RT live Gilets Jaunes Acte XI 26-01-2019 Update


26-01-2019 Gilets Jaunes nu live
Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Net als de laatste twee weken volg ik de Gele Vestjes protesten in Parijs op de voet. Zo weet ik hoe het nieuws verdraaid wordt, geweld wordt uitgelokt door de politie en de Gilets Jaunes beweging er alles aan doet om dit geweld uit de weg te gaan. Vorige week zaterdag was het duidelijk dat tijdens de protest optocht de route nog veranderd werd. Toch wisten de “orde” bewakingsdiensten, de politie een blokkade op te werpen en daarmee het geweld uit te lokken en veroorzaken. We gaan zien wat de dag van vandaag gaat brengen. Om 12.00 uur is de demonstratie van start gegaan in Parijs en vele andere steden in Frankrijk, … en de rest van de wereld.


O-N-S-T-O-P-B-A-A-R


Gilest Jaunes Acte XI a Paris
Alweer een land dat zich uitspreekt voor een référendum Fréxit

Alweer mensen die zich uitspreken voor een Référendum Fréxit

13.00 uur | In tegenstelling van vorige week toont de politie zich al vroeg in de middag,. De situatie is gelijk al een stuk onrustiger vergeleken met de vorige twee weken.

14.00 uur | De demonstratie bevindt zich op de Boulevard Saint-Germain nabij de Seine net ter hoogte van de Notre-Dame. Alles is rustig aan het ‘front’.

14.18 uur | men loopt na langs de Seine op de Quai Sint Bernard richting zuid – Oost. Er lopen wat ‘gendarmerie’ langs die kunnen rekenen op luid boe geroep. De politie is duidelijk alle respect verloren bij velen. Zover ik het begrijp legt een agent uit waar de blokkades staan.

14.30 uur | Enig verschil in inzicht in welke richting in te lopen. men gaat nu over de Quai de la Rapée richting Noord West. Dus niet te voorzien voor de ‘orde’ handhavers.

14.53 uur | De stoet is tot stilstand gekomen op Les Grandes Marches, Place de la Bastille, een soort grote rotonde. Een politiebus komt met blauw licht en sirene temidden van de betogers. Iemand kan zich niet inhouden en slaat de spiegel van de bus. Volle gas rijden ze achteruit weg, … Net als overal in Frankrijk op de bezette rotondes mogen de auto’s slechts een voor een passeren, dit gaat echter geordend en niemand beklaagt zich.

15.04 uur | Een touringcars heeft minder geduld en wil geforceerd door rijden. Dat lukt maar wel minus een ruitenwisser. DE POLITIE ARRIVEERT. …. ze worden nu bekogelt met van alles en nog wat.

Weer hetzelfde toneelstuk als verleden week, blijf gewoon weg dan gebeurd er niets. Het zelfde met de automobilisten. Je weet al 11 weken dat men demonstreert, vermijd dan het centrum.

15.11 uur | En de rust is weer wedergekeerd. Veel Gilets Jaunes lijken al weer op weg naar huis. Enkele fanatiekelingen zijn nog wat stenen aan het verzamelen voor het geval dat er nog wat gaat gebeuren?

16.00 uur | De stoet is weer vertrokken … binnen een paar minuten is het weer heibel geschoten met zwaar vuurwerk. De Gilets Jaunes jongeren slepen met dranghekken … blokkeren de weg … dat zal wel mogelijk gaan leiden tot politie optreden … deze keer wel uitgelokt door enkele gele rakkers. Een grote vuilnisbelt ontstaat midden op straat bij een bouwplaats. Genoeg materiaal voor handen.

Ook wel begrijpelijk als je als regering na 11 weken actie nog geen stappen hebt gemaakt.

16.06 uur | Er is een vuur aangestoken van bouwmateriaal

Via twitter is momenteel geen nieuws te verzamelen, de site ligt eruit.

16.09 uur | DE POLITIE IS ER KLAAR VOOR, het warenkanon blust het brand(tje) Mooie beelden alweer voor het NOS en RTL journaal. Een van de persmensen is licht gewond.

16.14 uur | Het ‘feest’ lijkt weer zo goed als gedaan, …relatief weinig spektakel. Daar moet bij de TV stevig aan gemonteerd worden om er wat spannends van te maken. Het is 9 graden in Parijs, geen pretje om een koude douche te krijgen.

Mijnheer Macron is echter ook van een koude douche ontwaakt nu zijn aanwezigheid van het NWO feestje in Davos geen doorgang kon vinden.

16.20 uur | Politie veegt het plein leeg … maar trekken zich in cordon terug.

De burger TV journalisten zijn in grotere getallen aanwezig om elke misstap op beeld vast te leggen.

16.27 uur | Wederom einde oefening, opgelost, TOTAAL NIETS. Tot volgende week Acte XII

Opvallend, geen arrestaties deze keer gezien.

16.34 uur | Nieuwe politie macht bestormd het plein, … de Gilets Jaune vergeten weg te rennen en de politie trekt zich weer achterwaarts terug. Het verkeer heeft het laatste uur ook wijselijk een andere route gekozen. En weer rust, …

Actie “NuitJaune” (de eerste gele nacht) als afsluiting van Acte 11.

Nuit Jaunes
Update video 28-01-2019

Lees ook: Yellow Vests: Extreme police violence and war injuries in France
The Yellow Vests movement in France is still growing. Despite the police brutality, every week hundreds of thousands of French people march the streets throughout France. The violence against the protesters seems to work as a catalyst that wakes more and more people up. The situation turned into the second French revolution and the country 


Gele hesjes: deze video zou iedereen moeten zien
Alle Gele Hesjes hebben één ding gemeenschappelijk: een diepe onvrede over de onrechtvaardige wereld waarin we leven. Individuele standpunten en politieke voorkeuren kunnen echter nogal uiteen liggen. Toch is er een hele simpele oplossing om de macht weer bij de burger te leggen. Het RIC: het referendum burgerintitiatief. Roman Light is buiten Frankrijk een prominente …