Is dit de reden waarom mensen op sociale media zo boos zijn? Menselijke relaties hebben hun “persoonlijke contact” verloren


Persoonlijk Contact

In dit technologische tijdperk waarin we leven, hebben we te veel geïnvesteerd in sociale media dat onze fysieke interacties met andere mensen zijn afgenomen. Zelfs een langzame, zachte aanraking vermindert het gevoel van sociaal uitgesloten te zijn, volgens een nieuwe studie gerapporteerd door de Science Daily.

“Terwijl onze sociale wereld steeds visueler en digitaaler wordt, is het gemakkelijk om de kracht van aanraking in menselijke relaties te vergeten”, zegt Mariana von Mohr, hoofdauteur van de studie.

Bron artikel NaturalNews: Is this why people on social media are so angry? Human relationships have lost their “touch”
Door: Michelle Simmons

De studie van de University College London analyseerde de relatie tussen aanraking en sociaal isolement. Het onderscheidde het effect van een langzame, zachte aanraking en een snelle, neutrale aanraking na een afwijzing. Voor de studie analyseerden de onderzoekers hoe 84 vrouwen zich voelden nadat ze werden afgewezen of sociaal uitgesloten. De deelnemers speelden een computergestuurd bal-worstelend spel, waarbij drie spelers de bal aan elkaar gaven. Ze werden geleid om te denken dat ze met andere mensen speelden, maar in werkelijkheid werden de twee andere spelers door computers gesimuleerd.

De vrouwen namen een pauze van tien minuten om te spelen om vragen te beantwoorden over gevoelens bedreigd door sociale uitsluiting, zoals de gevoelens van verbondenheid, zelfrespect, zinvol bestaan ​​en controle. Toen de deelnemers weer begonnen te spelen, stopten de andere spelers er plotseling mee om na enige tijd ballen naar hen te gooien waardoor de vrouwen zich buitengesloten voelden. Vervolgens vouwden de onderzoekers de vrouwen blinddoekend en raakten hun linker onderarmen aan met een zachte borstel geborsteld op een langzame of hoge snelheid. Later werden de deelnemers dezelfde vragen gesteld.

De resultaten toonden aan dat deelnemers die een langzame aanraking kregen, gevoelens van negativiteit en sociale uitsluiting hadden verminderd dan degenen die werden aangeraakt bij een snelle aanraking, ongeacht of hun algemene gemoedstoestand in beide omstandigheden gelijk bleef. Maar geen van beide werden de negatieve effecten van uitsluiting volledig weggenomen.

Senior auteur Katerina Fotopoulou legde uit dat zoogdieren van nature nabijheid en gehechtheid nodig hebben. De studie was de eerste om te laten zien dat louter een langzame, zachte streling door een vreemdeling gevoelens van sociale uitsluiting na sociale afwijzing kan verminderen.

“Wat echter interessant is, is dat sociale ondersteuning alleen optimaal werd overgebracht door een eenvoudige maar specifieke aanraking. Er waren geen woorden of foto’s nodig, althans niet op korte termijn, “voegde ze eraan toe.

“Deze bevinding bouwt voort op het bewijs dat dezelfde soort aanraking unieke effecten kan hebben op fysieke pijn en het kan implicaties hebben voor de rol van aanraking in verschillende mentale en fysieke zorginstellingen,” zei Fotopoulou.

De onderzoekers merkten op dat er meer onderzoeken nodig zijn om het effect van fysiek contact, sociale context en de resultaten die verschillen met de temperatuur te identificeren. De studie werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Reports en werd gefinancierd door de European Research Council.

Sociale media en sociaal isolement

Sociale media zijn misschien niet echt “sociaal”. Een studie van de Universiteit van Pittsburgh vond dat te veel tijd op sociale media gevoelens van sociaal isolement kan veroorzaken. Resultaten, gepubliceerd in het American Journal of Preventative Medicine, toonden aan dat Amerikaanse volwassenen van 19 tot 32 jaar die sociale media-platforms zoals Facebook, Snapchat en Instagram bezochten voor minstens 58 bezoeken of meer per week, zich driemaal sociaal geïsoleerd voelden dan degenen die minder dan negen keer per week bezocht. Bovendien voelden degenen die gemiddeld twee uur per dag op social media besteedden zich twee keer meer sociaal geïsoleerd dan degenen die 30 minuten of minder per dag op die sites doorbrachten.

Studie co-auteur Brain Primack zei dat het zou kunnen dat wanneer mensen zich sociaal buitengesloten voelen, ze meer online gaan in een poging om minder verdrietig te zijn, of dat meer tijd doorbrengen op sociale media mensen zich eenzaam maakt. (Gerelateerd: sociaal netwerken leidt tot isolatie, niet meer verbindingen, zeggen academici.)

Noot: Meer onderzoek? Neem dan ook de mannen gemeenschap mee want die zijn toch anders ‘bedraad’. Read more news like this at Mind.news.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]