5 Februari Trumps State of the Union, … opnieuw verplaatst


Donald Trump

Nog geen week geleden lazen we op de late woensdagavond dat president Trump op het verzoek van “speaker of the House” Nancy Pelosi inging om zijn State of the Union te herplannen tot de overheids shutdown achter de rug was. Pelosi informeerden de president dat zij hem niet zou toestaan om de toespraak af te geven aan een gezamenlijke zitting van het Congres in de Chamber of the house terwijl de overheid nog steeds op slot was, de president gaf een paar tweets uit waarin hij zei dat hij zou wachten.

Afgelopen zaterdag waren de kaarten weer anders geschut.

Mike Donkers hierover: “Wat Trump heeft gedaan, is eigenlijk een geniaal idee! De Dems bleven zeggen dat ze niet zouden onderhandelen, tenzij POTUS de regering heropende. Ze rekenden erop dat Trump niet zou reageren, dus dat zouden ze ook niet hoeven te doen. Ze wilden een patstelling, zodat ze Trump te slim af konden zijn. Maar raad eens wie nu de moeilijkste en slimste is, hè? Door de shutdown tijdelijk te beëindigen, heeft Trump de handen van zijn tegenstanders gebonden en nu hebben ze geen andere keuze dan een deal uit te werken namens hun kiezersbasis of ze zullen zichzelf blootstellen als de obstructionisten die ze in werkelijkheid zijn.

Ondertussen kan Trump zijn SOTU zoals gepland aanstaande dinsdag hebben en zijn spreekbeurten over grensbeveiliging herhalen, evenals het goede nieuws over de economie brengen, iets wat de Dems ten koste van alles wilden vermijden. Als er op 15 februari nog steeds geen deal is, sluit Trump de overheid opnieuw af en staan de Dems er slechter voor. Hoe briljant is dat? Vertrouw op het plan! [Q]”

the Hill – Speaker Nancy Pelosi (D-Calif.) in a letter Monday said President Trump could give his annual State of the Union address in the House chamber on Feb. 5, shortly after lawmakers and the White House reached an agreement to end the partial government shutdown. [het politieke spel was nog niet uitgespeeld zo bleek uit dit bericht van 28-01-2019]

Het wordt het tweede State of the Union toespraak van president Trump, waar hij zijn agenda voor zijn derde ambtsjaar zal uiteenzetten.

dotcom.radio Mike Donkers zal de gehele toespraak live volgen en daar verslag van doen. Waar kun je opletten en wat wordt er tussen de regels door allemaal verteld?

volg Mike ook op het factsforum

Meer nieuws als het gebeurd, …

Een bericht van the White House

De tafel is perfect opgesteld: het is tijd voor Democraten om toe te treden

Vrijdag stelde president Donald J. Trump de tafel voor een tweespaltig compromis over immigratiehervorming, heropening van de regering en het Congres drie weken de tijd te geven om de onderhandelingen voort te zetten om de Amerikaanse grensbeveiliging volledig te financieren.

“In de komende 21 dagen verwacht ik dat zowel de Democraten als de Republikeinen te goeder trouw zullen werken”, verklaarde de president vanuit de Witte Huis Rose Garden. “Als we een eerlijke deal sluiten, zal het Amerikaanse volk trots zijn op hun regering “

Grensbeveiliging moet niet controversieel zijn. In feite heeft Amerika de afgelopen 15 jaar 654 mijl aan barrière’s gebouwd. Het is tijd om naar onze Border Patrol-agenten te luisteren en de klus te klaren, om gebieden van de grens te beveiligen waar criminelen, drugskartels en mensenhandelaars kwetsbaarheden in onze infrastructuur blijven misbruiken.

“We hebben geen 2000 mijl betonmuur nodig van zee tot zee – dat hebben we nooit gedaan. We hebben dat nooit voorgesteld; dat hebben we nooit gewild “, zei de president vrijdag. “Onze voorgestelde structuren zullen zich bevinden op vooraf bepaalde risicovolle locaties die specifiek zijn geïdentificeerd door de Border Patrol om illegale stromen van mensen en drugs te stoppen.”

… gaat er nog iets “MAGA” plaatsvinden ?