Bannon’s “beweging” breekt Europa ten gunste van de populisten


Terwijl de globalistische elites zich verzamelen in Davos voor hun jaarlijkse wederzijdse masturbatie propaganda feest, is er een groeiende bedreiging voor hun dominantie onder leiding van de voormalige Trump-strateeg Steve Bannon die niet alleen de centristische balans in Europa dreigt te verstoren, en opstand in de hele wereld aanwakkert.

Bron ZeroHedge: Bannon’s “Movement” Breaks Europe’s Centrist Balance Amid Crisis Of Confidence
Door:
Tyler Durden

Zoals Bloomberg’s Joshua Green en Richard Bravo rapporteerden, had Steve Bannon een vooraanstaande zetel om te zien hoe de liberaal geleide regering in België vorige maand uiteenviel na een paar uur eerder een vurige, anti-migratie speech af te leveren aan lokale wetgevers.

De voormalige adviseur van president Donald Trump eist nu Spanje op als de volgende domino steen in zijn drang om de Europese integratie te verstoren.

België treedt toe tot twee andere leden van de Europese Unie die zonder een volledige regering werken en ten minste zes anderen die recentelijk geen vertrouwen hebben gekregen. Velen van hen zijn ten prooi gevallen aan anti-EU-partijen die minderheidsbelangen gebruikten in hun nationale parlementen. In Spanje had de nationalistische groep Vox afgelopen maand een onverwacht sterke regionale show en kon hij helpen de socialistische regering te verjagen.

“Deze populistisch-nationalistische opstand is een wereldwijd fenomeen,” zei Bannon in een interview van 21 december in zijn huis in Washington.

“België is hiervan het nieuwste voorbeeld,” zei hij, eraan toevoegend dat Spanje dit jaar een “grote focus” zal zijn.

Europese populistische afstemming

Dit jaar zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement gekomen als populisten, veelal eurosceptici, die 10 van de 28 lidstaten van de EU controleren of steunen.

Opmerking: vanaf 8 januari 2019. Partijen zowel links als rechts werden gedefinieerd als populistisch met de hulp van academische experts. De meeste, maar niet alle, partijen zijn ook nationalistisch.

De afnemende populariteit van de Franse president Emmanuel Macron en bondskanselier Angela Merkel heeft twijfels geuit over een Frans-Duitse hervormingspoging om de EU met 28 landen verder te integreren. Bannon ziet dit als een uitgelezen kans om euroskeptische partijen te verzamelen voorafgaand aan de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei, en op continentaal niveau uit te voeren wat er al gebeurt in sommige afzonderlijke landen.

“De energie ligt aan de kant van de populistisch-nationalistische partijen en de mensen die hen steunen,” zei Bannon.

“Verdere integratie staat volledig stil. Nu vechten ze simpelweg om de EU te houden zoals die nu is. ”

Immigratie Breuk

De fragiele regeringscoalitie van België brak vorige maand nadat de regering van premier Charles Michel de steun verloor van de rechtse New Flemish Alliance, die zich verzette tegen de steun van Brussel voor een niet-bindende overeenkomst van de Verenigde Naties over migratie. Dit was hetzelfde VN-pact dat Bannon aan de kaak stelde in een toespraak voor Vlaamse wetgevers – samen met het rechtse Franse brandmerk Marine Le Pen en de Tsjechische politicus Radim Fiala – de nacht dat de regering haperde.

De Global Compact on Migration van de VN heeft de ondertekenaars ertoe verbonden de samenwerking op het gebied van de internationale beweging van volkeren en de oppositie te versterken, aangevoerd door Trump, verenigde populistische en rechtse partijen gesmeed overal ter wereld. Regeringen van Slowakije tot Estland en Chili kregen te maken met tegenvallers over het akkoord, dat volgens de VN noch illegale immigratie aanmoedigt, noch landen dwingt hun toelatingsbeleid te wijzigen.

Bannon zou zijn in Brussel gevestigde groep The Movement – een losse alliantie van nationalistische partijen – graag gebruiken om deze “command by negation” -strategie in andere landen en in de EU zelf na te bootsen vóór de blokverkiezingen in mei. Bannon betwijfelt of deze gelijkgestemde partijen een meerderheid in het EU-Parlement zullen kunnen behalen, maar zullen ernaar streven om minstens een derde van de zetels te krijgen als middel om het huidige momentum te blokkeren.

Domino Theorie

“De leiders van deze globalistische beweging in Europa zijn in verval,” zei Mischael Modrikamen, de oprichter van de beweging met Bannon en de leider van de Belgische rechtse People’s Party, in een interview van 11 januari in zijn huis in Brussel.

“Merkel betaalt voor haar wil om haar grenzen open te stellen voor de migranten. Macron betaalt voor zijn minachting voor gewone mensen. Voor Michel is het een complete catastrofe. ”

De strategie is al uitgespeeld in België. Zweden heeft geen regering na de electorale winst van de nationalistische Zweden Democraten, een partij met neo-nazi-roots. Letlands traditioneel centrumrechtse regering heeft driemaal gefaald om een coalitie te vormen, omdat populistische partijen hun vertegenwoordiging in de verkiezingen van oktober verhoogden. En nationalistische of populistische partijen zijn al verantwoordelijk voor de regeringen in Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije en Griekenland.

De Spaanse premier Pedro Sanchez nam de macht in 2018 met steun van de linkse populisten van Podemos, maar worstelt nu om zijn begroting te halen en kan worden gedwongen om dit jaar een vroege verkiezing te houden.

“Er is een opkomend tij van euroscepticisme over het hele continent,” zei Bannon. “Dit is een historisch moment.”