Gilets Jaunes (Gele Hesjes) La révolution, de revolutie is begonnen, …

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen
03-12-2018 Frankrijk is boos, woedend – La France est en colère, furieuse. Daar hadden we al over bericht een paar dagen voor de eerste zwarte zaterdag, die geel kleurde door de enorme opkomst van de Fransen. Als er een volk is in de Europa die weten wat actie voeren is dan zijn het deze zuiderlingen. We zien nu echter dat langzaam maar zeker deze beweging zich verspreid naar andere landen.

Is de revolutie ontketend?
update 28-12-2018
Marine Le Pen talks about Yellow Vests protests + Emmanuel Macron, Gilets Jaunes, English subtitles

Het begon allemaal met de stijgingen van de brandstof prijzen in slechts een enkel jaar, maar het ging natuurlijk over de gestegen kosten in het levensonderhoud in het algemeen. Daar kwam nog bij de onvrede over Emmanuel Marcron, le président pour les riches – de president voor de rijken en … ook daar de grote zorgen om het immigratie beleid. Al deze zaken bij elkaar opgeteld en je krijgt grote onvrede waarbij het deksel van de pan vliegt, een snelkookpan die onder grote druk stond. Toen ook de politie in Parijs zich vertoonden in de gele hesjes was het in Frankrijk wel duidelijk, er is een probleem.

La revolution


France ‘Yellow Vest’ protests spread to Belgium


Aanvankelijk waren het de Fransen die deze ‘gele hesjes’ revolutie op gang brachten. Iedereen is verplicht een aantal Gilets Jaunes in de auto te hebben overeenkomstig het aantal passagiers die de auto kan vervoeren. Een oproep via Facebook was het lont in het kruitvat. De reguliere media hebben in zo’n situatie totaal geen controle meer over ‘het volk’.

Na twee weken van dagelijkse protest van massaal tot kleinschalig begon deze gele hesjes beweging ook de kop op te steken in België en Nederland sluit zich ook aan de de rij.

Over een kleine maand beginnen we hier ook te voelen dat ons besteedbaar inkomen beperkt gaat worden met de verhoging van het lage Btw tarief van zes naar negen procent.

Btw, de Belasting Toegevoegde Waarde die op voeding geheven wordt is de meest verderfelijke diefstal die je kan bedenken. Extra belasting op een eerste levensbehoefte. Nederland moet gezonder gaan leven, de rokers en alcohol gebruikers moeten boeten maar nu worden de gebruikers van biologische groenten en fruit ook ‘vervolgt’ Wat is dat voor een Jan-Boeren-Fluitjes-Hotemetoten beleid?

Ik heb deze week mijn gele hesje ook al tevoorschijn gehaald en om de rugleuning van de bijrijder stoel / passagiersstoel gedaan. Het is tijd voor actie, sterker nog, een revolutie.

Net zoals met de Q Anon pagina’s gaan we via deze pagina ook updates verzorgen

Luister naar de redenen die mensen aanvoeren om te protesteren, alles wat er mis gaat in de samenleving is een goede reden om en geel hesje aan te trekken. Opmerkelijk is dat de politie in hun uniform per definitie al ‘instemmend’ zijn gekleed.

Frankrijk: De hele week lang heb je gehoord over de gele hesjes:

“Hoeveel zijn er? “Zullen ze nog steeds de wegen blokkeren? “Hebben ze gewonnen of verloren?

De protesten begonnen over de stijgende brandstofprijzen en de kosten van het levensonderhoud.

Maandag: In Rochefort, in het zuidwesten van Frankrijk, drukken de gele hesjes hun ontevredenheid uit  De gele hesjes startten hun tweede week van evenementen . Tijdens het weekend blokkeerden ongeveer 100.000 mensen wegen door heel Frankrijk. In Parijs marcheerden 8.000 mensen op de Champs-Elysées, waar geweld uitbrak en ongeveer twintig gewonden vielen.  In Toulouse werden journalisten ook aangevallen door demonstranten. Tot nu toe had de beweging van gele hesjes geen leider. Maandagavond waren echter 8 personen (2 vrouwen en 6 mannen) aangewezen om namens iedereen te spreken. 2 van hen hebben de minister van Ecologie ontmoet.

