Gilets Jaunes ACTE XIII DE REVOLUTIE KOMT NIET OP TV – Hoe reageert de politie op de opgelegde geweld instructie?


Zaterdag 09-02-2019 is het alweer drie maanden dat Frankrijk zonder aflatende energie protesteert tegen van alles wat er mis is in de Franse samenleving. [ eisen pakket ] Maar hoe reageert de politie op de geweldinstructie die zij van hogerhand moeten uitvoeren? Ik zocht het op, zie verder naar onder …

… maar eerst de manifestatie van vandaag en, …

De revolutie zal niet worden uitgezonden
The Revolution Will Not Be Televised
La révolution ne sera pas télévisée

Parijs 09-02-2019 3 maanden van dagelijkse en wekelijkse protesten

11.38 uur | Verzamelen bij de Arc de Triomphe, de plaats die enkele weken voorheen als eindpunt diende en waar het geweld toen begon. De vraag voor vandaag, 3 maanden in het protest. Gaat de politie de orders van “NWO Koning Emmanueul Marcon” nog steeds ‘slaafs’ opvolgen, plegen er nog meer agenten zelfmoord of komt er ook van die zijde openlijk verzet?

11.52 uur | Geen spoor te bekennen van ‘orde’ handhavers. De Gilets Jaunes beweging zijn schijnbaar nu geen enkele bedreiging voor de orde en veiligheid. Straks tegen 3 a 4 uur is dat anders dan moet er zonodig ‘ergens’ in Parijs een stukje weg afgesloten worden. Tot hier en niet verder. Dan staan de TV camera’s wel in de gereedheid om het geweld en de intimidatie te registreren voor de wereld. Kijk eens wereldburgers, dit is wat er met je kan gebeuren als je in opstand durft te komen tegen de staat, tegen de Nieuwe Wereld Orde.

Dan staan er ook vrouwelijke politie agenten, u weet wel de vrouwen die zorgzaamheid als aangeboren kwaliteiten hebben meegekregen, zijn ook in staat om medeburgers voor het leven te verminken of te doden. Dat is namelijk met deze zware wapens niet in te schatten, …

Honderden ‘burger journalisten’ zijn ‘gewapend’ met videocamera’s of hun telefoon om elke misdraging te registreren van beide partijen, … YouTube en andere platforms die niet doen aan censuur laten live of later vandaag de realiteit zien. De realiteit dat Frankrijk open en bloot toont de NWO met geweld te zullen invoeren en handhaven. De Fransen laten zien het daar niet mee eens te zijn, een paar honderd Nederlanders eveneens, een paar honderd hebben door dat we op een kruispunt staan, … een kruispunt, welke weg zou-jij-in-willen-slaan ?

Heb je deze pagina al gedeeld dan … ? (tot je vingers blauw zien van het typen) Het is namelijk ook jouw toekomst !!

12.06 uur | De optocht wordt in gang gezet, de politie is een hinderlijk obstakel en zijn nu al aan het intimideren, … Het doel van deze actie, … waarschijnlijk nu al de gemoederen verhitten voor de ‘Geweld op TV show’, later die middag

12.20 uur | De politiek brengt de demonstratie tot stoppen, de massa zingt over Monsieur Macron. Weer een grammetje frustratie toevoegend, …

12.27 uur | Via de trottoirs passeren de demonstranten de politie die dat niet accepteren en om de regie te verliezen. Een politieagent is gewond geraakt (?) Er wordt al gespoten met traangas, zo vroeg in de middag. De gebruikte gassen zijn extra sterk in Parijs en de politie gebruikt nu de gasmaskers.

12.33 uur | Inmiddels is door de Gele Vestjes de Place François  gepasseerd. Er is nu al veel onrust en wie zou daar verantwoordelijk voor kunnen zijn, …. de burgers of de politie. Het is eigelijk te gek voor woorden. De politie is je beste vriend. Ik kijk er nu in Nederland ook al met geheel andere ogen naar, wat voor types, karakter eigenschappen moet je hebben om de straat op te gaan om de burgers van dienst te zijn en de orde te handhaven. Ik kijk erna, … nu al.

