Wereldwijde ‘psychologische oorlogsvoering’, en de uitvinding van Complottheorieën.


The Nazi’s hadden een naam voor hun propaganda en mind-control operaties: weltanschauungskrieg – “world view warfare.” Als goede studenten hadden ze veel van de handel geleerd van hun Amerikaanse leraren, waaronder Sigmund Freud’s neef, Edward Bernays, die had zijn propagandistische vaardigheden voor de Verenigde Staten tijdens de Eerste Wereldoorlog en vervolgens de public relations-industrie in New York City opgestart, een industrie waarvan de raison d’ȇtre vanaf het begin was om de belangen van de elites te dienen bij het manipuleren van de publieke opinie.

Bron artikel – OffGardian: The CIA Then and Now: Old Wine in New Bottles
Door: Edward Curtin

And as the flames climbed high into the night
To light the sacrificial rite
I saw Satan laughing with delight
The day the music died

Don McLean, “American Pie”

In 1941 vertaalde de Amerikaanse inlichtingendienst weltanschauungskrieg als ‘psychologische oorlogsvoering’, een uitdrukking die de volledige dimensies van de groeiende macht en penetratie van Amerikaanse propaganda, toen en nu, niet begrijpt.

Natuurlijk begon het Amerikaanse propaganda-apparaat net te beginnen aan een onderneming die het toonbeeld is geworden van succesvolle programma’s over wereldbeeld oorlogvoering, een kolossaal beest waarvan de tentakels zich hebben verspreid naar elke uithoek van de wereld en waarvan de verzinsels diep in de psyche van de aarde zijn genesteld. vele honderden miljoenen Amerikanen en mensen over de hele wereld.

En trouw aan het vormen in dit kringenspel van vrienden die vrienden hielpen, werd dit propaganda-programma bekwaam na WO II bijgestaan ​​door alle nazi’s die Allen Dulles en zijn handlangers in de OSS in de VS (“Operation Paperclip”) hadden uitgeschreven en vervolgens de CIA om ervoor te zorgen dat de VS agenten hebben om de nalatenschap van de nazi’s voort te zetten (zie David Talbots The Devil’s Chessboard: Allen Dulles, The CIA, en The Rise of America’s Secret Government, een buitengewoon boek dat je huid zal voorzien van kippenvel).

Dit verliep soepel totdat enkele mensen het JFK-moordverhaal van de Warren Commission in twijfel traden. De CIA ging vervolgens in 1967 het offensief in en verspreidde het woord naar al zijn mensen in het bureau en door de media en de academische wereld om de uitdrukking ‘Samenzweringstheorie’ / Complottheorieën te gebruiken om deze sceptici, die ze tot op de dag van vandaag hebben belachelijk gemaakt, te bespotten.

Dit geheime document – CIA Dispatch 1035-960 – was vele tientallen jaren een propagandasucces en marginaliseerde die onderzoekers en schrijvers die de waarheid ontdekten over niet alleen de moord op president Kennedy door de nationale veiligheidsstaat, maar die van Malcolm X, Martin Luther King, en Robert Kennedy. Tegenwoordig is het tij op deze score aan het keren, zoals recentelijk meer en meer Amerikanen de leugens beu zijn en eisen dat de waarheid wordt verteld. Zelfs de Washington Post merkt dit op en het is een golf van oppositie die alleen maar zal groeien.

DE CIA BLOOTGESTELD – GEDEELTELIJK

Maar halverwege de jaren zestig tot halverwege de jaren zeventig werden sommige geheime propaganda-programma’s van de CIA ‘blootgesteld’. Ten eerste sponsorde het Agency van het Congress of Cultural Freedom, waarmee het tijdschriften, prominente schrijvers, academici, et al. propaganda verspreiden tijdens de Koude Oorlog, werd ontdekt. Dit was een tijdperk waarin Amerikanen serieuze literaire boeken lazen, schrijvers en intellectuelen hadden een zeker cachet en de populaire cultuur had de Amerikanen nog niet bedwelmd. De CIA werkte daarom in het geheim om de Amerikaanse en de wereldopinie te beïnvloeden via de literaire en intellectuele elites. Frances Stonor Saunders behandelt dit uitgebreid in haar boek uit 1999, The Cultural Cold War: The CIA and the World of Arts and Letters, en Joel Whitney volgde dit in 2016 met Finks: hoe de CIA de beste schrijvers ter wereld heeft bedrogen, met bijzondere nadruk op de medeplichtigheid van de CIA en het beroemde literaire tijdschrift The Paris Review.