Dinsdag: President Emmanuel Macron heeft een langverwachte toespraak gehouden . De gele hesjes wilden inderdaad nauwkeurige antwoorden op hun woede. De president sprak vooral over ecologie: het gaat inderdaad om maatregelen voor het milieu die de regering heeft gekozen om de brandstofbelastingen te verhogen. Het nieuws om te onthouden: Emmanuel Macron beloofde niettemin de komende 3 maanden oplossingen te zoeken voor de woede van gele hesjes, met de hulp van de laatste, door hen uit te nodigen voor vergaderingen.

Woensdag: De minister van Buitenlandse Zaken arriveerde op het eiland Reunion. In dit Franse departement, gelegen in het westen van Afrika, zijn de demonstraties van gele hesjes bijzonder belangrijk. Het eiland is inderdaad 15 dagen bijna verlamd . Scholen zijn gesloten. De winkels zijn niet bijgevuld. Het nieuws om te onthouden: Reunion, naast brandstofprijzen die te hoog zijn, klagen de gele hesjes ook te grote ongelijkheden in Frankrijk. De kosten van levensonderhoud, zoals voedsel of huur van woningen, zijn inderdaad hoger in Reunion.

En donderdag? Niet overtuigd door de toespraak van Emmanuel Macron , riepen de gele hesjes opnieuw op zaterdag 1 december te protesteren . Vanmiddag zullen de vertegenwoordigers van de demonstranten worden ontvangen door de premier , Édouard Philippe.


De Loyalist:
“De Nederlandse gele hesjes zijn in beperkte aantallen naar Den Haag gegaan. Hulde voor deze mensen. Zij hebben een statement gemaakt en de angst van hen die regeren prima in beeld gebracht. Het optreden van de politie was buitenproportioneel. Met paarden werden demonstranten als vee bij elkaar gedreven en de toegang tot het Binnenhof werd ze ontzegt. Prachtig!!

Waarom prachtig? Omdat dit exact laat zien hoe beperkt je in Nederland bent als ook maar iets aan het beleid wilt veranderen. De macht zal zeggen dat jij gewoon je mening via ‘het systeem’ kunt geven maar, dat systeem staat onder volledige controle van hen die het beleid introduceren. Je mag van alles roepen maar niet te dichtbij komen, ze willen je namelijk niet horen.

Het vervelende van die gele hesjes is dat die dingen je door de overheid zijn opgedrongen. Die overheid kan dus niet die gele hesjes verbieden. Die overheid kan zelfs niet aantonen dat je met het dragen van zo’n hesje aan het demonstreren bent, zolang je geen leuzen op je hesje zet. Een andere aardige bijkomstigheid van het hesje is dat jij bepaalt wanneer het zichtbaar is. Als brave burger kun je nu overal komen zolang je geen geel hesje draagt.

Het gele hesje maakt een nieuwe demonstratie tactiek mogelijk. Guerrilla demonstraties. Je kunt je gewoon op plekken verzamelen en op een gegeven moment je hesje aantrekken. Er is geen wet die zegt dat jij aan het demonstreren bent zolang je niet samen leuzen gaat roepen. Je bent op een plek en besluit net als anderen met jou om een stukje veiligheidskleding aan te trekken. Het is juist die stille uiting van het gele hesje dat de beleidsmakers overal zal vertellen, “Ik weet waarmee jij bezig bent. Jij bent een crimineel.”

Ik hoop dat we steeds meer gele hesjes in het straatbeeld gaan zien. Zeker omdat het niet te verwarren is met een discutabele fashion statement. Het gele hesje is de laatste vreedzame uiting van een enorm ongenoegen in een totaal repressief land. Het is niet zo dat de politiek niet naar je luistert, ze willen je niet horen of zien. Hoe ziet dit land eruit als iedereen in gele hesjes loopt? Zou Mark Rutte nog de fout maken en zelf zo’n ding aantrekken? Hij is ertoe in staat.

Het gele hesje biedt tal van mogelijkheden. Ik voel ook weer de button terugkomen. Je weet wel, vroeger waren er mensen die zichzelf hun mening op hun jassen speldden. “KERNENERGIE? NEE BEDANKT”, was zo’n button die veel werd gedragen. Overal zag je buttons. Overal zag je mensen zich uiten over de onderwerpen die zij belangrijk vonden. Nu zien we dat nog alleen terug bij LGTB-ers die continu met hun kleuren wapperen. Misschien kunnen we daar een voorbeeld aan nemen en gewoon uit de kast komen met onze aversie voor hoe de democratie in Nederland ervoor staat.”


03-12-2018

Update 28-12-2018