12. 40 uur | De Seine wordt overgestoken, de politie heeft de regie weer even strak in handen. Men loopt op uitvaart tempo, wat in feite ook zo is. De democratie wordt deze week officieel ten grave gedragen nu men allerlei maatregelen genomen heeft in strijd met de grondwet. Het recht op demonstreren is drastisch ingeperkt, en dat in Frankrijk. Een française WhatsApp(te) mij dit “la fin de la liberte de manifestants librement c’est grave” (het einde van de vrijheid van protesteren is vrij ernstig)

Bij de vorige demonstraties werd de route verlegd om politie blokkades te vermijden. Vandaag gaat alles volgens het draaiboek van de politie, … maar hoe lang nog?

12.56 uur | de politie vergroot nu in draf de ruimte / voorsprong op de meute. Het weer is een aangename 11 graden en de Parijzenaars weten weer niet welke route te nemen vandaag om boodschappen te doen, als ze tenminste zelf niet deelnemen, maar dat laatste is niet aannemelijk. Parijs daar huist het rijke deel van Frankrijk, de 20%, levend in het onbetaalbare deel van Frankrijk voor de Gilets Jaunes.

13.01 uur | Een zijstraat is geblokkeerd, we staan weer stil, … weer. We zijn nu op de Quai d’Orsay, en een wand bij een bouwplaats van de Assemblee Nationale moet het ontgelden, de bouwvakkers hebben goed werk afgeleverd. Nu wordt dus duidelijk de politie geïntimideerd. Er ontstaat steeds meer frustratie. De traangas granaten worden net zo snel weer teruggegooid als ze afgeschoten worden.

We zijn pas een uur onderweg en mijn verslag is al langer dan alle voorgaande weken.

13.09 uur | Er is een gewonde gevallen bij de Gilets Jaunes, iemand zijn hand is eraf geschoten. Zie video hieronder, …

13.15 uur | Politie wordt nu bekogeld met stenen, flessen en alles wat los en vast zit. Prima werk ‘orde’ = handhavers. De meest onrustigste manifestatie tot op heden !! Sommige gele vestjes gooien alle losse zaken over de bouwschutting zodat niemand dat meer kan gebruiken, dat zien we dus ook!!

13.22 uur | Het zijn nu de hardcore demonstranten die de bouwschutting vernielen. Maar waar is de rest van de massa demonstranten gebleven? Hebben die geen zin in de GEWELD & POLITIEKE TV SHOW ?

Twee uur geleden bij de start op de Avenue des Champs-Élysées zag het zwart van de mensen, waar zijn ze gebleven nu, … ?

13.27 uur | Eindelijk, er wordt weer gelopen maar de vrede is weg, een ruit van een bushalte een geparkeerde fiets, ze moeten het ontgelden. Een bouwschutting wordt gesloopt dat wordt een vuurtjes. Het papier en het hout zijn te nat, de politie komt al ter plaatse.

13.31 uur | We zien iemand filmen met een stuurman zodat hij achterwaarts kan filmen. Niemand draagt een badge ‘Pers’ want de Nep Nieuws media zijn de vijand in deze optocht. En de straat die ziet weer zwart (geel) van de mensen.

13.41 uur | We zijn nu op de Boulevard Saint Germain. De elite zijn u gecharmeerd van onze mogelijkheden alles live te verslaan en te volgend via internet en de geregistreerd door burger journalisten

13.58 uur | op de Rue de Rennis, ‘we’ bevinden ons midden in de optocht, geen politie escorte te zien dus aan de kop. Alles vreedzaam, eeh nee weer een bouwplaats en daar word weer e.e.a. gesloopt. Een vuilnisbak in de fik, en gezichtsbedekking mocht niet meer toch? De daders zijn onherkenbaar. De meeste protesteerders lopen gewoon door.

14.06 uur | Op de ene computer draait full screen 21″ inch de live video. Op de laptop werk ik het verslag bij en Google Maps om zo nu en dan te kijken waar we ergens zijn. ~Je ziet de naam van een bedrijf of winkel en kijkt even of ze een website hebben en Voila, je weet waar je bent.

