Dakreparatie, 7 uurtjes arbeid voor 1775 euro, deVogel uit Drunen vindt dit een eerlijke vergoeding, …

De laatste week van september kreeg ik voor mijn dochter deze offerte per WhatsApp omdat haar dak lek was na een inspectie van de Vogel uit Drunen. Ik heb totaal geen idee hoeveel werk dit is en of dit met twee man of alleen uitgevoerd gaat worden en wat de gebruikte materialen kosten. Er was haast bij, het dak lekte en mijn dochter ging op vakantie. Dit was de prijs die men vroeg:


En dit was de uiteindelijke factuur hieronder. Geen specificatie van de gebruikte materialen en in totaal zeven uurtjes werk. Ik ben zelf ZZPer en 30 euro ex btw is het maximum wat ik in rekening kan brengen. 50 euro ex btw voor een vakman, op hoogte werken dan kom ik op 350 euro ex btw. exclusief materiaalkosten (niet gespecificeerd) …

factuur dak

Prijs per vierkante meter ?
Gevraagd om e.e.a. te specificeren, zou zorg voor gedragen worden, maar nooit vernomen de afgelopen 10, TIEN weken !!

Op internet even gekeken en de bedragen lopen uiteen van 150 tot 300 euro per vierkante meter. Het oude dakleer is echter niet verwijderd dus dat kan nooit de hoofdprijs zijn. Een rol dakleer … 40 euro, materiaal een ladder, brander en mes, behandeling lood, … blik van 1 liter … euro?


De dak kappel is geen 8,5 vierkante meter maar ten hoogste 4,5 vierkante meter 1775 : 4.5 = 394,44 per vierkante meter, toch lekker verdienen per uur. Ik voel mij opgelicht !!


Wat WhatsApp berichten verder nu op 11 december en ik weet nu zijn vierkante meter prijs. 60 euro en de dakkapel is 2 x 2 meter. Allerlei smoesjes, ik maak het te veel berekende geld naar je over. Dat wordt dus einde discussie na 10 weken en mensen moeten maar gewaarschuwd worden voor oplichters praktijken.