Het politieke circus is wat het is, een circus, wat bovendien zijn ‘Magic’ heeft verloren.


Opgegroeid met de Benelux, uitgegroeid tot de EEG en uiteindelijk het monster wat het nu is de EU. Maar wat moeten we ermee, en hoe is dit monster ooit zover kunnen komen. Het bekijken van de State Of The Union in Amerika schetste mij het beeld van wat het eigenlijk is, een circus.

Het ideale aantal teamleden zijn er twee. Ga je net als in de VS uit van slechts twee partijen dan gaat het al totaal mis. Ze zitten elkaar aan te kijken of ze nou wel of niet mogen klappen, of klappen op een teken van teamleider Nancy Pelosi, die steeds weer alle moeite moet doen om zelf een schijn glimlach op haar gezicht te toveren. En de EU hadden het idee om de Verenigde Staten van Europa te worden om uiteindelijk op te gaan in zo gedroomde wereldregering . Want zo is het idee het moet allemaal groter en groter. Groots opgetuigde bestuurlijke monsters met geen enkele klik met de achterband, noppes nada. We kennen sinds een aantal jaren pas enkele namen in de EU en dat is uitsluitend te danken aan de Brexit ‘onderhandelingen’, lees dictatoriale bevelen.

En net als in het grote en verre Europa moest die schaalvergroting ook landelijk doorgevoerd worden. De gemeenten werden samengevoegd tot logge apparaten waar je ver af stond van de kandidaten, als je die tenminste al persoonlijk kende?

Wat was er mis met de korte lijntjes, waar je op straat, bij een evenement of gewoon in de kroeg een politicus kon aanspreken. “Zeg Jan, nu ik je toch zie, hoe zit dat met …”. Dat was toch eens, lang geleden de basis van de politiek. Van democratie. Gewoon op plaatselijk niveau iets onder en met elkaar regelen. Zo heb je een natuurlijke vorm van de referendum structuur. Wordt het echter een zaak voor buiten de dorpskern, de buurt en gaat het om gemeentelijke zaken dan heb je eigenlijk het referendum al nodig. Super simpel kan dat gaan in de moderne tijd met een app op je telefoon. Een simpel ja of nee of maximaal een drie keuze optie. Aan de politiek de taak voor gedegen voorlichting over het onderwerp te verzorgen.

Gedegen voorlichting waar op een eerlijke manier de zaken voorgesteld worden zonder de zakelijke belangen van de grote bedrijven een voorsprong te geven. Mensen zijn zelf wel slim genoeg om de samenwerking te bevorderen vanwege de werkgelegenheid.

Als je al deze zaken van onderaf aan zo eens tegen het licht gaat houden dan is het toch niet vreemd dat mensen zich meer en meer af zijn gaan keren van dat ver van huis politieke circus waar ze geen enkel greep op hebben. Dat luttele minuutje met dat rode potlood, waar niet eens zeker is of de telling wel altijd eerlijk gaat in de bananenrepubliek aan de Noordzee?

Waar de circusartiesten zich met elke vezel verzetten tegen het burgerlijke bindende referendum wapen van de burgers. Want dat neemt de geheime achterkamertjes mogelijkheden weg, dat doorkruist de tentakels van het bedrijfsleven en hun machtige lobbygroepen die aanlokkelijk zijn voor de toekomstige functies na de politieke carrière, of nog erger de draaideur functionaliteit. De referenda die we in het verleden toebedeeld kregen werden met een kattebelletje aangepast of zoals bij de het EU referendum met kleine futiele aanpassingen alsnog door de strot geduwd. Een ware farce, ongekend.

