De dag van: Fake News waakhond – Vrouwen leiden het leger (?) – Gilets Jaunes – Politiestaat & Wereldwijde katalysator – Trump, de olifant in de kamer


Fake News waakhond

MINNEAPOLIS – Een recent opgerichte onderneming die claimt “een nieuws beoordelingsbureau” te zijn, maakt zijn grote doorbraak in 2019 door te beweren een autoriteit te zijn in de frontlinie in de strijd tegen “nep nieuws.” Newsguard – dat zichzelf omschrijft als een organisatie die zich inzet voor “Het herstel van vertrouwen en verantwoordelijkheid” en het gebruik van “journalistiek om valse nieuwsberichten, verkeerde informatie en desinformatie te bestrijden” – is begonnen met het richten van onafhankelijke en alternatieve mediaorganisaties, waaronder MintPress News, met een vragenlijst die is ontwikkeld om de slachtoffers te profileren als zijnde aan de politieke rand en ontbreekt het aan professionaliteit en journalistieke integriteit om ze te classificeren als “onbetrouwbare” nieuwssites.

Omdat het overduidelijk was, stonden de vragen klaar om MintPress te kaderen als een marginale “nep nieuws organisatie” die een verborgen agenda heeft en informatie over zijn eigendom en agenda verbergt. Toch werd het na een snelle herziening van zijn achtergrond al snel duidelijk dat Newsguard’s toewijding om een rechtvaardige waakhond van legitieme journalistiek te zijn, hoogst verdacht was. Bij nader onderzoek bleek Newsguard te worden gefinancierd door, geadviseerd door en een partnerschap aangegaan met enkele van de meest invloedrijke miljardairs, neoconservatieve denktanks, oorlogsprofiteurs en technische reuzen.

Afgezien van deze duidelijke cynische agenda en belangenconflict, zou de timing van Newsguard’s gerichtheid op onafhankelijke journalistiek niet veelbetekenend kunnen zijn, aangezien onafhankelijke media worden geconfronteerd met een nieuwe golf van censuur door technologische reuzen zoals Facebook en Google die een partnerschap aangingen met het neoconservatieve denktanks Crovitz maakt deel uit van onderdrukkende alternatieve stemmen. read on


De toekomstige vrouwen ‘leiden’ de oorlogsmachine

De reguliere media hebben in de loop der jaren een luidruchtige poging gedaan de Amerikaanse oorlogsmachine te humaniseren. Maar nu verdubbelen nieuws media zoals MSNBC de inspanningen in 2019 en vieren ze de vervrouwelijking van de Amerikaanse instellingen voor oorlog, vernietiging en buitenlandse sabotage.

Je zou kunnen denken dat je alles hebt gezien: van de “humanitaire interventie” eend die bloederige regime-verander operaties en proxy-oorlogvoering vergoelijkt met roze geverfde straaljagers om het “bewustzijn te verhogen” over borstkanker, naar de roze wasbeurt van het militaire industriële complex met Lockheed Martin’s sponsoring van Pride-festiviteiten en Raytheon wordt in 2017 door de non-profit mensenrechten campagne uitgeroepen tot de ‘beste plek om te werken’ voor LGBTQ-mensen.

Vrouwen gaan het leger beheren … zeggen ze

“Zusterschap van spionnen” – Intussen profileerde NBC News zich eerder deze week in het ‘zusterschap van de spionnen’ bij de Central Intelligence Agency, waarbij een ‘U.S. inlichtingenfunctionaris “, die zegt dat de CIA nu bestaat uit bijna 50 procent vrouwen. Noot: Het lijkt mij dat ze hier keigoed in zijn – HM read on


De Franse regering gaat een politiestaat oprichten als reactie op Gilets Jaunes

Als de Gele Vesten hun volgende zet plannen – een georganiseerde run op de banken. Volgens activist Tahz San is het doel van het laatste protest om “deze (Franse) staat volledig legaal en zonder geweld te laten schrikken, maar dan effectiever dan ooit verwacht.”

