Bombshell-studie toont aan dat aspartaam neurotransmitters in de hersenen verlaagt, hersenen kwetsbaar maakt voor chemische schade door voedsel en vaccins

Een wetenschappelijk onderzoek in de vorm van een bom onthult dat aspartaam een van de meest schadelijke vectoren is voor de wijdverspreide ‘domheid’ van de mensheid. Gepubliceerd in AJTCAM (African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines), het onderzoek heeft als titel: “IMPACT VAN ASPARTAME CONSUMPTIE OP NEUROTRANSMITTERS IN RAT BRAIN.” Bron studie


Bron artikel NaturalNews: Bombshell study shows aspartame depletes neurotransmitters in the brain, makes brains vulnerable to chemical damage from food and vaccines
Door: Mike Adams


De studie voedde ratten aspartaam gedurende een periode van 10 – 40 dagen, onthoofdde de ratten vervolgens en analyseerde hun hersenen. Uit het abstract: “Bloed en hersenweefsel werden verzameld voor biochemische analyse. Biochemische analyse van hersenweefsel omvat neurotransmitters (acetylcholine, epinefrine, norepinephrine, -minoboterzuur en serotonine). Serum voor de bepaling van lipideperoxidatie (MDA), gereduceerd glutathion en superoxide-dismutase (SOD).

Schokkende resultaten tonen aan dat aspartaam de neurotransmitters van de hersenen zijn ontweid

De resultaten van de studie vonden een dosisafhankelijke relatie tussen de consumptie van aspartaam en de vernietiging van neurotransmitters – hersenchemicaliën die nodig zijn voor de functie van neuronen.

Hersen neurotransmitter spiegels (serotonine, GABA en dopamine) zijn significant verminderd in vergelijking met controle, “aldus de studie. Bovendien waren niveaus van hersen antioxidanten die het hersenweefsel beschermen tegen oxidatieschade – vaak veroorzaakt door blootstelling aan chemicaliën – sterk uitgeput. “… [D] ata verkregen dat antioxiderende activiteiten (SOD en GSH) aanzienlijk waren verminderd,” rapporteert de studie.

De conclusie van het onderzoek wees uit dat: “Consumptie van [aspartaam] gedurende lange tijd leidde tot verhoogde oxidatieve stress in hersenweefsel en verstoring van neurotransmitters die fysiologische functies beïnvloeden.”


Enorme reductie in serotonine en een sterke toename van epinefrine kan de chemische verandering van de massa’s verklaren. Uit de studie bleek dat de serotoninespiegels met bijna 74% (met enige foutmarge) daalden bij ratten die 125 mg aspartaam consumeerden versus ratten die geen aspartaam kregen. Tegelijkertijd namen de epinefrine-niveaus substantieel toe met bijna 500%. Epinefrine zijn de “vecht of vlucht” chemicaliën die normaal geassocieerd wordt met angst, onzekerheid en gevaar.

Wat deze resultaten laten zien is absoluut verbluffend: aspartaam verlaagt scherp kern neurotransmitters in de hersenen, terwijl agressief toenemende chemicaliën geassocieerd met angst en gevaar.

Bovendien maakt aspartaam de hersenen kwetsbaarder voor oxidatieve schade, wat betekent dat hersencellen meer vatbaar zijn voor schade door vaccinbestanddelen (Thimerosal), giftige voedselchemicaliën, pesticiden of zelfs potentieel 5G draadloze netwerken die de elektromagnetische verandering van hersencellen veroorzaken.

Het Amerikaanse publiek, dat enorme hoeveelheden aspartaam verbruikt, wordt in toenemende mate geïdentificeerd als “dumbed-down” en vol angst, haat en geweld. Hun hersenen worden veranderd door chemicaliën die mensen veranderen in meer dierlijke organismen die een hogere cognitieve functie missen.

Zoals deze studie aantoont, kan aspartaam bijdragen aan de ondergang van de menselijke beschaving door het brein van mensen te veranderen in cognitief verstoorde, chemisch veranderde organismen die niet in staat zijn tot rationeel gedrag. Het herinnert ons er ook aan dat als het om voedingsingrediënten gaat, mensen de laboratoriumratten zijn die routinematig worden blootgesteld aan gevaarlijke, giftige chemicaliën met onbekende langetermijneffecten.

Maar ze zijn allemaal “goedgekeurd” door de FDA, vaak gebaseerd op frauduleuze wetenschappelijke studies die door de chemische producenten zelf zijn verstrekt.