De meest en minst betrouwbare beroepen in Amerika


Oeps, was mijn allereerste gedachte toe ik onderstaande grafiek (2) zag. Dokters 67 procent vindt deze beroepsgroep betrouwbaar. Welke dokters dacht ik gelijk, natuurartsen of de ‘medicijnmannen’ en vrouwen. Nu is Amerika per definitie een pillenslikkers land met het hoogste medicijngebruik ter wereld met daaraan gekoppeld een niet zo hoge gemiddelde leeftijd in de westerse wereld. Amerika komt niet voor in de top 20 met 81.1 jaren voor vrouwen vs. 76.1 jaren bij mannen. Maar toch veel vertrouwen in dokters, de feiten vertellen mij een ander verhaal, … Voor verpleegkundigen begrijp ik dat vertrouwen, wat eigenlijk meer een waarderingscijfer zou kunnen zijn. De pillendraaiers, de pharmacists zouden in mijn persoonlijke lijstje een zware onvoldoende krijgen.

Kijken we naar de journalisten dan is hier al een dramatische daling zichtbaar. Het vertrouwen houdt niet op. Ik durf zelfs te voorspellen dat de politieke openbaringen dit jaar 2019 dat vertrouwen in een vrije val zal doen storten. De weegschaal in de politiek is inmiddels aan die vrije val begonnen, nog vele malen onbetrouwbaarder dan autoverkopers. Dat maakt dat het bij de verkiezingen in de ogen van vele Amerikanen meer een gokspel gaat worden, tenminste als je niet precies weet waarna te kijken. Democratie is echter per definitie een gokspel zolang er geen corrigerend referendum gehouden kan worden.

Jammer dat er geen streken meegerekend worden in de levensverwachting. Deze gehele eerste tabel zou immers verbleken. Voor de derde opeenvolgende keer was de gemiddelde levensverwachting voor vrouwen in 2015 het hoogst in het dorp Kitanakagusuku, in de prefectuur Okinawa, die 89,0 jaar bereikten.

Bron afbeelding via artikel ZeroHedge

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]