Toen in 1975 de hoorzittingen van het kerkelijk comité resulteerden in de blootstelling van misbruik door de CIA, de NSA, de FBI, enz. In 1977 schreef Carl Bernstein een lang stuk voor Esquire – “The CIA and the Media” – namen van journalisten en publicaties ( New York Times, CBS, etc.) die met en voor de CIA hebben gewerkt aan het propageren van het Amerikaanse volk en de rest van de wereld. (Handig genoeg is dit artikel te lezen op de website van de CIA, aangezien het bureau waarschijnlijk schoon is geworden, of als je het verdachte type bent, of misschien een complottheoreticus, het zijn diepere sporen bedekt met een “beperkte ontmoetingsplaats”, gedefinieerd door voormalig CIA-agent Victor Marchetti, die schurk was, als “spionjargon voor een favoriete en vaak gebruikte gimmick van de clandestiene professionals.

Wanneer hun sluier van geheimzinnigheid wordt verscheurd en ze niet meer kunnen vertrouwen op een valse dekmantel om het publiek verkeerd te informeren, geven ze een deel van de waarheid toe, soms zelfs vrijwillig, terwijl ze toch de belangrijkste en schadelijke feiten in de zaak achterhouden. Het publiek is echter meestal zo geïntrigeerd door de nieuwe informatie dat het nooit denkt om verder te gaan met de zaak. “)

BEKEN EN GA DOOR

Tegen het einde van de jaren zeventig leek het erop dat de CIA betrapt was op delicten en schande, zijn zonden had beleden, boete had gedaan en besloten op te gaan en niet meer zondigde. Schijnsel is echter de aard van het spel van de CIA. Georganiseerde criminelen leren zich aan te passen aan de veranderende tijden, en dat is precies wat de inlichtingendiensten deden. Sinds de grote onthullingen van de late jaren zestig en zeventig – MKUltra, technische coups over de hele wereld, moorden op buitenlandse leiders, bespioneren van Amerikanen, enz. – is er geen groot propagandaprogramma in de reguliere media blootgelegd. Er zijn boeken over bepaalde CIA-programma’s geschreven, bijvoorbeeld Douglas Valentine’s belangrijke The Phoenix-programma is één – en dissidente schrijvers, journalisten, onderzoekers en klokkenluiders (Robert Parry, Gary Webb, Julian Assange, James W. Douglass, David Ray Griffin, Edward Snowden, et al.) Hebben de Amerikaanse inlichtingendienst verbonden diensten aan vuile daden en specifieke acties, zoals de Amerikaans gemanipuleerde staatsgreep in Oekraïne in 2013-14, elektronische spionage en de aanslagen van 11 september 2001. Maar de propaganda is grotendeels onverminderd doorgegaan met een krachtig en esoterisch cultureel niveau, terwijl illegale en criminele acties over de hele wereld worden uitgevoerd op de meest flagrante manier die je je kunt voorstellen, alsof je openlijk zou neuken, terwijl je de bevolking op een sluipende manier infecteert via de massale elektronische schermcultuur die de intellectuele en literaire cultuur heeft verbannen naar een kleine minderheid.

VOORUIT PLANNEN

Laat me uitleggen wat ik denk dat er is gebeurd.

