De EU stort in elkaar voor onze ogen. 30 intellectuelen stelden een manifest op


Een artikel in de Guardian bracht mijn aandacht op een manifest dat door 30 intellectuelen werd gepubliceerd … Die het einde van Europa schilderen op de meest sombere manieren … ervan uitgaande dat het leven onder Stalin een kom met kersen zou zijn geweest! Bron: Hound dog

Waarom is de EU zijn eigen graf aan het graven

THE EU IS COLLAPSING BEFORE OUR VERY EYES!! 30 INTELLECTUALS OPINE IN PUBLISHED MANIFESTO !!


Van ons wordt verwacht dat we nationale trots hebben bij sportieve prestaties die “ons” land in het spotlicht zetten. Onze ministers onder aanvoering van Mark Rutte prijzen Nederland als we op de bovenste trede van het sport podium staan. Maar sinds de EU zijn we geen landstaat meer. Alles wordt bestuurd vanuit de EU, zo ondemocratisch als maar mogelijk kan zijn. Dan is Nederland voor Rutte en consorten slechts de vazal van Europa.

Zo zitten we wel in een spagaat, de ene dag is het lang leve “Holland” en de andere dag zitten we weer gevangen in het EU keurslijf. 

Dat gaat bovendien na de komende Provinciale verkiezingen nog meer geopenbaard worden als er een financieel plaatje zichtbaar gaat worden wat al die klimaatplannen ‘ons’ gaan kosten. En neem er maar vergif op in dat het klimaat sprookje ons bakken met geld gaan kosten. Er zal totaal GEEN goed nieuws gebracht gaan worden.

Waarom niet?

Nou dat is simpel, goed nieuws wordt ALTIJD voor een verkiezing gebracht om stemmen te winnen !!

En ik ben bang dat dan gelijk al vele mensen een enorme KATER hebben omdat ze WEER voor de mooie praatjes, de leugens en valse beloften GEKOZEN hebben.

Terug naar het Europa wat ik graag als een kaartenhuis in elkaar zou willen zien storten, donderen. Daarna de boel weer opbouwen het goede in ere herstellen en tezamen met alle Europese landen samenwerken maar niet via een dictatoriaal EU bewind. En …. met bindende referenda. Dus … het gehele EU bestuur kan wel naar huis zonder uitzondering, laat echte bestuurders maar eens opstaan.

Van die dertig ‘deskundigen’ is Michel Barnier er een en zegt; “Een Farage in elk land ‘: Barnier waarschuwt voor existentiële bedreiging voor de EU.

Nou mijnheer Barnier, dat is echt een natte droom om in elk land iemand zo strijdbaar, goed gemanierd, open en duidelijk met kennis van zaken te hebben, … die bovendien ook nog eens opkomt voor de belangen van het volk in plaats van de big business belangen.

BREKING NEWS! Nigel Farage denkt weer aan Europese politiek: ‘Maar, niet met UKIP!’

DE KOMENDE VERKIEZINGEN, zowel de Provinciale Staten als de EU verkiezingen gaan de belangrijkste worden die ik mij kan heugen. Iedereen naar de stembus en vooral TEGEN het gevestigde zogenaamde PARTIJ-KARTEL stemmen. #StemZeWeg

Laat je niet meet een kluitje in het riet sturen, met het een of andere Piet-lullige stinkende kluifje dat JOU toevallig goed uitkomt terwijl je STEKE-BLIND kan zijn voor de grote zaken.

De Fransen hadden dit alles als eerste goed in de gaten met hun Gilets Jaunes beweging. Daar heb ik een immens respect voor. Meer en meer landen volgen nu ook en zien nu ook dat de meesten onder ons slechts tweederangsburgers zijn. Goed om uitgeknepen te worden als de bekende citroen, en verder netjes in het gareel mogen lopen. Maar als je eenmaal de rekeningen maar amper meer kan betalen en je ziet nog meer ellende op je af komen dan is het gedaan met de zwijgende massa, ze komen in opstand, en dat gaat niet meer over met wat vage beloftes.

Mocht je het nog niet doorhebben, ….

De << R-E-V-O-L-U-T-I-E >> is reeds begonnen !!

En mijnheer Timothy Garton Ash; “De kernwaarden van de EU worden als nooit tevoren aangevallen. Ik moet ze verdedigen”. Het volk praat ook over kernwaarden, alleen in andere (niet te herhalen) bewoordingen. Ze kunnen hun minimale bestaan niet meer financieren, … financieren mijnheer want ze zitten maar al te vaak in de schuld. Dat begon vaak al met hun studie.

Ter vergelijking

Gekopieerd van fb van Ad Broere:

“De Balkenende norm is ongeveer 15.600 euro per maand.

De salarissen van EU-ambtenaren, functionarissen en parlementariërs worden met terugwerkende kracht – tot 1 juli 2018 – met 1,7 procent verhoogd. Concreet betekent dit dat Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en president van de Europese Raad Donald Tusk nu 32.700 euro per maand – inclusief bonussen – zullen verdienen. Dat is een stijging van ongeveer 550 euro per maand, oftewel een stijging van 6.600 euro per jaar.

Het salaris van een vicevoorzitter van de Europese Commissie, zoals dat van de Nederlander Frans Timmermans (PvdA), gaat met ongeveer 500 euro stijgen tot 30.800 euro. ‘Gewone’ EU-commissarissen, zoals Marianne Thyssen (CD&V), verdienen nu ongeveer 400 euro meer, wat eveneens neerkomt op zo’n 30.800 euro.

De lonen worden jaarlijks berekend door Eurostat. Er wordt tevens uitgerekend hoe de salarissen van ambtenaren in de EU-lidstaten evolueren en er wordt gekeken naar de kosten van levensonderhoud in België en Luxemburg. Op basis van die index wordt hun loon bepaald. Vorig jaar bedroeg de stijging 1,5 procent.

De salarissen voor EU ambtenaren worden opgedeeld in 16 rangen. Elke twee jaar stijgt de vergoeding met een trap, wat resulteert in het ‘basissalaris’. Voor de directeuren-generaal (rang 16) zal het maandelijkse basissalaris in de derde trap voor het eerst boven de 20.000 euro uitkomen.

Over de riante lonen en andere voordelen van Europarlementariërs bestaat al langer controverse. Zo krijgen de Europarlementariërs een onkostenvergoeding van meer dan 4.000 euro per maand. Er kwam aan het licht dat er zelfs leden waren die een korte poos present tekenden om toch voor de hele dag zitgeld te kunnen ontvangen.