The Associated Press meldt dat de activisten van Gilets Jaunes “hopen dat de beweging de regering zal dwingen te luisteren naar hun eisen, met name hun oproep voor meer directe democratie door de implementatie van populaire stemmen die burgers in staat stellen nieuwe wetten voor te stellen.” (Noot klinkt als een referendum)

In plaats van te luisteren naar de eisen van een meerderheid van het Franse volk – peilingen tonen ongeveer 80% steun voor de beweging – zal de staat het leger uitrollen en een draconische wet goedkeuren die georganiseerd protest criminaliseert.

Op dinsdag meldde de BBC:

Sprekend op de Franse tv-zender TF1 zei premier Philippe dat de regering een “nieuwe wet zou steunen die diegenen bestraft die de eis om protesten te melden niet respecteren, degenen die deelnemen aan ongeoorloofde demonstraties en degenen die aankomen bij demonstraties met gezichtsmaskers” .

Bovendien zal de Franse staat activisten verbieden – beschreven als “bekende onruststokers” – van deelname aan demonstraties. Om deze activisten gemakkelijker te kunnen identificeren en uitzoeken, zal de regering ook gezichtsmaskers verbannen.

Bloomberg:

De demonstranten zullen zwaardere straffen riskeren voor deelname aan niet-goedgekeurde demonstraties, die hun gezichten bedekken, en zouden moeten betalen voor de schade die ze veroorzaken, zei Philippe op de Franse TF1-televisie. Meer dan 80.000 politieagenten zullen het hele land worden gemobiliseerd voor een verwachte nieuwe ronde van protesten aanstaande zaterdag, zei hij.

Niets minder dan een politiestaat zal werken om verdere protesten te ontmoedigen. De Franse regering heeft veel ervaring op dit gebied, na herhaaldelijk de noodtoestand uitgeroepen te hebben, meest recentelijk in 2015 na een reeks terroristische aanslagen in Parijs. Frankrijk implementeerde voor het eerst een état d’urgence in 1955 tijdens de Algerijnse oorlog. De wet resulteerde in huisarrestaties, censuur, huiszoekingen, avondklok, beperkingen op openbare bijeenkomsten en het verbieden van mensen om een afgebakend gebied binnen te gaan. read on


Gilets Jaunes: katalysator voor een wereldwijde beweging?

Frankrijk staat op een kruispunt. Een tamelijk goedaardig protest tegen brood en boter is een grote volksopstandigheid geworden die het politieke bestel van Frankrijk in twijfel trekt. Het is nieuw, ongehoord, en omdat we in het digitale tijdperk leven, met onmiddellijke communicatie, kijkt de wereld niet alleen, maar er is een besmettelijke factor aan verbonden, die in de Anglo-Saksische wereld ‘Yellow Vests Movement’ wordt genoemd.

In wat een gezonde besmetting van een sociale gele koorts van afwijkende meningen zou kunnen zijn, heeft deze polymorfe beweging zich al naar 25 landen verspreid en geteld. In de directe omgeving van Frankrijk, natuurlijk, in landen als België, Nederland, Duitsland, Spanje, maar ook terwijl het niet duidelijk geïdentificeerd is als de hoofdstukken van Gilets Jaunes in Hongarije, Bulgarije en Servië. Het heeft het Midden-Oosten bereikt met activiteiten in Israël en Irak, en de Amerika’s met startende bewegingen, die nog steeds proberen zichzelf te structureren, in de Verenigde Staten en Canada.

Zijn deze explosies van dissidentie slechts enkele kortstondige copycat-effecten of is het een diepere systemische verandering in het proces of, in een ander woord, de katalysator van een historische paradigma verschuiving in real time. Frankrijk is vooralsnog de belangrijkste sociale strijdbasis en een kritische test van de beweging.