14.20 uur | In de optocht loopt iemand mee met een soundblaster. Uit de speakers knalt een liedje over Cristphe Castener de minister van binnenlandse zaken die het geweld tegen de Gilets Jaunes aanmoedigt. Over geweld gesproken we zien nu ook weer gewapende agenten met de gevreesde wapens, waar de Gilets zich echter niet door laten stoppen.

14.25 uur | De politie liep even evenwijdig aan de betogers mee, hoeveel van hen zouden diep in hun hart ook niet een geel hesje aan willen trekken met dat wereldsalaris van de ‘dienstplichtigen’ ?

Vergeet niet dat het aantal zelfmoorden onder de agenten het aantal doden onder de Gilets Jaunes zesvoudig overschrijd. Hoe ‘kut’ kun je je voelen bij het uitoefenen van je werk. Hoe kan een president het land zo verdelen.

14.36 uur | Een super domme winkelier heeft wat reclame standaards buiten laten staan, een schop van een voorbijganger, politie optreden, gewonden en ja, een arrestatie van iemand die er niets mee te maken had. Een jong meisje die in de weg liep, twee vriendinnen in verbijstering achterlatend. (!) Tientallen camera’s hebben het politie helden optreden gefilmd.

Wat een farce allemaal,… en dat allemaal vanwege een enkele domme winkelier.

14.45 uur | Een politieagent trekt een fiets bij iemand uit de handen en gooit die weg tussen geparkeerde brommers, een brommer valt om, door politie geweld. Wel het goede voorbeeld geven toch, …

Vanuit een zijstraat krijgen de demonstranten een teken dat de kust weer veilig is om door te lopen.

15.16 uur | “We” hebben nu de gehele tocht gezien van de kop tot bijna het einde. De opkomst is weer massaal, toch even kijken naar de NOS en RTL nep nieuws media wat ze de Nederlanders weer ‘op de mauw gaan spelden’ voor verhaaltjes, als ze al iets vertellen?

15.21 uur | Even in beeld de Eiffeltoren, het status symbool van Parijs en Frankrijk. Met drie maanden onafgebroken protesten hebben de Gilets Jaunes nu ook al een status verkregen van onverzetbaar protest. De gehele wereld heeft er kennis van genomen behalve Monsieur Macron die ook nu weer luidkeels wordt toegezongen.

15.42 uur | Gemaskerde man sloopt beveiligingscamera bank automaat. Vuilcontainers worden leeg gegooid. Het gaat nu wel echt verkeerd de ruit van een dure auto wordt aan diggelen geslagen met grof geweld. Net toen ik wat wilde schrijven over selectief geweld.

15.52 uur | wegafzettingen worden omver gegooid enkele verzamelen losse sten voor de komende gevechten met de politie, een stukje traditie voor de TV opnames en beide partijen doen mee. Persoonlijk zou ik gewoon meelopen zonder ook maar enige vorm van geweld. Dat laat echt kracht zien.

16.01 uur | Nabij de Eiffeltoren gaat het weer richting het beginpunt de Arc de Triomphe en alles is weer rustig, … we zijn nu op de Place Joffre.

16.14 uur | Ik kan me niet voorstellen dat de politie deze route heeft uitgestippeld door kleine smalle straatjes. En bankruit heeft het moeten ontzien. We passeren een horizontaal verkeerslicht. Opnieuw een bankgebouw wat vernield wordt. Wat kan 0, 5 procent toch iets totaal verstoren. Ook de Gilets Jaunes keuren dit niet goed.

16.22 uur | Komen ‘we’ in tijdnood voor de TV opnames van het 8 uur journaal of was wellicht de politie al zo vroeg in beeld vandaag ?

16.27 uur | Enkele vandalen bespringen een dure sportwagen, gemaskerd natuurlijk.

