Wordt Emmanuel Macron de nieuwe dictator van Frankrijk, … dit weekend ?


198 jaar geleden vond Napoleon Bonaparte ‘zijn’ Waterloo toen hij overleed op 4 mei op Sint Helena op 51 jarige leeftijd. Hij mocht zich keizer der Fransen noemen al was dat wel in de rol van generaal en vooral die van dictator. Napoleon is bekend om zijn oorlogen en de slag om Waterloo.  Verder is hij bekend om de Code Napoléon, het Franse burgerlijke wetboek waarin het privaat recht overal in Frankrijk werd gelijk gesteld. Bovendien was Napoleon artillerieofficier tijdens de Franse revolutie.

Monsieur Emmanuel Macron, President van Frankrijk zijn ‘wapenfeit’ is het plan tot grote hervorming te komen onder de naam “En Marche”. Maar hoe lang kan Macron nog voorwaarts ‘marcheren’ onder de enorme druk van de Jilets Jaune beweging die gesteund wordt door maar liefst 80 procent van de Franse bevolking. Is daar nog een uitleg mogelijk?

Of gaat Emmanuel Macron zich na bijna 200 jaar kronen tot de nieuwe Keizer van Frankrijk, … en de volgende DICTATOR. Het ligt allemaal in zijn eigen handen.

… lang leve de nieuwe Keizer
de Guillotine staat al gereed voor Emmanuel Macron
wordt het erop of eronder ?

Het plan “En Marche” heeft gefaald, niet gesteund door de bevolking die daarmee aan massa zouden vervallen in armoede. Zijn plan verdeelde Frankrijk in de rijken en de armen. En deze laatste groep, is het merendeel van de bevolking vertegenwoordigend, en … stemden tegen op de manier die de Fransen eigen is. De stem van de straat, de stem van protest, de stem van stakingen, … of wellicht de tweede Franse Revolutie ?

Morgen al kan zijn status veranderen van politicus “gekozen” door de Franse bevolking, met veel spijt. Zijn beleid heeft in zeven weken tot 11 doden en ruim 250 zwaar gewonden geleid waarvan velen getekend voor het leven. Maar de Fransen hebben daar nog nooit voor teruggedeinsd, sterker, … dit is alleen maar een versterking, een aanmoediging om door te gaan. Het is aan het beleid van slechts een enkel man te danken, Emmanuel Macron en zijn opdracht aan de politie en militairen om hard op te treden.

Deze week werd er bovendien olie op het reeds brandende vuur gegooid door Luc Ferry oud minister van Onderwijs onder de regering van Jacques Chirac. Hij stelde; “De Franse politie zou scherpe munitie en “shoot-to-kill” tactiek op de Gele Hesjes moeten kunnen gebruiken” (Bron Fenixx)

Geholpen door de mogelijkheden van de sociale media en de vele apps heeft de jilets jauns ‘strijdmacht’ gekozen voor een vreedzaam wapen. Een bankrun. Dit zou wel eens kunnen leiden tot een tot stilstand komende economie, dit treft echter vooral de 20 procent van de bevolking die Macron nu (nog) steunen. Maar hoe lang nog als het de eigen portemonnee treft?

Gisterenavond 10-01 bij de Rabo bank, laat ik eens solidair zijn en vandaag en morgen wat maximale contanten opnemen. Pinnen van de gebruikelijke biljetten was mogelijk maar de toets; “Kies een ander bedrag” was van functie veranderd en beloonde mij steeds met slechts 50 euro. (3 pogingen) Wellicht was ‘mijn’ automaat ver leeg of mogelijk ook al beschermt tegen …

… besmettingsgevaar ?

De afgelopen weken hebben we op internet talloze video’s kunnen zien waarbij de handhavende macht, hun macht als orde bewaarders schandelijk hebben misbruikt, dit kan slechts uitsluitend geschieden met toestemming van de allerhoogste leiding. President Macron heeft zich daarmee al in een onhoudbare positie gemanoeuvreerd . Met vele doden en gewonden op zijn geweten.

Gaat morgen de tweede Franse Revolutie officieel van start?

Dit alles ligt in de handen van slechts een enkel man.

President Emmanuel Macron, de nieuwe Keizer, de nieuwe dictator, le nouveau dictateur.

President Emmanuel Macron, de nieuwe dictator
President Emmanual Macron, le nouveau Dictateur

De belangrijkste EU verkiezingen ooit, maar dan hebben we wel goed geïnformeerde stemmers nodig. Stemmers die zelfstandig kunnen denken, die dat vermogen nog niet verloren zijn. Stemmers die alle feiten kennen. Stemmers die donders goed beseffen dat de reguliere media door hun ontwerp, door hun bestaansrecht  met handen en voeten gebonden zijn aan nep nieuws.  >> De wereld is 17 november begonnen aan een ontwakingstraject met de “Jilets Jaunes revolution” in Frankrijk, meer en meer landen volgen. Stem bewust in Mei >> #StemZeWeg

Machthebbers geven NOOIT vrijwillig hun macht op. Geef jij ze nog steeds een vrijbrief, … om hun macht over JOU uit te oefenen? We zien de wereld steeds meer en meer in verzet komen, en dat werd hoog en hoog tijd. De citroen is leeg geperst, toekijken vanaf de zijlijn is geen optie meer. Het symbool voor dit verzet zijn de gele hesjes geworden en Frankrijk, … neem je verantwoording.