En zo zijn we aangekomen in 2018, na vele jaren van oplopende spanningen ging Frankrijk in het geel gestoken de straat op. Na drie maanden heeft deze Gilets Jaunes beweging nog geen spatje aan kracht ingeboet al willen de “MEDIA” ons doen geloven dat het niet zo’n vaart loopt, … als ze überhaupt al melding maken, zoals bij de landelijke staking van 5 februari in geheel Frankrijk waar + 300.000 mensen demonstreerden. En zaterdag mogen we weer zo’n zelfde aantal op straat verwachten als de Gele Vestjes met ACTE XIII de drie maanden van niet aflatende protesten volmaken.

MEN IS AAN MASSA DE LEUGENS EN VALSE BELOFTEN BEU

En de media, die kunnen zich niet meer zonder meer tussen het publiek begeven zonder dat er hier een daar een rechtstreekse kaakslag wordt uitgedeeld zoals we dinsdag zagen bij de landelijke staking in Frankrijk. Ook daar moet er een einde komen aan de leugens. Die kaakslag krijgen ze overigens ook gewoon uit de commerciële hoek waar mensen hun abonnement opzeggen en hier en daar al inkrimping te zien geeft in de bezetting van de journalistieke afdeling. Een indirecte kaakslag die echter niet meteen voelbaar zal overkomen.

MEDIA: Maagdelijke Eigen Dogma’s Integriteit & Afzichtelijk

En net zoals we de journalisten kunnen treffen met een ‘onzichtbare dolk rechtstreeks in het hart’ door hen de bron van inkomsten te ontnemen, want dat doe je bij het opzegging van je abonnement, zo hebben we ook een politiek wapen nodig.

Want, … vergeet niet dat de politiek tot de tanden toe gewapend is. Al hun wet en regelgeving maakt dat de burger ten alle tijden strafbaar gesteld kan worden. Hoeveel dagen per jaar heb jij op geen enkel wijze de wet overtreden? En leef je geheel volgens ‘de wet’ dan is er het belastingwapen dat je beroofd van je harde werk. + 60 procent directe en indirecte belastingdruk.

De geest is nu echter uit de fles, we moeten er het beste uithalen. En voor de mensen die hopen dat de rust weer terug zal keren, hoop je dat echt? Wil je gewoon verder met de gedachte elke dag beroofd te worden, in een onzichtbare gevangenis te leven? Vraag dat eens aan iemand die door omstandigheden even de facturen niet kon betalen, je leeft als dakloze op straat of wordt opgesloten en deze keer achter echte tralies. Praat eens met deze mensen en anders zie het wel voorbij komen op de buis, waar je een studie moet volgen om het fake nieuws, de halve waarheden en de propaganda van elkaar te kunnen onderscheiden.

En het kwart van de mensen die van een minimumloon moeten leven, hebben die allemaal echt pech gehad, zijn ze lui of zitten hier ook verhalen achter?

Straks kan jij je empathie en inzet tonen voor een rechtvaardige wereld waar we allemaal een deel van de welvaart kunnen eisen.

Dat kan beginnen met het ‘democratische’ systeem te ondermijnen, disruptief, een verstoorder. Stem op een splinterpartij of populistisch. Verdeel zodat men niet (meer) kan heersen. Zet zo de deur open voor de nieuwe politiek, de volkspolitiek in je eigen dorp, plaats of stad en zorg dat er referenda komen, de enige vorm van democratie op elk hoger niveau, … de enige. Punt!

Europa, Take back your power
Laat je niet ontkrachten
Welkom in de wereld van ‘Q’
StemZeWeg: Op naar de Spannendste Provinciale Staten & EU verkiezingen ooit, maar …

De spannendste EU verkiezingen ooit, maar dan hebben we wel goed geïnformeerde stemmers nodig. Stemmers die de weg weten te vinden naar de alternatieve media. Stemmers die zelfstandig kunnen denken, die dat vermogen nog niet verloren zijn. Stemmers die leren alle plussen en minnen goed tegen elkaar weg te strepen. Stemmers die alle feiten kennen. Stemmers die donders goed beseffen dat de reguliere media door hun ontwerp, door hun bestaansrecht  met handen en voeten gebonden zijn aan nep nieuws. … Lees verder