Gilets Jaunes – de gele hesjes protesten week 9 nu live uit Frankrijk #acte9pmflet gilets jaunes

Hoe verlopen de Jilets Jaunes protesten op het platte land?

<— Burgers wees niet langer bang voor gele vesten, ga uit en draag de jouwe overal in Frankrijk

De gele hesjes, ik stuur je een pamflet wat ze hier uitdelen. Elke dag staan ze ook bij ons nog steeds langs de twee grootste rotondes, zoals ik vandaag tegen 17.00 uur weer zag, met wel 40 à 50 man/vrouw, veel onze leeftijd (60+) maar ook van rond de dertig. Er is een klein tentenkampen ingericht, houtvuurtje, warme snacks voor de diehards, waterflesjes, geen drank. Zeer vriendelijk, zowel de actievoerders als de automobilisten, alle auto’s worden eventjes opgehouden, iedereen rijdt er heel voorzichtig, af en toe zien we een paar gendarmes. We wonen trouwens aan de rand van een dorp in de Lot-vallei (Montayral) de hoofdweg kent een paar rotondes, daar waar de intermarchés en de supermarchés zitten, en tegenwoordig ook een Action. Dus daar gaat t meeste verkeer langs, tussen de grotere dorpen/steden Villeneuve sur Lot en Cahors.

gilets jaunes eisen

ONZE CLAIMS

Herwaardering van SMIC op netto 1700 euro
Het salaire minimum de croissance (Franse minimum loon)

Pensioenen her indexeren op basis van de kosten van levensonderhoud

Herstel van belastingen op grote fortuinen (ISF)

Afname naar de afschaffing van de CSG
Contribution sociale généralisée, een sociale belasting

Onderdrukking van de CRDS die voorlopig zou zijn
Bijdrage aan de terugbetaling van de sociale schuld, een sociale belasting

BTW-verlaging (TVA)
Het standaard TVA tarief in Frankrijk is 19,6 procent. Een verlaagd TVA tarief van 5,5 procent geldt voor bijvoorbeeld water, transport, hotels, levensmiddelen, boeken en renovatiekosten aan huizen die ouder zijn dan 2 jaar.  Op sommige producten uit de farmaceutische wereld, tijdschriften en kranten bestaat een speciaal TVA tarief van 2,1 procent.

Lagere belastingen op brandstoffen

Implementatie en vereenvoudiging van het gebruik van de RIC (?)

Wat doen we met onze belastinggelden

Waar is ook het geld uit de verzameling boetes voor snelheidsinterval gerapporteerd door deze beroemde radar?


20.00 uur Wat heeft RTL nieuws te melden over de gele hesjes protesten in geheel Frankrijk, … ehhh, … niets, helemaal niets. Alleen de Nederlandse chauffeur die “iemand” dood heeft gereden in België tijdens een gele hesjes protest. Zwijgen is instemmen met het beleid van Macron. RTL NIEUWS, … wat een NEP NIEUWS ZENDER — NOS bericht: “Wat drijft de gele hesjes. Weer hevige rellen”. Ja duh, wat drijft de gele hesjes, dat ze geen geld meer hebben om de rekeningen te betalen. En ja dankzij de antwoorden van Macron willen ze nu ook van hem af. En geweld, … de politie begint nep nieuws verslaggevers. Dat kun je toch zelf zien op de beelden. Ik wel tenminste, ik heb bijna de gehele middag gekeken. Het mooiste is dat men de invoering wil van … het REFERENDUM !! Chapeau.

15.35: Maar hoe zit het nu met het doel van vandaag, de bankrun. Niets over te vinden op de sociale media, maar die kunnen dit live blokkeren …

Gilets Jaunes, waarom?

Het zijn de massa gewone mensen, ver van de politieke, financiële, mediacentra van de macht in Parijs, de democratie is al ten dode opgeschreven, en hun beweging is een allerlaatste poging om die te redden. Sinds Margaret Thatcher heeft besloten dat “er geen alternatief is”, wordt de westerse economische politiek gedaan door technocraten ten behoeve van de financiële markten, bewerend dat dergelijke voordelen naar de bevolking zullen doorsijpelen. Het straaltje is doorgegaan en ze zijn het moe dat hun behoeften en wensen volledig worden genegeerd door een elite die ‘het beste weet’. Macron was simpelweg de druppel die de emmer deed overlopen, maar, … hij was nu juist de persoon die dat de Fransen duidelijk maakte vanwege zijn autoritaire, ondiplomatieke houding. De verkeerde persoon op het verkeerde moment. … de kruik is gebarsten op 17 november 2018.

Ooit heb ik gedacht dat POLITIE ORDE BEWAKERS waren. Ze lokken de gewelddadigheden gewoon uit heb ik gezien, door een stukje straat te verover ten opzichte van vreedzame demonstranten. In opdracht van wie is de vraag, .., ?

Er is Geen Regering zo goed als Geen Regering

14.50 de stream lag er even uit. Aankomst bij de Arc de Triumph, het bekogelen en teruggooien met traangas is weer begonnen en wellicht de rubberkogels die vaak afgeschoten worden door de politie op ooghoogte (250 gewonden sinds 17 november.

13.38: Een gezocht op de gele hesjes / gele vestjes demonstratie’s in Nederland. Geen beelden op YouTube nada, noppes. Verwacht niet dat de media de revolutie gaan verslaan, Dit zul je zelf moeten doen, een makkie met de techniek van YouTube

Velen lopen ook mee zonder een geel hesje, anoniem?, spontaan aangesloten? … of niet herkenbaar als een zogenaamde “oproerkraaier” in de ogen van de politie.

13.30 Ook de politie in Parijs wil de straten schoon gaan vegen, burgers maken een haag om een confrontatie uit de weg te gaan. Life te zien op RT. Gilets Jaunes lopen de andere richting weer in. De politie heeft “gewonnen”.

13.00 uur Spanningen in #Strasburg, de politie voorkomt dat de demonstratie doorgang vindt. Noot: Uitlokking tot geweld van een vredige demonstratie zou je kunnen noemen.

Wat zeiden ‘onze’ media ook alweer verleden week, ‘de gele hesjes’ protesten zijn op zijn retour. Kijk voor jezelf. En dit is slechts het beeld van Parijs, overal in Frankrijk zullen mensen protesteren.

Explosie in Parijs, … of een valse vlag aanslag om de aandacht af te leiden en om eventueel drastische maatregelen te rechtvaardigen ?

De Gilest Jaunes protesten in Rouen
President Emmanuel Macron, de nieuwe dictator
.. en Keizer Macron, … laat nu niets van zich horen