Van NEGATIEF naar POSITIEF geeft je bergen positieve energie!


pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

De afgelopen 10 jaar is mijn leven stap voor stap een andere richting in gegaan. Het begon doordat mijn toenmalige werkgever voor de zoveelste keer ging reorganiseren en ik gedwongen werd om eens na te gaan denken wat ik wilde, of liever gezegd, wat ik niet wilde! Ik heb toen besloten om in ieder geval ontslag te nemen en daarna, ….? 

Dat was mij nog niet helemaal duidelijk, maar intussen tien jaar verder scharrel ik nog elke week mijn kostje bij elkaar. En, ….. ik heb er een heel stuk vrijheid voor terug gekregen voor de ‘onzekerheid’ van het ondernemen. Vrijheid van handelen en vrijheid van geest.

De afgelopen tien jaar was een reis waarin ik een pad op ben gegaan van persoonlijke ontwikkeling, boeken lezen, cursussen volgen, anders naar het nieuws luisteren. Tussen de regels door lezen in de krant, met andere woorden bewust zijn van wat er om mij heen gebeurd en vooral waarom het gebeurd.

Als je nu alle negatieve verhalen om je heen hoort en leest over de komende griep en verplichte vaccinaties, over de krediet crisis en de mogelijke ontslagen dan kan ik mij voorstellen dat er mensen zijn die zich voor dat nieuws afsluiten, het helemaal niet willen weten en hopen dat het overwaait.

Ik ervaar dit echter anders. Ik heb in 1999 ook een beslissing genomen vanwege negatieve ontwikkelingen. Ik ben dingen gaan doen waarvan ik aanvankelijk ook dacht, wat zullen anderen wel niet denken als ik dit allemaal schrijf. Ik heb daardoor mensen leren kennen en ontmoet waarvan ik dacht, hoe is het mogelijk?

Door de jaren waren er natuurlijk allerlei plussen en minnen maar uiteindelijk heeft dat toch wel geresulteerd in een positieve kijk op het leven en een heel stuk meer zelfvertrouwen.

Vertrouwen in de toekomst?
Jazeker wel. Want wat ik zie zijn kleine tekenen dat er veel meer mensen aan het veranderen zijn, na gaan denken, wakker worden, gedwongen door het nieuws en de realiteit van de dag. Ik zie het aan kleine dingen, mensen klikken meer door naar andere artikelen op mijn site, ze blijven langer om een artikel te lezen en ze komen meer terug of melden zich aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Negatieve ontwikkelingen een positieve zaak

Dat betekend dat er steeds meer mensen weloverwogen beslissingen gaan nemen die gaan afwijken van hetgeen wat men ons graag voorschotelt. Wegen gaan zoeken om ongewenste zaken te vermijden. En voor je het weet ben je zelf iets aan het creëren. Voor je het realiseert is ongemerkt je zelfvertrouwen toegenomen en dat alleen al geeft je een stuk vrijheid.

Ik kan natuurlijk ook geen koffiedik kijken, maar mocht het tot een verplichte vaccinatie ronde gaan leiden dan voorzie ik dat er heel veel mensen gaan protesteren. 

Die gaan, net zoals ik, die vaccinatie niet nemen. 

Ik moet er simpelweg niet aan denken dat de overheid het beheerrecht kan claimen van mijn lichaam! En zo zullen er veel mensen zijn die dit ook als een stap te ver zien. De nieuwe wereld orde gaat in mijn visie zichzelf al ondermijnen met deze maatregel. De geschiedenis leert dat je geen hele bevolking aan je kan onderwerpen. Gaan ze al die miljoenen en miljoenen mensen die weigeren opsluiten?

En daarna, …. als je eenmaal die stap genomen hebt, het besluit van weigeren als positief hebt ervaren, wat ga je dan verder doen? Is dat niet een eerste stap om eens te kijken wat je verder nog kan doen. Zou je nog wel gaan stemmen op dat politieke circus dat dit allemaal lijdzaam heeft laten gebeuren?

Wat kan er allemaal ontstaan als we ons niet meer collectief laten leiden door de overheid als ‘herder’ van de kudde?

Laten we ons nog verder in de hoek drijven of laten wij met ons gedrag merken dat de regels zijn veranderd. Wat moet een politiek ‘leider’ op TV doen als er slechts een minderheid is komen opdagen om een stem uit te brengen. Een stem die heeft geleid tot het punt waar we NU zijn? 

Een wereld die ons vaak met luxe dingen de illusie geeft van rijkdom, maar ons in feite heeft gemaakt tot slaaf van de werkgever en onze overheid. De eerste eist een groot deel van onze tijd op waarvan we, in overleg wat terug krijgen in de vorm van vrije dagen en vakantie. De tweede, de overheid is inmiddels al zo ver dat we meer als 50% van onze verdiensten via duistere omwegen mogen afstaan om de maatschappij te laten draaien zoals zij dit goed achten. 

Net als tien jaar geleden weet ik ook allemaal niet hoe en wat er gaat gebeuren maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik steeds meer medestanders ga krijgen die ook zelfstandig dingen gaan ondernemen. Gezonder gaan leven, bewuste beslissingen gaan nemen, hun stem laten horen, maar vooral, …. mensen die gaan stemmen met hun portemonnee. Dat is echt de enigste stem waarvoor de overheid en het bedrijfsleven gevoelig is. 

Dat is ook de sleutel waarmee WIJ hen de wet kunnen voorschrijven!

Terug naar de kop van dit artikel: Van negatief naar positief geeft je bergen positieve energie. Vraag jezelf eens af, hoeveel mooie dingen zijn er al ontstaan, gecreëerd door positieve energie. Positief kan alleen maar tot positief leiden.

Negatieve ontwikkelingen zijn niet meer als richtingaanwijzers om de beslissing te nemen de positieve kant op te gaan.

negatief positief