Hefboomwerking: De onderschatte waarde van JOUW inzet voor een betere wereld. #StemZeWeg


De kracht van de Politieke Hefboom #StemZeWeg

Als je zoekt op hefboomwerking kom je uitsluitend terecht op financiële aspecten, waarbij je een voordeel behaald over het werk van anderen << ergens in de keten >> die dat voor jou gedaan hebben.

Een andere vorm van hefboomwerking is perfect te herkennen in de Gilets Jaunes, de gele hesjes beweging. Al meer dan vijf jaar blijkt de onvrede onder de bevolking op het platte land van Frankrijk langzaam naar een kookpunt te borrelen. Iedereen is ontevreden, praat daarover maar daar blijft het uiteindelijk bij. Totdat er iemand op een simpel idee komt om te gaan betogen met gele hesjes, iedereen heeft ze verplicht in ruime mate in de auto liggen.

Bingo; Van het ene op het andere moment is een MEGA beweging ontstaan, een GIGA hefboom is in werking getreden. Honderdduizenden Fransen doen mee. 80 procent van de natie is sympathisant van de beweging. De Fransen staan met de rug tegen de muur, al lang, … maar blijkbaar was er een iemand nodig om die vlam te ontsteken.

Laten we eerlijk zijn, de wereld is een grote puinhoop op alle gebieden. Dus wij zullen ons allemaal moeten inzetten voor die betere wereld. Niet iedereen gaat zo’n katalysator zijn als we in Frankrijk hebben zien gebeuren, maar ook de kleine feiten tellen.

In dat zelfde Frankrijk vroeg ik iemand om informatie om een permacultuur tuin te beginnen in een bepaalde streek. Het blijkt dat hij al minimaal 20 mensen geholpen heeft om zo’n eetbaar bos op te zetten. En als je wet hoeveel mensen daarmee super gezonde voeding verwerven dan is dat ook een vorm van hefboomwerking. Onbaatzuchtig kennis delen.

Om een voorwerp te verplaatsen dat veel te groot en/of te zwaar is in je eentje gebruik je een hefboom. In je eentje is dat soms ook de enige mogelijkheid om tot het gewenst resultaat te komen.

Bij ongeacht welk probleem in de wereld heb je ook zo’n hefboomwerking nodig om tot een gewenst resultaat te komen.

Ik heb ook zo’n super simpel idee.

We gaan met ze’n allen weer terug naar de 50 / 60 tiger jaren. Iedereen weer een volkstuintje, achter het huis, op je balkon, verticaal tegen een muur of samen met een buurtvereniging die ergens toegang hebben tot een verlaten / onbenut stukje grond.

Voordelen

* Je hoeft niet eerst te gaan werken tegen hoge belastingen om vervolgens met wat je overhoudt junkfood te kunnen kopen tegen het verhoogde btw tarief.

* Met slechts 25% vervanging van je totale voedingsbesteding maak je al een groot verschil op je gezondheid.

* De tijd die je hier in investeert, een paar uurtjes per week, is een grotere beloning die welke werkgever je ook kan geven. Zoveel winst is onbetaalbaar voor iedereen.

* Het is in groepsverband of deel uitmakend van een vereniging bovendien een mooie sociale bezigheid.

* Je kan bovendien al snel besparen op je “gezondheid”verzekering.

De klauwhamer, de betonschaar, de ophaalbrug, de katrol, de nijptang, een deurkruk en vele anderen zijn allemaal voorbeelden van een hefboomwerking.

Het is veel betekenend dat wikipedia geen enkele aandacht besteed aan de macht die wij hebben bij een politieke hefboomwerking.

Bij de verkiezingen in Amerika in 2016 dachten de Democraten dat ze de overwinning al in de zak hadden. Appeltje, eitje.

Er was echter iemand opgestaan in de naam van Donald Trump die de ongenoegens van vele Amerikanen ter sprake bracht en als niet politicus wist hij een meute op de been te krijgen die al lang niet meer waren gaan stemmen. De mond tot mond reclame voor deze beweging, een beweging van: “Zou het dan toch mogelijk kunnen zijn”. Deze hefboomwerking bracht hem de overwinning.

Een zelfde fenomeen zagen we gebeuren in Groot Bretagne. Daar had men ook zitten slapen, veel mensen hadden daar ook niet gerekend op de opkomst van ‘Jan met de pet’ en ‘Truus van drie hoog achter’ Aangemoedigd door onder andere bevlogen speeches van Nigel Farage werd daar ook een enorme hefboomwerking zichtbaar waar mensen van dichtbij konden zien wat de gevolgen van die immigrantenstromen waren. Ook daar had men in alle polls de Brexit niet zien aankomen.

Wij hadden ook zo’n bevlogen politicus vele jaren geleden in de vorm van Pim Fortuyn. Dat gevaar werd door de elite echter erkend met de kogel als gevolg voordat deze hefboom zijn werk kon doen.

In Italië gingen meer als een miljoen mensen de straat op tegen verplichte vaccinaties. Deze hefboom koste de zittende regering de kop en nu pakt men gelijk daar ook het vluchtelingen probleem aan met als gevolg, 95% minder instroom en vele van die Soros gelukzoekers werden al het land uit gekegeld. De grote bedrijven zijn immers slechts de 21 ste eeuwse slavenhandelaars op zoek naar goedkope arbeid. Stel je voor dat er hier ook een “Trump” opstaat die via import tarieven die bedrijven laat opdraaien voor de werkeloosheidspremies! Dan kun je maar beter die slaven hier naar toe lokken, de sukkels trappen daar nog in ook, gelokt door ene mijnheer Soros. De Italianen zijn nu een verloren volk voor de Europese ‘eenheid’.

Het kan dus wel, dat blijkt overal ter wereld.

#StemZeWeg Nog zo’n idee

Wil je graag een paar honderd euro bezuinigen?

Zeg je krant op, ga het nieuws via een gratis RSS feed programma verzamelen. Dat gaat veel sneller als de krant waar het nieuws vaak al 24 uur oud is, en … je kan zelf al snel het kaf van het koren scheiden. Weg met alle MSM nep nieuws en hersen controle technieken. Kost je slechts vijf minuten tijd. Dat zou een mooie hefboom zijn, … hefboom? Ja het beroofd de ‘elite’ van hun propaganda kanalen, het nep nieuws. En TV kijken, het journaal, echt overbodig met je RSS feeds weet je het al vele uren eerder en belicht vanaf vele kanten.

In het Engels weten ze dit prachtig te vertellen: “Social leverage

De kracht en macht die wij NU hebben om in korte tijd een massa publiek te bereiken. De kracht om onze hefboom in werking te zetten.

Maar pas op want het internet wordt in een sneltreinvaart dicht getimmerd.

eMail berichten met bepaalde woorden worden bij de gratis diensten als Gmail enHotmail eenvoudigweg niet verzonden. Op Facebook en Twitter verbannen ze je of lager in de ranking geplaatst en de  en de nieuwe app van News Guard, (de nieuws bewaker) wordt al vanaf april ingevoerd in verschillende EU landen waar men met stoplicht kleuren de alternatieve media in de ban gaat doen.

Maar voor het zover is heb ik nog een hefboom klusje voor je met het rode potlood.

Als we met zijn alleen een groot verschil willen maken met een kleine moeite (de hefboom) Stem Ze dan Weg. #StemZeWeg

#StemZeWeg, … jij ook ?

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]