Wat een compliment wel niet kan doen …


Een Glimlach en een Compliment Maakt Iedereen Blij

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Ik heb iets met mensen die lachen, ze zien er namelijk allemaal – zonder uitzondering – op z’n best uit. Online vond ik dit filmpje dat beslist de moeite waard is om even van te genieten en, …. wellicht ook in de praktijk te brengen.

Het is januari 2019 als ik deze pagina weer tegenkom. Ik bekijk alle pagina’s die ik samengesteld heb tussen 2000 en 2012 op mijn oude website. Kijken wat er nog actueel is of waardevol om anderen te informeren.

Deze video is tijdloos vandaar dat hij vandaag weer prominent op de site staat, zie voor jezelf, …


Ik heb er maar meteen een gelijkgestemd artikel bij geplaatst, ….

Bron artikel: 20 Things You Can Do This Year To Change Your Life

Er is geen geheim van geluk, maar er is een wetenschap, zegt Tim Bono, een docent psychologie in Arts & Sciences die cursussen geeft over geluk aan de Washington University in St. Louis.

Hoe kunnen we gelukkiger zijn? In een wereld waar stress, angst en slechte dagen het goede gemakkelijk kunnen overkomen.

In zijn recente boek ‘When Likes Are Not enough: A Crash Course in the Science of Happiness’ onderzoekt Bono hoe de vaak over het hoofd geziene details van het dagelijks leven een aanzienlijke invloed kunnen hebben op ons persoonlijk gevoel van welzijn. en geluk.

Het is een uitgebreide inleiding in het relatief jonge veld van positieve psychologie, met een bijzondere focus op jonge volwassenen. Het boek, dat de structuur van zijn populaire, meest gevraagde niet-afgestudeerde cursus “Positieve psychologie: de wetenschap van het geluk” volgt, biedt verklaringen voor factoren die bijdragen aan geluk.

Op basis van eigen onderzoek en andere wetenschappelijke onderzoeken biedt Bono de volgende tips om het komend jaar gelukkiger te worden en te blijven:

1) Ga naar buiten, loop rond, maak een wandeling. Onderzoek bevestigt dat een paar minuten beweging in de natuur zowel het humeur als het energieniveau kan verhogen. Lichaamsbeweging is de sleutel tot onze psychische gezondheid omdat het de “feel good” -chemicaliën van de hersenen vrijmaakt.

2) Krijg meer geluk voor je geld. Studies tonen weinig verband tussen rijkdom en geluk, maar er zijn twee manieren om meer bang te worden voor je geluk, om ervaringen te kopen in plaats van dingen en om je geld aan anderen uit te geven. Het plezier dat men krijgt van een ervaring als een vakantie of concert zal veel groter zijn dan het geluk van het verwerven van een ander materieel bezit. Goede dingen doen voor andere mensen versterkt onze sociale connecties, die fundamenteel zijn voor ons welzijn.

3) Maak tijd vrij om gelukkig te zijn en geef het dan weg. Mensen dromen ervan 30 minuten extra tijd te nemen om iets aardigs voor zichzelf te doen, maar die tijd gebruiken om iemand anders te helpen is meer lonend en laat ons zelfs bevoegd om het volgende project aan te pakken, ons te helpen meer controle over ons leven te krijgen en nog minder ingedrukt voor tijd. Dit vertaalt zich naar hogere niveaus van geluk en tevredenheid.

4) Vertraag het positieve, verzend het negatieve. Anticiperen zelf is plezierig, en kijken uit naar een plezierige ervaring kan het allemaal zoeter maken. Wacht een paar dagen voordat je een nieuwe film ziet die net uitkwam, plan je grote vakantie voor later in de zomer en probeer de tijd te nemen om van elk hapje dessert te genieten. Aan de andere kant, haal negatieve taken zo snel mogelijk uit de weg – anticiperen maakt ze alleen maar erger.

5) Geniet van de rit. Mensen die meer focussen op het proces dan op resultaten blijven vaak gemotiveerd in het geval van tegenslagen. Ze zijn beter in het aankunnen van grote uitdagingen en geven de voorkeur boven de makkelijke route. Deze “groei mindset” helpt mensen energiek te blijven omdat ze beloningen uit het werk zelf viert. Alleen focussen op de uitkomst kan leiden tot voortijdige burn-out als het niet goed gaat.