Organisaties zoals de CIA zijn duidelijk feilbaar en hebben veel fouten gemaakt en hebben niet kunnen anticiperen op gebeurtenissen in de wereld. Maar ze zijn ook erg krachtig, hebben grote financiële steun en volgen het bevel van hun meesters in bankieren, Wall Street, financiën, enz. Zij zijn de actietak van deze financiële elites en zijn, zoals Douglass Valentine heeft geschreven, georganiseerd criminelen. Ze hebben hun eigen leger, zijn lid van alle strijdkrachten en zijn nauw betrokken bij de drugshandel. Ze controleren de politici. Ze bewerken hun eigen propaganda-netwerk samen met de particuliere huursoldaten die ze inhuren voor hun operaties. De massamedia van het bedrijf nemen hun orders op, orders die niet direct hoeven te zijn, maar soms zijn, omdat deze media gestructureerd zijn om te gehoorzamen aan dezelfde elites die de CIA hebben gevormd en de media bezitten. En hoewel hun schijnbare raison d’ȇ rere is om inlichtingen te verstrekken aan de civiele leiders van de natie, is dit in essentie een verhaal voor hun echte werk, dat propaganda, moord en het voeren van staatsgrepen in binnen- en buitenland is.

Omdat ze diepe zakken hebben, kunnen ze het zich veroorloven om allerlei soorten mensen te kopen, mensen die pokken voor de elites. Sommige van deze mensen doen werk dat meestal wordt gedaan door eerlijke academici en onafhankelijke intellectuelen, een uitstervend ras, ooit vrij zwevende intellectuelen genoemd. Deze pooiers analyseren politieke, economische, technologische en culturele trends. Ze komen uit verschillende gebieden: geschiedenis, antropologie, psychologie, sociologie, politieke wetenschappen, culturele studies, taalkunde, enz. Ze bevolken de denktanks en universiteiten. Ze zijn vaak intelligent, maar leven te kwader trouw omdat ze weten dat ze werken voor diegenen die het werk van de duivel doen. Maar ze verzamelen hun salaris en gaan rechtstreeks naar de bank, de bank van de duivel. Ze behoren vaak tot de Council of Foreign Relations of de Heritage Foundation. Ze worden zelf gerespecteerd en gewaardeerd. Maar het zijn pooiers.

EL DIABLO

Ah, de duivel! Hij is hun man. Een man met veel namen, maar altijd een bedrieger. Deze pooiers kennen zijn verhaal en hoe hij zijn magie werkt, en dit is wat hun betaalmeesters van hen willen: manieren om de zak van de oude klootzak te gebruiken om verwarring te zaaien, en angst en paranoia zaaien. En om dit langzaam en gemakkelijk te doen op een manier die niemand zal herkennen totdat het te laat is.

Voor dezelfde cultuur is propaganda afhankelijk van mythen, symbolen en verhalen. Sommigen geven de voorkeur aan verhalen. Maar niets is krachtiger. Het beheersen van de verhalen is de sleutel tot krachtige propaganda. De pooiers kunnen veel verhalen vertellen.

Vertel mensen eindeloze verhalen over de goeden en slechten, over hoe het kwaad eruit is om jou en het goede te krijgen om jou te redden. Denk aan het gebruik van symbolen bij het vertellen van deze verhalen. Ze zijn cruciaal. Het woordsymbool komt van een Grieks woord om samen te gooien. Symbolen die de in-groep of de ‘good guys’ vertegenwoordigen, worden gebruikt om sociale solidariteit te creëren binnen de in-groep. Verhalen worden verteld om de symbolen te begeleiden; verhalen, verhalen of mythen vertellen over hoe de goeden vechten om de groep bij elkaar te houden en de slechteriken proberen de gemeenschap uit elkaar te halen. Het symbolische en zijn tegendeel – de diabolische (om uit elkaar te gooien) – de engelen tegen de duivels – el diablo. Heel simpel, heel oud. De aliens zijn op weg om ons te halen. En el diablo is altijd de ultieme ander, de man in rood, de rode kleuren, de commies, de Russen, de anderen, immigranten, de zwarten die zich naast de deur willen bewegen, moslims, homo’s – maak je keuze. Satanische rituelen. Zwarte magie. Hekserij.

INTELLIGENTIE PIMPEN EN VLOEIBARE SCHERMCULTUUR

Toen de vuile trucs van de CIA in de jaren zeventig openbaar werden gemaakt, was het niet moeilijk voor te stellen dat de intellectuele pooiers die hun langetermijndenken doen, werden gevraagd terug te gaan naar de tekentafel en een beeld te schetsen van de komende decennia en hoe zaken als gebruikelijk zou kunnen worden uitgevoerd zonder verdere schaamte. Tegen die tijd was het duidelijk geworden dat intellectuele of hoge cultuur werd ingeslikt door de massacultuur en dat de toekomst toebehoorde aan elektronische schermcultuur en -beelden, en niet aan woorden. Wat later ‘postmoderniteit’ werd genoemd, volgde, of wat de socioloog Zygmunt Bauman ‘vloeibare moderniteit’ noemt en Guy Debord ‘de samenleving van het schouwspel’.

