-belichtingssnelheden nog hoger liggen. Met 5G klaar om over te nemen, zouden we een hele reeks vers gezonden gezondheidsproblemen tegemoet kunnen zien.

Het risico minimaliseren

Het is gemakkelijk om te zeggen dat je je kinderen helemaal moet afsnijden van het gebruik van draadloze apparaten, maar dat advies is nauwelijks praktisch en er is nog steeds de kwestie van Wi-Fi in de lucht, of ze nu online zijn of niet. Het is echter mogelijk om uw blootstelling en die van uw kinderen te beperken.

U kunt bijvoorbeeld uw draadloze verbindingen uitschakelen wanneer u uw apparaten niet gebruikt en het gebruik van mobiele telefoons tot een minimum beperken. Als uw kinderen familie bellen, laat hen dan bijvoorbeeld een vaste lijn gebruiken. Wanneer u het gebruik van uw mobiele telefoon niet kunt vermijden, gebruikt u ten minste de luidsprekermodus en houdt u de telefoon zo ver mogelijk van u verwijderd. Gebruik waar mogelijk bedrade verbindingen, ook voor toetsenborden, muizen en printers. Houd elektronica uit slaapkamers, inclusief draadloze telefoons, en schakel uw router ‘s nachts uit.

Meisjes mogen hun gsm’s nooit in hun beha’s houden, en het is ook een goed idee om te voorkomen dat ze ergens anders op uw persoon blijven liggen, zoals in uw zak of in een hoofdbedekking. Houd het gebruik van de magnetron tot een minimum beperkt, weiger slimme meters of gebruik een schild en gebruik geen slimme apparaten.

Wi-Fi kan ons leven gemakkelijker maken, maar het kan ook drastisch verkorten als we niet voorzichtig zijn. Doe alles wat u kunt om uw wifi- en EMF-blootstelling te minimaliseren en uw gezin te beschermen tegen onherstelbare schade.