6) Omarm de mislukking. Hoe we denken over falen bepaalt of het ons gelukkig of verdrietig maakt. Mensen die tegenslagen overwinnen, doen het beter in het leven omdat ze leren omgaan met uitdagingen. Falen is een geweldige leraar, die ons helpt ons te realiseren wat niet werkt, zodat we verbeteringen kunnen aanbrengen. Zoals IBM-topman Thomas Watson ooit zei: “Als u uw slagingspercentage wilt verhogen, verdubbelt u uw percentage fouten.”

7) Zoete dromen. Krijg een volledige nachtrust op een regelmatige basis. Onze hersenen doen veel belangrijk werk terwijl we slapen, inclusief het versterken van neurale circuits die de mentale scherpte verbeteren en ons helpen onze stemming te reguleren wanneer we wakker zijn. Slaapgebrek kan leiden tot cognitieve stoornissen vergelijkbaar met die van intoxicatie, en is vaak de opmaat naar een slecht humeur.

8) Versterk je wilskracht spieren. Net als het trainen van armspieren versterkt ons vermogen om zware dingen op te tillen, het uitoefenen van wilskrachtige spieren in klein, dagelijks gedrag versterkt ons vermogen om geconcentreerd te blijven op het werk. Weersta de verleiding om de mobiel te controleren op nieuwe sms-berichten of e-mails terwijl je ergens loopt, of weersta de verleiding om de candybar te pakken wanneer je in de kassa bij de supermarkt bent. Daardoor kunnen wilskracht spieren sterker worden en weerstaan ​​aan verleidingen die ons op andere aspecten van ons leven kunnen afleiden.

9) Introduceer variatie in uw dagelijkse activiteiten. Mensen voelen zich aangetrokken tot nieuwheid en we kunnen ons vervelen als we steeds hetzelfde moeten doen. Van tijd tot tijd dingen veranderen door nieuwe projecten aan te nemen, of door dezelfde taak te doen, maar met muziek op de achtergrond, of door interactie met verschillende mensen, kan een manier zijn om variëteit te introduceren en gemotiveerd te blijven om een ​​taak te voltooien.

10) Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Het is moeilijk om te vermijden dat je afstemt op wat anderen doen, die net de laatste opslag of promotie hebben gekregen, of die naar een nieuw huis verhuist of op een mooie vakantie gaat. Maar sociale vergelijking is een van de grootste obstakels voor ons algehele geluk en motivatie. De aandacht richten op onze eigen interne normen voor succes en vooruitgang boeken op basis van wat voor ons realistisch is – in plaats van verstrikt te raken in hoe we ons meten met anderen – kan een grote bijdrage leveren aan onze psychische gezondheid en productiviteit.

11) Reik uit en leg contact met iemand. Niets is belangrijker voor onze psychische gezondheid dan hoogwaardige vriendschappen. Zoek een activiteit waarmee u regelmatig en op regelmatige basis samen kunt komen met vrienden. Een wekelijks happy hour, pokeravond of tv-programma zorgt voor consistentie en momentum in uw sociale interacties. Mensen met een goede relatie zijn niet alleen gelukkiger, maar ook gezonder. Ze herstellen sneller van ziekten, leven langer en genieten van meer verrijkte levens.

12) Beperking van tijd op sociale media. Facebook en Instagram overdrijven dikwijls hoeveel beter van anderen worden vergeleken met hoe we ons op dit moment zouden kunnen voelen. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat te veel tijd aan sociale media meestal wordt geassocieerd met een lager niveau van zelfrespect, optimisme en motivatie, terwijl mensen zich – ironisch genoeg – minder sociaal verbonden voelen met anderen.

13) Zoek de schoonheid in alle dingen. Onze wereld is overweldigd door wantrouwen, vijandigheid, woede en angst. Denk na over waarom dingen je storen, gebruik introspectie en praat met meer medelevende bronnen over alle dingen die je een ongemakkelijk gevoel geven, het zal je toestaan ​​om de schoonheid in hen te zien.