Dergelijke ontwikkelingen, geworteld in wat Frederic Jameson ‘de culturele logica van het late kapitalisme’ noemde, hebben geleid tot fragmentatie van het sociale en persoonlijke leven in pointillistische bewegende beelden waarvan de punten incoherente beelden vormen die massaverwarring zaaien en niet samenvallen. Vanaf het midden van de jaren zeventig tot vandaag heeft deze algemene desoriëntatie met zijn vloeiende en eeuwige tegenwoordigheid van verschijnende en oplossende beelden geresulteerd in een zeker een getransformeerde wereld en daarmee getransformeerde wereldbeelden. De fundamenten zijn ingestort. Betekenis en samenhang zijn moeilijk te onderscheiden. Stabiele persoonlijkheid is gedisassocieerd, geheugen gedownload, aandacht verloren, de psyche gematerialiseerd, seksuele identiteit verward, de elektronische mind-body interface vastgesteld en de elektronische en farmaceutische droging van de bevolking bereikt.

Werkelijk? Ja.

Hebben de inlichtingendiensten dit niet voorzien? Hebben ze het niet gezien en dienovereenkomstig gepland? Misten ze niet dat over de tijd dat hun oude vuile daden werden blootgelegd, er een film op het scherm verscheen die een thema introduceerde dat hen en hun nazi-vrienden bekend was? Ik bedoel de hit uit 1973, The Exorcist, waarin Satan zijn spul steunt, vier jaar nadat Mick Jagger zijn zending over het podium naar Altamont heeft gebracht en “Sympathy for the Devil” heeft gezongen, terwijl kort nadat een moord plaatsvond voor hem en de De jaren zestig werden tot rusten gelegd . Maar in de jaren zeventig kwamen The Exorcist en zijn thema van de greep van de duivel op mensen tot leven en werd hij met een religieuze geestdrift opgepakt door de entertainmentindustrie en gepromoot door Oprah Winfrey, Geraldo Rivera en andere media-uithangborden, die reclame maakten voor el diablo’s die zoveel hulpeloze slachtoffers vasthouden. Occulte, magische en satanische thema’s werden pop-nietjes en zouden zo blijven tot de dag van vandaag. Ik zou willen voorstellen dat lezers hun reserves opzij zetten bij wat sensationeel kan lijken en deze video bekijken. Vraag jezelf dan af: wat is hier aan de hand?

Does Society Realize It Is Being Initiated?

DE CIA ALS PROFETISCH

Maar misschien is een betere vraag dan de CIA deze ontwikkelingen voorzag, zou zijn om te vragen of het betrokken was in de occulte en satanische wereld zelf, voor en na de sociale ontwikkelingen van ‘vloeibare moderniteit’. Het antwoord is ja. Inderdaad, alle kenmerken van de sociale en culturele ontwikkelingen die ik eerder vermeldde met betrekking tot postmoderniteit, vormden een belangrijk onderdeel van haar werk voordat deze nieuwe wereld opkwam: “het loskoppelen van stabiele persoonlijkheden, het wissen van herinneringen en het implanteren van valse herinneringen, het materialiseren van de psyche, verwarrende seksuele identiteit, de oprichting van de elektronische interface tussen geest en lichaam, en elektronisch, hallucinogeen (de CIA introduceerde en verspreidde LSD in de jaren zestig) en farmaceutische droging, “om er maar een paar te noemen.