Elf Gilets Jaunes zijn tot nu toe gestorven, en meer dan 250 zijn ernstig gewond geraakt, vaak kreupel voor het leven vanwege het overmatige gebruik van rubberen kogels en explosieve traangasgranaten. Dit nooit eerder geziene niveau van politiegeweld, niet veroordeeld door de mainstream media van Frankrijk, is volkomen schandelijk in het land dat het beginsel van universele mensenrechten uitvaardigde, uitgeroepen in juni 1793 ongeacht ras, religie en geslacht. read on


De die-hard basis van Trump is het echte “verzet” – en zij houden van hem ongeacht wat.

Trump the elephant in the room
de Olifant in de kamer, …

Donald Trump – ondanks zijn onbezonnen, botte, ruwe en in-het-gezicht “manische persoonlijke stijl”, blijft de die-hard-ondersteuning vanuit zijn basis leiden. Zijn fans houden absoluut van de man – en van alles, en gevestigde politici kunnen nog steeds niet begrijpen waarom.

Het op epische wijze ondermijnen is de plaatsvervangende redacteur van de Op-Ed-pagina van Wall Street Journal, Daniel Henninger – die precies uitlegt waarom de Mitt Romneys van de wereld zullen blijven verliezen – althans voorlopig, en waarom de kern van Trump’s basis een onsterfelijke liefde voor de man heeft ontwikkeld – niet ondanks zijn gebreken, maar vanwege hen.

De redenen waarom Donald Trump in 2020 niet opnieuw zal worden verkozen, blijven zich opstapelen. Zijn goedkeuringsscore zit vast, schijnbaar voor altijd, onder de 45%. De Wall Street Journal / NBC-peiling plaatst het percentage kiezers dat zegt dat ze waarschijnlijk op hem zullen stemmen met 38%, terwijl ongeveer 52% momenteel de voorkeur geeft aan een Democratische kandidaat.

Nummers als dat zijn de reden waarom elke Democraat en je grootvader in de presidentiële race springen. Dat is de reden waarom het Pelosi-Schumer-tagteam over de grensmuur bonst.

Eindelijk, is de meest ware windwijzer van de politieke winden de eerste maffia van senator Mitt Romney tegen president Trump in de Washington Post. Mr. Romney’s aanklager was een politicus die voelde dat dit presidentschap – zijn woorden – ‘in afdaling’ is.

De anti-troef gokken kan goed zijn. Een groot deel van het land is uitgeput met de manische persoonlijke stijl van Mr. Trump en kan stemmen voor wat uitvaltijd bij het kiezen van de volgende president.

‘Een president,’ zei dhr. Romney, ‘zou ons moeten verenigen en ons moeten inspireren’ onze betere engelen ‘te volgen. “En toen zei hij:” Ik ben niet van plan commentaar te leveren op elke tweet of fout. Maar ik zal me uitspreken tegen belangrijke uitspraken of acties die verdeeldheid zaaien, racistisch, seksistisch, anti-immigrant, oneerlijk of destructief zijn voor democratische instellingen.

‘Het is mogelijk dat Mr. Trump persoonlijk genoeg mensen vermaalt om van hem een enkele termijn president te maken. Toch hopen we dat niemand een schok durft te maken in 2020 als, ondanks alles, minstens de helft van de kiezers rustig kiest voor de zittende partij over waar de Democraten voor zijn gekomen. De weerstand aan de rechterkant is echt, met het voorzitterschap de enige uitlaat die overblijft voor hun stem.

Iedereen die denkt de heer Trump uit te dagen in het New Hampshire Primair zal moeten laten zien dat hij de kiezers begrijpt en er voor wil vechten, die niet om “de man” geven, maar diep bekommerd zijn over de culturele richting van de natie. Dat betekent bereid te zijn om uitsluiting en spot te accepteren door de mediatrollen. Houd je adem niet in.