19-01-2019 week 10 [X live] van de Gilets Jaunes beweging. Mijn sympathie groeit met de week!


… kijken mijnheer Hemmen [BNR] voor echte eerlijke verslaggeving
Jilets Jaunes slachtoffers

Vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur live gekeken, geen politieagent gezien. Maar ook geen misdragingen en geweldloos. – 16.12 een onbenullig straatje is afgesloten door “de Machthebbers” Drie politieauto’s en de gebruikelijke politie in militaire uitrusting met natuurlijk zware wapens in de aanslag. Zullen waarschijnlijk ook geen Franse politie zijn. De Jilets Jaunes nemen een andere weg.

16.17 nieuwe grotere wegafzettingen, de Gele Vestjes, het verzet zonder ‘leiders’ sommeren elkaar om een andere kant in te gaan. Er is (nog) een veilige afstand van 100 meter, de Gilets Jaunes roeren de ‘oorlogs’trommels. Waarom kunnen de protesters niet gewoon hun rondje afmaken, dan gebeurd er gegarandeerd totaal niets.

Hoezo ‘orde’ handhavers ?

16.25 er wordt wat vuurwerk gegooid, een limonade flesje richting politie en vooral leuzen gescandeerd. De gele hesjes vormen een cordon om mogelijke heethoofden te scheiden van de politiemacht.

16.30 een politie militair roept wat door een megafoon maar is onhoorbaar boven het constante tromgeroffel.

16.31. Er wordt met het waterkanon gespoten.

Mijnheer de President, Emmanuel Macron, kan vandaag weer trots zijn op zijn troepen, zijn EU leger verkleed in semi politiepakjes.

16.36 Er zal nog wat moeten gebeuren anders heeft de TV geen beschikking over gewelddadige beelden van vandaag, …

Aan de beide zijkanten stonden wat mensen te filmen, die zijn nu weggespoten door het waterkanon.

16.42 Er worden wat stoere foto’s genomen met de rug naar de politie op een gerespecteerde afstand want de Gilets Jaunes weten ook dat de politie schiet om te verwonden en te doden als het moet … tegen mensen gewapend met vuurwerk en stenen.

16.44 Ineens staan er twee auto’s op de weg, ruiten sneuvelen, … het verkeerslicht moet het ontgelden de woede bouwt zich op

16.46 Er ligt een gewonde op straat, …

16.48 Veel gele hesjes hebben zich terug getrokken in een zijweg

16.50 Weer een gewonde wordt weggedragen

16.52 De politie rukt op om ‘terrein’ te veroveren, …

16.55 Politieagenten bestormen het publiek en iemand wordt gearresteerd. (?)

16.58 Opnieuw een bestorming, weer een arrestatie wat pepper spray, wat schoten. De TV beelden zijn ook geschoten, dus we kunnen naar huis, … de meeste Gilets Jaunes zijn dan al weg. Die hebben hun punt al lang gemaakt voor de tiende week. En de Televisie, … ja die kunnen weer spreken over opnieuw een gewelddadige met vernielde auto’s arrestaties en een gemolestraard verkeerslicht. Maar of dat ook Jilets Jaunes hebben gedaan of verklede acteurs met een geel hesje?

17.07 De show is weer voorbij.

kraak de krantenkoppen

Vandaag zat ik weer eens te luisteren naar Business Nieuws Radio [BNR]. Dat doe ik alleen als ik in de auto zit in totaal NIETS anders te doen heb. Onderweg heb ik snel mijn werkschoenen aangetrokken om te voorkomen dat mijn tenen te krom zouden trekken. Wel handig die stalen neuzen! Vrijdagmorgen ontving Roelof Hemmen Brandon Pouw. Hij is uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019. Maar het ging heel even over de Gele Vestjes, … [een reactie, … uit Frankrijk onderaan de pagina]

Brandon ging de richting gele vestjes in als voorbeeld. “Je krijgt de indruk dat het allemaal schreeuw lelijkers zijn, maar dat is natuurlijk niet zo, Ik ben daar eens gewoon gaan luisteren. Ze zijn tegen een hoop dingen maar in essentie zich niet gehoord voelen”, aldus Brandon.

