Ga jij in 2019 ook je eigen verantwoording nemen? Ik vindt namelijk ‘onze’ samenleving zwaar klote!


Wat doe jij ermee?

Als je naar de samenleving in zijn geheel kijkt en naar het persoonlijk leven van veel mensen dan komt de vraag bij mij op. Nemen we met z’n allen wel voldoende verantwoordelijkheid voor de situatie waarin we nu verkeren? Hebben we de zaak niet laten versloffen, moeten we (ik) niet eens in de spiegel kijken en onszelf toespreken; “Het zal vanaf vandaag anders moeten”.

De goede voornemens gaan elk jaar al snel door het bekende putje. Gezonder leven, stoppen met roken, afvallen, je kent ze wel de ‘toppers’ uit de goede voornemens top vijf. Maar deze vraag, je eigen verantwoording nemen, sta daar wel eens bij stil, wat houdt dat nu eigenlijk in?

Verantwoording nemen is, …

Verantwoording krijgen is rekenschap afleggen tegenover de persoon die jou die verantwoording heeft gegeven, jou het vertrouwen heeft geschonken om die taak uit te voeren. In het dagelijkse werk staat het begrip ‘meer verantwoording’ vrijwel altijd gelijk aan het krijgen van promotie.

We hebben ook dagelijkse groepsverantwoordelijkheden die veelal onbesproken blijven, zorgen dat je leefomgeving schoon blijft, zorgdragen voor een goede werksfeer, zorgen voor veiligheid, etc, etc.

Dan zijn er ook persoonlijke verantwoordelijkheden zoals zorgen dat je op tijd op een afspraak komt en meer van die zaken.

Maar bij een hoop zaken in de persoonlijke verantwoordelijkheid sfeer gaat het goed mis.

Om mijn gedachten maar (weer) eens uit te spreken. Hoeveel mensen die een lichamelijke handicap hebben, ziek zijn, zich niet goed voelen hebben al kennis genomen van de schrikbarende voedingsstatus van hun lichaam, vitamine, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen die het lichaam tekort komt. Ik ga het je niet meer uitleggen hier waarom dit zo is en waarom jij 99,5% zeker ook je persoonlijke verantwoording niet kent. Ook de mensen die ‘denken’ gezond te leven hollen zeer waarschijnlijk een ziekte achterna. Waarom ik dat zo durf te beweren? Omdat ik de keiharde feiten weet, en omdat ik daarin mijn persoonlijke verantwoording neem.

Dit laatste even terzijde, maar ik moest het wel even kwijt, omdat ik elke dag bij de vraag; “Hoe is het?”, het liefst het antwoord; “Goed”, krijg en niet naar de excuses van iemand hoef te luisteren die duidelijk zijn / haar verantwoordelijkheid niet neemt. Het begint dan met “Ja maar, gevolgd door een daad die niet uitgevoerd werd door persoonlijk verantwoordelijkheid gebrek.

Maar nogmaals, dit allemaal terzijde. Laten we nu eens gaan kijken naar onze gezamenlijke verantwoording en waarom ik vindt dat we met z’n allen deze klote wereld verdient hebben.

Hoeveel verantwoording zijn wij verschuldigd aan onszelf, … waarom dit allemaal gekomen is?

Wat weet jij van het geval Rutte, de betalingen die dit prachtige kabinet heeft gedaan aan de oorlogsrebellen die oorlog voerden tegen het wettige bewind van Assad in Syrië? Een regelrechte daad van oorlog waar dit kabinet niet alleen voor had moeten vallen maar eveneens beboet voor een internationaal tribunaal.

Is het niet mede jouw verantwoordelijkheid als je deze ‘mensen’ indertijd je stem van vertrouwen hebt gegeven. Moet je dan niet voor de spiegel gaan staan, jezelf aankijken en zeggen; “Wat ben ik toch een klootzak geweest dat ik hen vertrouwd heb”.

Ga dit zelfde nu eens toepassen op alles wat er in deze samenleving fout gaat, pas daarna ben je zelf omgevormd tot een bewuste kiezer met zelf verantwoordelijkheid.

