Gaat Jan met de pet, en Truus van drie hoog achter dit keer wel stemmen?

Save as PDF 

Gaat de man en vrouw van de straat deze keer wel in grote getallen naar de stembus? Ik mag het hopen van wel. Net als in Engeland met de Brexit en in Amerika met Trump is het nu de beurt an Jan en Truus om van zich te laten horen, de stem van de straat, de stem van het volk en niet de elitaire minderheid die al die milieumaatregelen, de energietransitie en de ver van hun bed immigratie problemen beter financieel kunnen handelen.

Ik praat toch niet voor dovemansoren ?

En nee, die zullen hier niet aangemoedigd worden met wat dure woorden, dat is echter ook niet nodig. Zij hebben al lang geen krant meer, veel te duur. TV kijken naar de onbegrijpelijke taal van de politiek, vergeet het maar. Maar ze hebben wel oog en oren voor de radicale opmerkingen van Wilders, dat weten ze allemaal. Nee, ik ben geen PVV fan wat ik meer zie als gecontroleerde oppositie, het spel voor het podium. Maar als ze een referendum in willen voeren net als voorheen Thierry Baudet dat wilde doen dan gaat mijn proteststem desnoods gewoon naar de PVV, alles is goed als ik maar van die groene, rode en teflon zesenzestigers afkom.

Bij mij staat er maar een enkel punt op de agenda: Het bindend referendum. PUNT !

Al het andere is slechts achtergrond geruis, bla, bla, bla.

Wij, de burgers moeten met z’n allen een stem krijgen die we niet eens in de vier jaar mogen laten horen maar het gehele jaar door.

de Media en de politiek op -10

De politiek is op de schaal van +10 op het ijskoude – 10 aangekomen. Lager kunnen ze niet langs mijn meetlat. Opzouten, om het nog enigszins beschaaft te houden.

En ja, … ze zijn zich al wel bewust dat het uur “U” reeds geslagen heeft. Alle wapens worden in de strijd gegooid om te redden wat er nog te redden valt. Maar zelfs dodelijk geweld zal niet meer baten, al heeft Macron dat nog niet helemaal in de gaten.

Met vrees en bibberen kijken ze angstig richting Frankrijk. Daar is door de grote van het land, de lange afstanden die pa, ma, dochter en zoon moeten rijden naar hun werk of school, de boodschappen en alle andere zaken en benodigdheden al bewust dat het kosten en baten plaatje niet meer klopt. De plannen van Macron met zijn En Marche slogan zijn nu omgeslagen naar de burgers die elke week al weer bijna drie maanden met hun Gilets Jaunes door de straten van de steden marcheren. Onverzetbaar dag en nacht in vele plaatsen en dorpen de rotonde bezetten in ploegendienst, wint regen en koude trotserend, in hun strijd, … om te kunnen overleven. En Macron, hij wordt nog gesteund door dat zielige clubje van 20 procent elitairen die ook het mededogen, de empathie voor de medeburgers uit het oog verloren zijn.

In Amerika is het politieke podium nog in bijna gelijke mate verdeeld tussen de blauwen en de rode. Maar daar wordt de politieke voorkeur al te vuur en te zwaard bestreden. Wacht tot de bom gaat barsten, hopelijk in vrede anders krijgen de aanhangers van blauw na het debacle, de openbaring, de arrestaties en de rechtszaken nog heel wat voor kun kiezen van hun mede landgenoten die nog niets vergeten zijn. Dan zou er wel eens een korte tijd kunnen zijn dat alleen de wet van de straat gehanteerd gaat worden. Nogmaals, het is niet te hopen maar is wel goed mogelijk als je weet wat er allemaal boven water gaat komen. De blauwen zullen blij zijn met elke bescherming die ze kunnen krijgen.

En Frankrijk, waar slechts een zielige twintig procent het moet afleggen tegen de meerderheid van de bevolking. De Fransen zijn een trots en koppig volk. Het woord << Revolutie >> is er een waar ze ervaring mee hebben. Doden, gewonden, het grove onmenselijke, criminele wapengeweld van Macron ten spijt. Dit gaat hij nooit of te nimmer winnen, wat heeft het volk immers nog te verliezen? Aan de rand van de afgrond is omkeren immers onmogelijk.

En de elitaire club, waar kunnen die straks veiligheid vinden als er echt de pleuris uitbreekt, als men in de dure wijken gaat demonstreren en daar de hormonen niet meer in bedwang kunnen worden gehouden? Als er dan geen auto’s in brand worden gestoken door nep gele vest betogers om het geweld in scene te zetten voor de TV camera’s maar de mensen van de straat geen andere uitweg meer zien en geweld met geweld gaan beantwoorden? Hoever zitten we daar nog vandaan is de vraag?

Dat zelfde gaat in vele landen plaats vinden dat zien we nu reeds gebeuren. Overal is er al een deling, een tweespalt in de economie ontstaan. De citroen is uitgeperst, de kruiken zijn leeg. De boven modaal groep hebben alleen maar aan zichzelf gedacht en hebben het moraal uit de ogen verloren.

Denk daaraan als je ook gaat stemmen, want Rutte en consorten hebben niet genoeg middelen om iedereen te beschermen. Praat eens met mensen die anarchie meegemaakt hebben in hun land, waar winkels geplunderd worden en het recht van de sterkste geldt. Hopelijk gaat het hier allemaal niet zo ver komen, maar je kan aan je water voelen dat er wat in de lucht zit. Jan en Truus gaan ook op de mededogen van de ander rekenen en anders komen ze dat recht gewoon halen.

Heb je het wel eens meegemaakt om van week naar week te leven en soms van dag tot dag te leven, waarbij je niet weet hoe je de volgende rekening moet betalen? Ik wel, meer als een jaar door fijne ondernemers die niet of veel te laat betaalden. Maar wel onze fijne belastingdienst met hun brieven met de kop; “In naam van de koningin”. Er zijn echter maar genoeg mensen, ook in dit land, die dit al vele jaren meemaken, ik kan volledig begrijpen hoe zich deze mensen voelen.

Je kan maar beter eens grondig gaan nadenken wat je met dat rode potlood gaat doen. Het kan wel eens veel meer impact hebben dan je nu realiseert. Bovendien, is er dan nog een weg terug?

PS. Ik draag al regelmatig mijn geel vestje.  

StemZeWeg: Op naar de Spannendste Provinciale Staten & EU verkiezingen ooit, maar …

De spannendste EU verkiezingen ooit, maar dan hebben we wel goed geïnformeerde stemmers nodig. Stemmers die de weg weten te vinden naar de alternatieve media. Stemmers die zelfstandig kunnen denken, die dat vermogen nog niet verloren zijn. Stemmers die leren alle plussen en minnen goed tegen elkaar weg te strepen. Stemmers die alle feiten kennen. Stemmers die donders goed beseffen dat de reguliere media door hun ontwerp, door hun bestaansrecht  met handen en voeten gebonden zijn aan nep nieuws. … Lees verder

als je geen nee zegt