Robots schrijven het nieuws en niemand praat erover


kraak de krantenkoppen

Toen ik deze titel zag was mijn allereerste gedachte; “Maar dat is toch oud nieuws?”. Nu spreek ik over robots in de vorm van journalisten die mogen / moeten schrijven wat de baas hen verteld / toestaat te mogen schrijven. En dan zijn er natuurlijk de copy / paste onderzoeksjournalisten die net als ik in dit geval een artikel vertalen. Alleen mag “IK” wel uitzoeken en bepalen “WELK” artikel ik mag vertalen. Maar het gaat verder, de journalist gaat totaal overbodig worden bij de ‘standaard’ copy en past journalistiek, de robot kan al vele taken gaan overnemen. De Robot Reporters – Let op want de Nep Nieuws Hersenspoel Machine komt nu binnenkort in de allerhoogste versnelling, niet meer geremd door enige terughoudendheid. – HM


Bron artikel: The Mind Unleashed: Robots Are Writing the News and Nobody’s Talking About It
Door: Elias Marat

Terwijl journalisten geconfronteerd worden met toegenomen ontslagen, ondanks de groeiende belangstelling voor up-to-the-minute, tijdig nieuws, heeft een nieuwe trend stilletjes de nieuwsindustrie verstoord.

De invoering van de geautomatiseerde reporter.

Nieuwsorganisaties richten zich in toenemende mate op kunstmatige intelligentie (AI) voor productie, gebruikmakend van een verscheidenheid aan nieuwe geautomatiseerde systemen om inhoud uit te pompen met minimale behoefte aan directe menselijke inbreng.

Volgens een rapport van de New York Times vertrouwt Bloomberg News op een systeem genaamd Cyborg om ongeveer een derde van zijn artikelen te produceren.

Het grootste deel van de productie van Cyborg gebeurt in de vorm van bedrijfswinstenrapporten die bol staan ​​van het percentage, grafieken en andere financiële gegevens die snel en nauwkeurig in een nieuwsverhaal kunnen worden verwerkt.

Maar Bloomberg is niet de enige. Steeds vaker gebruiken groot nieuwsagentschap zoals Reuters en Associated Press, samen met een aantal kranten zoals Washington Post en Los Angeles Times, algoritmen om nieuws te verspreiden over alles van lokale minder belangrijke sportwedstrijden tot aardbevingen.

Zelfs Patch, die lokaal landelijk nieuws publiceert, vertrouwt erop dat AI ergens tussen de 5 en 10 procent van zijn verhalen voor de 800 gemeenschappen die het aanbiedt, kan opstellen.

Vorig jaar veroverde de Washington Post de eerste plaats in de categorie “Uitmuntendheid in gebruik van bots” bij de Global BIGGIES Awards voor het gebruik van Heliograf, een robotverslaggever die werd gebruikt in de berichtgeving van de 2016 Olympische Zomerspelen en dat jaar. verkiezing. De juryleden prezen het werk van Heliograf voor de Post en merkten op dat het “aantal voorbeelden en verklaringen welsprekend is geschreven en ondersteund. De resultaten lijken ook veelbelovend. Zeer indrukwekkend.”

Uitvoerders van nieuwsindustrieën beweren dat hoewel het gebruik van geautomatiseerde, arbeidsbesparende technologie de journalist uit het productieproces kan halen, het ook helpt om hun handen en hun geest vrij te maken voor taken die het analytische, emotionele en creatieve talent van een menselijke verslaggever vereisen .

Inderdaad, voor veel journalisten is het rapporteren van de banale details van sportgames of financiële rapporten een vermoeiende, eentonige taak die de bandbreedte in beslag neemt en weinig ruimte vrijmaakt om talent te tonen zoals ze zouden doen met meer diepgaand, analytisch schrijven.

Lisa Gibbs, nieuws directeur partnerschap voor AP, vertelde de Times:

“Het journalistiek werk is creatief, het gaat om nieuwsgierigheid, het gaat om verhalen vertellen, het gaat om het aanspreken van overheden en verantwoordelijkheden, het is kritisch denken, het is oordeel – en dat is waar we willen dat onze journalisten hun energie besteden.”

(noot dat is een natte droom voor de MSM dat wij dat zouden denken)

Nick Evershed, een redacteur voor gegevens en interactieven voor The Guardian Australia die het eigen systeem van het bedrijf, ReporterMate, creëerde, bood een vergelijkbare redenering en legde uit:

“Journalisten geven er de voorkeur aan tijd te besteden aan diepere, zinvollere onderzoeken, zoals waarom het klimaat verandert en hoe beïnvloedt het mensen? Of welke politici maken misbruik van het onkostenstelsel? ‘

Het gebruik van AI maakt al lange tijd deel uit van de toolkit van de verslaggever voor wat betreft het versnellen van de productie, of het nu gaat om AP-compatibiliteitsoftware, spellingcontroles en grammatica-apps, of zelfs transcriptie- en vertaalsoftware.

Maar velen vrezen het gevaar dat een verhoogde automatisering niet alleen kan leiden tot kwaliteitsjournalistiek en menselijke journalisten, maar ook tot banenmarkten in het algemeen.

Een studie van de Universiteit van Oxford wees uit dat 47 procent van de Amerikaanse banen het risico loopt ten prooi te vallen aan technologische werkloosheid als gevolg van de zich snel ontwikkelende automatisering van verschillende roepingen, vooral die banen “voornamelijk bestaande uit taken volgens goed gedefinieerde procedures die gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd. worden uitgevoerd door geavanceerde algoritmen. “


Robots, lees nu ook het meest recente Nep Nieuws
lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website