Digitale kentekenplaten van Big Brother worden al in 5 staten in de VS ingevoerd

Save as PDF 

Bron: de Activist Post: Big Brother Digital License Plates Coming To A State Near You

Michigan werd de tweede staat in de VS. om ‘s werelds eerste digitale nummerplaat uit te rollen.

Volgens een artikel in The Car Connection heeft de staat Michigan zojuist de digitale kentekens van Reviver Auto, de ‘Rplate’, goedgekeurd.

Reviver Auto beweert dat in totaal vijf staten hun digitale nummerplaten al hebben goedgekeurd.

Onze innovatieve, multifunctionele digitale nummerplaat, de Rplate Pro, zal in 2018 onderweg zijn in Californië, Florida, Arizona en Texas.

Digitale Big Brother nummer platen

George Orwell had nooit kunnen dromen van een wereld waarin kentekenplaten een hulpmiddel werden voor meer toezicht door de overheid.

Digitale kentekenplaten zijn een privacy-nachtmerrie voor automobilisten.

Niet langer zal de politie uw kentekenbewijs moeten laten zien om te zien of u uw belastingen en verzekering hebt betaald, want nu zal uw kenteken een grote “X” laten zien die iedereen op de hoogte brengt dat u een overtreder bent.

Digitale kentekenplaten zijn het toppunt van Big Brother-bewaking
Volgens een artikel in WIRED zal Rplates voertuigen veranderen in rollende Big Brother-reclameborden met Amber Alerts en nog veel meer.

Hiermee kunt u de registratiestickers in uw auto bijwerken via een app in plaats van met de DMV om te gaan. Het kan Amber Alerts weergeven. Het kan worden gebruikt als een klein billboard op knie niveau. Als iemand de auto steelt, kan hij $ NDHLP lezen! of het meer serieuze gestolen voertuig. Het kan worden verdubbeld als uw E-Z-pas, FasTrak, of een ander op RFID gebaseerd apparaat dat u gebruikt om tol te betalen. Het kan de locatie van uw auto volgen, zodat u uw tiener goed in de gaten kunt houden.

Volgens Reviver Auto moeten automobilisten een jaarlijks abonnementsgeld van $ 99 betalen en een maandelijkse LTE-bijdrage van $ 8,00 voor het voorrecht om te worden gesurveilleerd.

Wie wil er nu niet betalen voor het voorrecht een kentekenplaat te hebben die je elke beweging bijhoudt en door de overheid goedgekeurde berichten weergeeft?

Maar dat is niet alles wat digitale nummerborden kunnen doen.

Het echte doel van het gebruik van digitale kentekenplaten die uw verblijfplaats volgen, is zakelijke hebzucht.

Het Car Connection-artikel waarschuwt dat bedrijven digitale kentekenplaten zullen gebruiken om “gerichte berichten” naar andere bestuurders te sturen.

Wat is dat voor griezeligheid? Kentekenplaten die gerichte reclame sturen op basis van uw locatie?

Vergis u niet, digitale kentekenplaten zijn niets meer dan Big Brother / zakelijke bewakingsapparaten.

You can read more at the MassPrivateI blog, where this article first appeared.