Daarop de reactie van Roelof Hemmen; “Zijn dat dan ook niet, … schrikken van de vooruitgang, schrikken wat er om hen heen gebeurd, niet willen veranderen? De klimaat transitie en de brandstof prijzen die natuurlijk het gevolg zijn”.

Beste mijnheer Hemmen, wat is de taak, de basistaak van een journalist?

Ik citeer Wikipedia: “Een journalist is een persoon die nieuws of andere actuele informatie verzamelt, schrijft of verspreidt onder het publiek”.

Als je dan een dag voor de tiende week van de actie komt met het gissen, speculeren, vooroordelen en aannemelijkheden die goed passen in jullie agenda: “Het mis informeren van het publiek”. Wat een NEP journalist ben je toch. Respect: Geen!

Tien weken als burger journalist en ik weet exact waar men voor staakt en blijkt staken. Met Kerstdag, met oudejaar elke dag zijn er door geheel Frankrijk blokkades van vreedzame Fransen. Alleen de Radio, TV en kranten tonen het geweld dat in de grote steden plaatsvindt.

Ik meneer Hemmen heb afgelopen zaterdag [13-01] 8,5 uur live beelden zitten bekijken via RT in Parijs en twitter bijgehouden voor de rest van Frankrijk. Geen enkele keer heb ik in die uren Jilets Jaunes tot geweldplegingen zien komen. Dat kan echter niet gezegd worden voor de “orde handhavers” die keer op keer geweld uitlokten en zich heer en mester voelden met de wapens in de aanslag en  ook die dag vele mensen voor het leven hebben verwond of erger.

Hier meneer Hemmen kunt u het pamflet inzien van de gele hesjes beweging.


pmflet gilets jaunes

Hoe verlopen de Jilets Jaunes protesten op het platte land?

<— Burgers wees niet langer bang voor gele vesten, ga uit en draag de jouwe overal in Frankrijk

De gele hesjes, ik stuur je een pamflet wat ze hier uitdelen. Elke dag staan ze ook bij ons nog steeds langs de twee grootste rotondes, zoals ik vandaag tegen 17.00 uur weer zag, met wel 40 à 50 man/vrouw, veel onze leeftijd (60+) maar ook van rond de dertig. 

Er is een klein tentenkampen ingericht, houtvuurtje, warme snacks voor de diehards, waterflesjes, geen drank. Zeer vriendelijk, zowel de actievoerders als de automobilisten, alle auto’s worden eventjes opgehouden, iedereen rijdt er heel voorzichtig, af en toe zien we een paar gendarmes. We wonen trouwens aan de rand van een dorp in de Lot-vallei (Montayral) de hoofdweg kent een paar rotondes, daar waar de intermarchés en de supermarchés zitten, en tegenwoordig ook een Action. Dus daar gaat t meeste verkeer langs, tussen de grotere dorpen/steden Villeneuve sur Lot en Cahors.

gilets jaunes eisen
Pamflet Gele Hesjes

ONZE CLAIMS

Herwaardering van SMIC op netto 1700 euro
Het salaire minimum de croissance (Franse minimum loon)

Pensioenen her indexeren op basis van de kosten van levensonderhoud

Herstel van belastingen op grote fortuinen (ISF)

Afname naar de afschaffing van de CSG
Contribution sociale généralisée, een sociale belasting

Onderdrukking van de CRDS die voorlopig zou zijn
Bijdrage aan de terugbetaling van de sociale schuld, een sociale belasting

BTW-verlaging (TVA)
Het standaard TVA tarief in Frankrijk is 19,6 procent. Een verlaagd TVA tarief van 5,5 procent geldt voor bijvoorbeeld water, transport, hotels, levensmiddelen, boeken en renovatiekosten aan huizen die ouder zijn dan 2 jaar.  Op sommige producten uit de farmaceutische wereld, tijdschriften en kranten bestaat een speciaal TVA tarief van 2,1 procent.

Lagere belastingen op brandstoffen

Implementatie en vereenvoudiging van het gebruik van de RIC (?)