Door vooruit te lopen op deze ontwikkelingen was de CIA op zijn minst voorspellend. Desinformatie, terreurdaden, staatsgrepen, moorden vloeien voort uit een huwelijk met de in de hel gemaakte nazi’s – Talbots ‘duivelsschaakbord’ – maar ze zijn gekoppeld aan veel meer. Peter Levenda, in Sinister Forces: A Grimoire of American Political Witchcraft, een trilogie over sinistere krachten in de Amerikaanse geschiedenis, stelt het als volgt:

De CIA, satanische sekten en UFO’s, de mythologie van de late twintigste eeuw is verrassend coherent, ook al veranderen de maskers van geval tot geval, van slachtoffer naar vermeend slachtoffer. De CIA bestaat natuurlijk; hun mind control-programma’s van BLUEBIRD tot ARTICHOKE tot MK-ULTRA zijn een kwestie van openbaar verslag. Hun geschiedenis van politieke moorden en de omverwerping van verschillende buitenlandse regeringen is ook een kwestie van record. Satanische sekten – of misschien moeten we dat kwalificeren en zeggen ‘occulte geheime genootschappen’ – bestaan ​​ook en zijn een kwestie van openbare verslagen; hun pogingen contact te maken met buitenaardse troepen door middel van ceremoniële magie en geheimzinnig ritueel (waaronder het gebruik van sommige van dezelfde drugs en andere technieken die de CIA gebruikte in haar mind control-programma’s) zijn ook bekend en gedocumenteerd.

Sommige van deze beoefenaars waren – en zijn – bekende mannen en vrouwen die hun betrokkenheid niet hebben ontkend (zoals raketwetenschapper Jack Parsons in de jaren 1950 en kolonel van het leger en intelligence officer Michael Aquino in de jaren negentig). De CIA heeft ook agressief Amerikaanse culten en geheime genootschappen onderzocht in een poging om de bron van paranormale vermogens en oude mechanismen voor mind control te ontdekken. En hoewel de jury nog steeds op de kwestie van UFO’s is, is het geen twijfel dat overheidsinstanties hebben geprobeerd ze op te sporen, te analyseren en weg te redeneren. Nogmaals, dit is een kwestie van openbaarheid, inclusief FBI- en CIA-documenten naast militaire records.

Sceptische lezers vinden dit misschien vreemd om te overwegen. Dat zou een vergissing zijn. Het web van verbindingen is er voor iedereen die erop let om te kijken. Al meer dan vijftig jaar maken occulte thema’s en rituelen deel uit van wereld beeldenoorlog. Drugs, sjamanisme, zwarte magie en het occulte – de nietjes van de CIA toen en nu. Het is bekend dat Hollywood, televisie en de media in het algemeen al heel lang nauw samenwerken met de inlichtingendiensten. Vooral sinds 2001 hebben films en televisieprogramma’s de CIA, onze ‘goede’ spionnen en het leger verheerlijkt. De mystificatie van de realiteit heeft haar beste vriend gevonden in de elektronische en internetrevolutie als vreemde en “subversieve” overtuigingen als speelgoed voor kleine kinderen.

Goed en kwaad bewegen zich door het openbare bewustzijn zoals voorbijgaande zon en schaduwen. Rare samenzweringstheorieën “duiken op” om te prikkelen en obsederen, en om de serieuze bevindingen van toegewijde en gedisciplineerde schrijvers en onderzoekers die de waarheid over echte overheidssamenzweringen hebben ontdekt, te verdrijven. Het zaaien van verwarring is de naam van dit dodelijke spel en als je in de war raakt, ben je in goed gezelschap.

Maar velen vangen aan en beseffen dat wat vreemd maar onschuldig lijkt, deel uitmaakt van een veel grotere poging om het publiek te hypnotiseren om in te stemmen met hun eigen vernietiging door de inname van wat alleen zwarte magie genoemd kan worden.

Wrijf Lucifer, de Prins van de Duisternis, op de juiste manier en de CIA komt in het licht. Je kunt zijn schaduwrijke omtrek zien met je ogen gesloten. Zoals het zegt op het hoofdkwartier van de CIA: “Je zult de waarheid kennen, en de waarheid zal je bevrijden.”

Edward Curtin teaches sociology at Massachusetts College of Liberal Arts. His writing on varied topics has appeared widely over many years. He writes as a public intellectual for the general public, not as a specialist for a narrow readership. He believes a non-committal sociology is an impossibility and therefore sees all his work as an effort to enhance human freedom through understanding. His website is edwardcurtin.com