Dreigt de wereld ten onder te gaan door narcisten?


Begin januari kreeg ik een mail van Robbert Huijskens met de opmerking: “Een onderwerp wordt overal overgeslagen uit onwetendheid / onbekendheid”.

Nu, onbekend was narcisme niet maar eigenlijk had ik er verder nog nooit over nagedacht, dus daar had Robert een punt.  Zijn website was niet 1-2-3 een standaard uitvoering zoals we die kennen maar eigenlijk slechts korte verwijzingen naar pdf files ook wel eBoeken genoemd. Gewoon geschreven vanuit de gedachtengang zonder aandacht voor een speciale opmaak. Ik had een stukje gelezen en dacht laat ik dat eBoek open staan in een tap zodat ik het niet vergeet.

De dagelijkse beslommeringen eisten echter steeds de tijd op om eens een blik in het eBoek te werpen. De dagelijkse nieuwsberichten volgen elkaar in een razend tempo op en aangezien de verkiezingszaadjes tijd nodig hebben om te ontkiemen viel er elke dag wel wat te schrijven of te vertalen.

Vele malen dreigde ik het ‘narcisten’ tabblad te sluiten als ik weer eens een grote hoeveelheid tabbladen geopend had staan. Tot verleden zondagavond, de journalisten houden even weekend, de inkomende nieuwtjes bronnen verstomden. Tijd voor het narcisten tabblad. De titel van Robert Huijskens zijn schrijven; “Van narcisme naar ‘narcismis’”

“Dit is een zeer zinnig en tevens volstrekt zinloos geschrift, dat kan zo dubbel zijn omdat ik ervaringsdeskundige ben op gebied van narcisme, eerst 3 decennia lang op “onbewust onbekwaam” niveau, daarna een zoektocht van 2 decennia, inmiddels qua kennis over narcisme aangeland op “bewust bekwaam” niveau.

Narcisten… “ I eat them raw for breakfast”. 

“Narcisme is inmiddels een breed voorkomende negatieve eigenheid van héél véél mensen waardoor we eigenlijk kunnen stellen dat narcisme “de norm” dient te zijn van een samenleving vanwege een meerderheid aan narcistisch denkende mensen.

Probleem is alleen dat “narcisme” en “samen” niet door één deur kunnen gaan, dit betekent dat met een meerderheid van narcisten er psychisch geen sprake kan zijn van een economisch gezonde “samenleving”. 

“In willekeurige volgorde ga ik op kabbelende wijze de volgende onderwerpen aanstippen, have fun

De verzwegen waarheid over narcisme.

Wat is narcisme.
Hoe zijn narcisten ten diepste, gedrag.

Waar zitten de narcisten.

Wat zijn de gevolgen van narcisme op de maatschappij

Narcisme & extremisme.

Onze oorlogsmisdaden in Indië.

Twee economische werelden, de narcistische “dubbelheid”

Wat kun je tegen narcisme doen.

Het Nederlands Narcistisch (en daardoor) Corrupt Rechtssysteem. 

Marktwerking narcisme versus empathie.

De linker en rechter hersen helften. 

De “mindmap” en cognitieve vaardigheden.

Lees het eBoek (link hersteld)


Noot: Ik wil nog graag een notitie toevoegen op Robert zijn betoog. Onderschat niet de kracht van ondervoeding. Bij 99,5 phrocent van de moderne westers gevoede burgers is een mineraal gebrek en 76 procent een vitamine gebrek. Uit grootschalige onderzoeken, die nooit in de media komen blijkt dat de intelligentie van mensen verbeterd zodra men betere voeding tot zich neem en dat is ook van toepassing op het gedrag. | Voeding & gedrag & intelligentie |

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website
tezamen een wereld