We zijn aangekomen bij de Eiffeltoren, nog nooit zelf zo dichtbij geweest. Plots keren vele om, lopen rennen zelfs weg, waarom? Niet te zien. terug richting Eiffeltoren. Bij de recente valse vlag aanslagen in 2014, 2015 en 2016 was de toren steeds in de keuren van de Franse vlag uitgelicht, de kleur geel zal wel nooit gaan gebeuren.

En zo kunnen de Fransen die deel hebben genomen vandaag weer met een voldaan gevoel huiswaarts. Zij waren er immers bij, actie ondernomen tegen de misstanden en de aanhouders winnen. Macron ziet dit al 13 weken met tandenknarsen aan dat hij aan de opdracht van ‘zijn’ machthebbers niet kan voldoen.

… en ik, ik mocht dankzij RUPTLY weer getuige zijn van een stukje geschiedschrijving.

17.49 uur | De politie is weer ten tonele verschenen, gaan we nog even knokken ?

De gewonde van 13.09 uur dat is weer een afgeschoten hand.
Op deze video tijdlijn op 2.13.20 uur
Gilets Jaunes Acte XIII
Gilets Jaunes ACTE XIII zaterdag 09-02-2019
Het Protest | Het geweld | Het schuldige geweten
Ook vrouwen zijn gewoon in staat mede burgers voor het leven te verwonden, …

Waar is Macron bang voor?

Emmanuel Macron werd gekozen door de neoliberalen, de globalisten en de kapitalistische elite om hun belangen wereldwijd te beschermen en uit te breiden. Macron was niet gekozen om de meerderheid van zijn mensen te vertegenwoordigen, hij werd op die plaats gemanoeuvreerd om de banken kartels en hun belangen te beschermen. De bubbel van Macron barst door het zwaard van afwijkende meningen.

Het politieke overwicht van Macron werd mogelijk gemaakt door de oligarchen wiens machtsbasis hij nu verplicht is te verdedigen tegen elke prijs. In 2008 trad Macron toe tot de Rothschild Investment Bank (RIB), waar hij de bijnaam “the Mozart of finance” verdiende voor zijn succesvolle orkestratie van grootzakelijke fusies en overnames. Tijdens zijn tijd bij RIB verwierf Macron een klein fortuin, wat mogelijk heeft bijgedragen aan zijn loyaliteit aan de heersende klasse; zijn tijd bij de bank zou hem zeker hebben geleerd hoe hij een invloedrijk en hechte vestigingsnetwerk zou kunnen opbouwen dat zijn eigen ambities om ‘koning’ te zijn zou bevorderen. De Franse auteur Francois-Xavier Bourmand heeft onlangs een schokkend onderzoek naar de media en grote -Bedrijfsmagnaten die de snelle opkomst van Macron tot het presidentschap mogelijk hebben gemaakt – de titel is Emmanuel Macron, de bankier die koning wilde worden. (“Emmanuel Macron, le banquier qui voulait etre Roi”)

Macron’s buitenlands beleid was niets meer dan een uitbreiding van de bron van hongerige globalistische plundering van doelwit, hulpbronnen-rijke landen zoals Syrië – en nu is Venezuela in Macron’s neoliberale crosshairs. Zelfs terwijl Frankrijk brandt, steekt Macron de vertekende verhalen die het Amerikaanse militaire en economische avontuur in Venezuela ondersteunen, in de steigers.

De Gilets Jaunes hebben Macron blootgesteld aan wat hij werkelijk is: een machtsinstrument op het wereldtoneel dat niet mag afwijken van zijn machiavellistische routekaart. Onder Macron wordt Frankrijk snel ondergedompeld in plutocratie en totalitarisme en het Franse volk duwt terug. read on

Bron artikel MediaPart: Gilets jaunes : un policier met le gouvernement en cause
Door: PASCAL EYCHARTBLOG : LE BLOG DE PASCAL EYCHART

Alexandre Langlois, politieagent en secretaris-generaal van de politie-unie VIGI, dreigt met “disloyaliteit” door zijn hiërarchie, veroordeelt het aansturen van de politie door de regering en de instrumentalisering (bewapening) van de politie door de politieke macht. Het doet twijfels rijzen over de bevelen gegeven door de hogere hiërarchie. Hij beoordeelt ook de arbeidsomstandigheden van politieagenten.