Wat doen we met onze belastinggelden

Waar is ook het geld uit de verzameling boetes voor snelheidsinterval gerapporteerd door deze beroemde radar?

Wat leest u hier meneer Hemmen?

Bang voor verandering kan ik niet tussen de regels door ontdekken. Wel dat het water aan de lippen staat bij velen en de dagelijkse zaken niet meer te betalen zijn.

Mis informatie Nep Nieuws, junk verslaggeving, amateur journalisme. En daar moeten wij de oorlog mee winnen, ja meneer Hemmen, de oorlog want in Frankrijk schiet de politie inmiddels om te doden, rechtstreeks op het hoofd.

Hoelang gaat het nog duren voordat we dit gaan zien in de straten van Amsterdam en u niet veilig meer in de studio kan komen. Stel u gerust meneer Hemmen, Nederland laat anderen de kooltjes uit het vuur halen daar zijn ze zelf te lui en wellicht ontbreekt hen de moed, om het woord laf niet gelijk in de mond te nemen.

Vergeet ook dit niet dit artikel te lezen mijnheer Hemmen, dan weet u gelijk ook dat wij U zien als “de vijand”.

Beluister hier het interview van BNR’s ster verslaggever

BNR radio met Roelof Hemmen

Terwijl de gele vesten zich voorbereiden op hun tiende achtereenvolgende week van protesten, door de grassroots sociale beweging “Act X” genoemd, lijkt de regering van president Emmanuel Macron de inzet van repressie te verhogen in een poging om de protesten te onderdrukken.

Dat bleek het geval te zijn nadat de 28-jarige Fransman, journalist en bewegingsleider Hedi Martin vorige week tot zes maanden gevangenisstraf werd veroordeeld nadat hij een Facebook-evenement had gepubliceerd waarin hij de Yellow Vests (of Gilet Jaunes) opriep tot actie.

Beschreven als het bezitten van een “zekere bekendheid” door de president van de correctionele rechtbank van Narbonne, werd Martin op 3 januari in Port-La Nouvelle gearresteerd op een dag nadat hij protestanten had opgeroepen de olieraffinaderij van de kustplaats te blokkeren en “tegen de CRS op te komen” (het Franse acroniem voor de nationale politie).

De straffende beweging lijkt bedoeld om de populaire dialoog rond de protestbeweging tot zwijgen te brengen, die al een indrukwekkende reeks prestaties heeft gekarakteriseerd, terwijl ze blijft mobiliseren in het licht van aangescherpte politietoestandstactieken, waaronder de inzet van halfautomatische Heckler met een met levend munitie uitgeruste & Koch G36 geweren. Bron Mind Unleashed


Wat ik zie gebeuren met de gele hesjes toestand, is dat mensen beseffen dat ze niet alleen staan. Dat het “gedachtenvoer” in het collectieve bewustzijn is gekomen. Iets waar ik lang op heb zitten wachten. Mocht het zo zijn dat ook dat georganiseerd is, dan hebben de poppenspeleres deze keer een steek van breipen 5 (grof) laten vallen. De geest is uit de fles. Overal in la France gaan mensen de straat op, inspireren elkaar, moedigen elkander aan, helpen elkaar in de strijd. Ondertussen krijg ik dagelijks pop-ups van de Franse roverheid waarin men soldaten, gendarmes etc. tracht te ronsellen. Krijg ik in ene een berichtje van de gemeen-te hier of ik dingen zou willen veranderen in dit gehucht. Blijkt dat alle gemeentes dit doen, komt van higerhand, brainwash dus, maar te laat. Bij een ieder hier waar ik dit item mee ter sprake breng, blijkt dat de neuzen dezelfde kant opstaan. Nog steeds zijn er meer burgers dan soldaten, en steeds meer soldaten en gendarmes kiezen de kant van hun familie, vrienden, buren. Het roer is om. Morgen is het weer zaterdag, dag van Saturnus …. Jos (Bewuste Nederlander die ik begin vorig jaar het bezocht – HM)

Burger journalistiek op zijn best, …
een burgemeester spreekt Macron indringend toe met de harde feiten, …