14) Gebruik uw telefoon zoals oorspronkelijk bedoeld. De volgende keer dat u in de verleiding komt om uw telefoon te gebruiken om door sociale media te bladeren, bladert u in plaats daarvan door uw lijst met contacten. Zoek iemand om te bellen of FaceTime. Het geluk dat je ontleent aan een authentieke connectie met een andere persoon zal veel groter zijn dan alle reacties of likes die je op sociale media krijgt.

15) Oefen dankbaarheid. Het is gemakkelijk om vast te lopen met de onvermijdelijke problemen van het leven, dus doe een poging om de aandacht te richten op dingen die nog steeds goed gaan. Op weg naar huis van het werk, vul de tijd die zou kunnen gaan in de richting van herkauwen over slechte delen van je dag met de dingen die goed gingen. Studie na studie heeft blijk gegeven van dankbaarheid als een van de eenvoudigste en meest robuuste manieren om het psychisch welbevinden te vergroten.

16) Identificeer een belangrijke reden waarom u besluit iets in uw leven te veranderen (bijv. “Ik doe het voor mijn kinderen” of “Dit is om mijn algehele gezondheid te verbeteren”). Onderzoek toont aan dat je jezelf eraan herinnert hoe je dagelijkse gedrag past in grootbeeld doelen, zodat je gemotiveerd blijft om op schema te blijven.

17) Erken potentiële hindernissen die de uitvoering van uw doelen in de weg zouden kunnen staan ​​(u kunt lui worden, moe worden, vergeten of door een andere verleiding worden weggelokt) en vervolgens noodplannen opstellen voor hoe u op die momenten zult reageren: “Wanneer ik Ik word afgeleid door een groot werkproject. Ik zal mezelf een korte pauze gunnen en dan mezelf eraan herinneren hoe lonend het zal zijn om ermee klaar te zijn. ” Beter nog, selecteer omgevingen die helemaal vrij zijn van afleidingen. Als je weet dat je altijd in de verleiding bent om op internet te surfen terwijl je aan het werk bent, neem je je laptop mee naar een plek waar geen wifi is en laat je je telefoon achter.

18) Stel specifieke datums en tijden in waarop je het gedrag gaat opnemen – wanneer je een schema maakt voor nieuwe gedragingen die je in je leven wilt opnemen, hebben ze minder psychologische kracht nodig om te implementeren. Als je de gewoonte hebt om elke dinsdag- en donderdagochtend te hardlopen, wordt het gedrag veel gemakkelijker om te starten omdat het gewoon onderdeel wordt van je routine, zoals je tanden poetsen of de hond uitlaten.

19) Maak uw doelen meetbaar, verbreek ze in kleinere subdoelen en beloon uzelf elke keer dat u een bepaalde mijlpaal bereikt. Als je doel is om 50 ponden te verliezen in het nieuwe jaar, trakteer jezelf dan op een film of ander leuk uitje voor elke vijf pond die je verliest.

20) Het nemen van de eigen verantwoordelijkheid op alle niveau’s, de enige weg naar werkelijke Vrijheid.


De belangrijkste EU verkiezingen ooit, maar dan hebben we wel goed geïnformeerde stemmers nodig. Stemmers die zelfstandig kunnen denken, die dat vermogen nog niet verloren zijn. Stemmers die alle feiten kennen. Stemmers die donders goed beseffen dat de reguliere media door hun ontwerp, door hun bestaansrecht  met handen en voeten gebonden zijn aan nep nieuws.  >> De wereld is 17 november begonnen aan een ontwakingstraject met de “Jilets Jaunes revolution” in Frankrijk, meer en meer landen volgen. Stem bewust in Mei >> #StemZeWeg

Machthebbers geven NOOIT vrijwillig hun macht op. Geef jij ze nog steeds een vrijbrief, … om hun macht over JOU uit te oefenen? We zien de wereld steeds meer en meer in verzet komen, en dat werd hoog en hoog tijd. De citroen is leeg geperst, toekijken vanaf de zijlijn is geen optie meer. Het symbool voor dit verzet zijn de gele hesjes geworden en Frankrijk, … neem je verantwoording.