Het doet twijfels rijzen over de bevelen gegeven door de hoge hiërarchie (die rechtstreeks door de politieke macht wordt benoemd).

Hij bespreekt ook de arbeidsomstandigheden van de politie en de verbijsterende zelfmoordcijfers in deze bezetting, evenals enkele methoden van het departement om zelfmoorden te voorkomen of de straffeloosheid voor deze zelfmoorden te erkennen.

Heel goed werk van The Media en een moedige tussenkomst van deze politieagent. Franstalige video op de MediaPart website


Bron artikel II The Mind Unleashed: Fearing Yellow Vests, Macron Attacks French People’s Right to Protest 
Door: Bill Wirtz

Met een uiterste maatregel, in een poging om de protesten te beperken heeft president Emmanuel Macron en zijn partij het recht van de Fransen om te protesteren ingeperkt.

De ‘Anti-Troublemakers’-wet

De ‘Anti-Troublemakers’-wet

Een meerderheid in de Franse Nationale Assemblee keurde de Loi anti-casseurs (Anti-Troublemakers Bill) op 31 januari goed. Het was echter niet Macron’s eigen “La République En Marche” (“De Republiek in beweging”) partij die naar voren kwam met de nieuwe regels over protesten, maar eerder het Republikeinse recht (de centristische partij van de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy), die de zijde van de politie heeft genomen in de gewelddadige protesten in Parijs en andere grote Franse steden. De Franse Senaat – een orgaan waarin de Republikeinen nog steeds het talrijkst zijn – had begin januari een wetsvoorstel ingediend dat al het meest controversiële aspect van de huidige wet bevatte: het verleent protestverboden aan bestuurlijke machten.

Dit betekent niet dat de prefecten, die op lokaal niveau de centrale overheid vertegenwoordigen (Frankrijk is een sterk gecentraliseerd land), de organisatie van een protest regelrecht kunnen verbieden; ze kunnen echter bepaalde individuen blokkeren voor deelname. Personen die in een specifiek politiedossier worden geïdentificeerd, kunnen niet gedurende een maand protesten bijwonen, zelfs als ze geen eerdere veroordelingen hebben. De beslissing zal puur in handen zijn van de ongekozen prefecten die door de regering aan de macht zijn gebracht. Er bestaat nu onzekerheid over de vraag of tegen een dergelijke beslissing ook in beroep kan worden gegaan.

Minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner nam het woord in het parlement met een zeer Orwelliaanse toespraak: “Er is geen reden karikaturen te schetsen [over dit wetsvoorstel], omdat deze wet in geen geval het recht op protest alleen maar beschermt.” Daar heb je het : Het verbod op protest om te protesteren, beschermt het recht om te protesteren. En oorlog is vrede.

The Anti-Troublemakers Bill verbiedt demonstranten ook om een helm, masker of sjaal te dragen in een poging om te voorkomen dat gewelddadige demonstranten zonder gevolgen wegkomen. Iedereen die gemaskeerd is, kan een boete van € 15.000 krijgen.

Artikel 1 van het wetsvoorstel maakt het ook mogelijk voor wetshandhavers om bij demonstranten te zoeken naar mogelijke wapens, waaronder hamers en jeu de boules. In actie zou dit kunnen betekenen dat grote veiligheidscontroles kunnen worden geïntroduceerd voordat een demonstratie mag beginnen en dat politiemachten elk protester op elk moment kunnen onderscheppen, detineren en doorzoeken.

Het opofferen van burgerlijke vrijheden voor politieke doelen

macronDit is nauwelijks de eerste keer dat Emmanuel Macron heeft geprobeerd de macht van de bestuursstaat verder te vergroten om zijn eigen macht te behouden. Iets meer dan een jaar geleden passeerde Frankrijk een vals nieuws mandaad, waardoor de directe censuur van nieuwsbronnen onbetrouwbaar werd geacht tijdens het verkiezingsseizoen. read on

President Emmanuel Macron, de nieuwe dictator