Die belastingdruk die steeds maar toeneemt en toeneemt, de geldontwaarding, de chemische voeding, de rotzooi die men medicijnen durft te noemen, het vergif dat ze dagelijks in de lucht sproeien en waar je nooit aan gedacht hebt met dat rode potlood in de hand toen, … jaren geleden, … in dat stemhokje.

“Kan ik daar wat aan doen?”

  • Ja natuurlijk, als ze in Engeland tegen alle verwachtingen in konden kiezen voor een Brexit dan blijkt een protest stem effect te hebben.
  • Als ze in Amerika tegen alle verwachtingen en de polls in Trump aan de macht konden brengen, waar ik reuze blij mee ben als ‘feiten kenner’, dan blijkt die stem toch nog een heel klein beetje te effect te kunnen scoren.
  • Als de Italianen een kabinet konden wegstemmen vanwege onder andere de invoer van verplichte vaccinaties dan is er hoop.

Maar we moeten nu wel doorpakken anders gaan we het alsnog verliezen met z’n allen en worden we weer een oor aangenaaid in deze klote wereld.

Een paradijs schepping komt niet zomaar uit de lucht vallen, daar zal je wel ‘iets’ aan moeten doen. De vraag is dus heel simpel; “Ga jij ook een steentje bijdragen aan het creëren van een betere wereld?”

Dat is het bewust gekozen thema wat bovenaan elke pagina van deze site staat. Create a Better World. Als je daar je steentje niet ACTIEF aan bijdraagt, wat doe je dan in hemelsnaam hier? Dan zit ik tegen zombies te praten, tegen mensen die hun verantwoording niet nemen.

Ben je er nog, …. mooi, … dan kunnen we verder.

Wat kun jij voor acties bedenken om je stem niet alleen te laten gelden maar ook om je echte stem te laten horen, niet stiekem verscholen in dat stemhokje.

Al sinds november 2000 schrijf ik over zaken die mij verwonderen, niet aanstaan, misstanden, en criminele zaken. Protestliedjes geschreven en veel geld voor uitgegeven om ze op te nemen. De tijd die ik daar in geïnvesteerd heb tel ik niet mee, dat is ook eigenbelang.

Allemaal zaken om medestanders te zoeken voor het creëren van een betere wereld.

De huidige wereld draagt nu zaken aan die ik omarm. De gele vestjes beweging verschaft mij de mogelijkheid on mijn gedachten op straat in het openbaar te uiten door een simpele kreet te laten drukken op zo’n hesje. Ik loop nu al enkele dagen elke dag met het hesje zonder oneliner en krijg geen reacties. Dat gaan we dus vandaag veranderen om vragen op te roepen, om mijn mede klote wereld bewoners verplicht te laten nadenken, hoe moeilijk en kortstondig dat ook zal zij voor vele onnadenkenden. Een voor een moet een ieder wakker geschud worden, …

mijn gele hesje
Niet zomaar even met de viltstift maar even naar de copyshop voor 15 euro

… ik neem mijn verantwoording, … en jij ?

goed en slecht yin en yang
doe jij mee?

De belangrijkste EU verkiezingen ooit, maar dan hebben we wel goed geïnformeerde stemmers nodig. Stemmers die zelfstandig kunnen denken, die dat vermogen nog niet verloren zijn. Stemmers die alle feiten kennen. Stemmers die donders goed beseffen dat de reguliere media door hun ontwerp, door hun bestaansrecht  met handen en voeten gebonden zijn aan nep nieuws.  >> De wereld is 17 november begonnen aan een ontwakingstraject met de “Jilets Jaunes revolution” in Frankrijk, meer en meer landen volgen. Stem bewust in Mei >> #StemZeWeg

Machthebbers geven NOOIT vrijwillig hun macht op. Geef jij ze nog steeds een vrijbrief, … om hun macht over JOU uit te oefenen? We zien de wereld steeds meer en meer in verzet komen, en dat werd hoog en hoog tijd. De citroen is leeg geperst, toekijken vanaf de zijlijn is geen optie meer. Het symbool voor dit verzet zijn de gele hesjes geworden en Frankrijk, … neem je verantwoording.