Reuma, … een volksziekte


pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Reuma is in Nederland een volksziekte
Volgens schattingen van onderzoek-instituut TNO lijden 1,6 miljoen mensen – één op de tien Nederlanders – blijvend aan aandoeningen van gewrichten en spieren. De kosten bedragen jaarlijks 25 miljard gulden, cijfers 2001.

Feiten en Cijfers
Op het toen gehouden Reuma congres in Den Haag werd het boek gepresenteerd: ‘Reuma verrast je’. TNO cijfers: Ziekteverzuim van reuma patiënten kost ongeveer 13 miljard gulden per jaar. Aan arbeid ongeschiktheid uitkeringen aan mensen met reuma werd in 2000 ruim 5 miljard gulden uitgegeven. De patiënten maken jaarlijks voor 2 miljard extra kosten die niet door een verzekering worden vergoed. Ter gelegenheid van het 75 jaar bestaan trok het reumafonds vijf miljoen gulden extra uit voor onderzoek naar artrose of gewrichtsslijtage waaraan 650.000 mensen in Nederland lijden.

Gezien vanuit een medisch standpunt
“Mensen met reuma genezen is nog niet mogelijk. Maar de het afgelopen decennium heeft zich wel een revolutie voltrokken in de reumatologie. Er zijn effectievere medicijnen of combinaties van middelen gevonden”, aldus professor dr F.Breedveld van het Leids Universitair Medisch Centrum. Met nieuwe opsporings methoden kan de diagnose vroeg gesteld worden en kan snel met de behandeling worden begonnen. “dat is belangrijk want de schade aan gewrichten kan zo worden afgeremd”.

Wat u moet weten . . . 
Pak je met medicijnen de oorzaak aan? Het antwoord weet u zelf veel beter dan wie ook, u ervaart zelf de pijn en ongemakken die deze ziekte met zich mee brengt. Zou reuma komen omdat we met zijn alle ouder worden dan vroeger, of is er meer aan de hand?

gezondheid preventie

Van Ziekte Behandeling naar Gezondheid Preventie
De Amerikaanse regering heeft het antwoord al omschreven in hun zeven jaren plan om te komen tot een goedkoper, en effectiever gezondheid systeem. Een van de speerpunten in hun HealthierUS plan is artsen bijscholen over voeding en patiënten en gezonde mensen jaarlijks begeleiden in een op preventie gerichte levensstijl met minder medicijnen.

Voeding uw beste medicijn.
Ik heb geen ‘witte jas’ aan en in dat licht bezien voor u geen enkele autoriteit. Het enige wat ik voor u kan betekenen is fungeren als een door-geef-luik van kennis, opgedaan uit de praktijk van ervaringsdeskundigen en de artsen die ik gesproken heb in de States. Artsen hebben een opleiding genoten die uitgaat van genezing, over preventie krijgen ze zo weinig dat deze tijdens de lezingen die ik bijwoonde openhartig vertelden verbaast te staan over de resultaten die met voeding-suppletie te boeken was.

Waarom u voedingssupplementen nodig heeft
In het Maart nummer van Medisch Dossier 2003 staat voor u het antwoord op die vraag: “Desastreus mismanagement van onze landbouwgrond en intensieve landbouwmethoden hebben ertoe geleid dat ons voedsel van dermate povere kwaliteit is dat vitaminesupplementen geen overbodige luxe maar een bittere noodzaak zijn voor een goede gezondheid”. Biologische landbouw en verbouwen in eigen tuin ten spijt, beiden zijn slechts weinig beter af. Medisch Dossier maart 2003

Welke supplementen moet u gaan gebruiken?
De functie van voeding is uw lichaam voorzien van essentiële bouwstoffen, want met positief denken in een auto zonder brandstof komt u ook immers geen meter verder. Om uw algemene gezondheid te behouden en uw huidige problemen beheersbaar te maken is voedingssuppletie van het allergrootste belang. Dan pak je dus geen zo-goedkoop-mogelijk-supplement want dat lost niets op. U neemt een product dat u zich al lang bewezen heeft, waar u van op aan kunt. Wettelijk geregistreerd, veilig, en waarvan middels gepatenteerde bloedonderzoeken bewezen kan worden dat de benodigde stoffen ook daadwerkelijk door uw lichaam opgenomen worden.U wilt uw probleem effectief aanpakken?
-Henk Mutsaers

Nieuw Onderzoek Zegt: ‘Neem Dagelijks Uw Multivitamines’
Een onderzoek dat in juni 2002 in het ‘Journal of the American Medical Association’ gepubliceerd werd heeft uitgewezen dat ‘Alle volwassenen elke dag multivitamines moeten nemen.’ Volgens dit artikel is deze aanbeveling gebaseerd op onderzoek dat ‘het nemen van multivitamines de kans op een aantal chronische ziekten waaronder hart- en vaatziekten, sommige soorten kanker en osteoporosis vermindert.’De markt is verzadigd van eendags vitaminen. Wat moet u dus kiezen? Maakt uw beslissing eenvoudig. Ons product bevat een mengsel plantaardige voedingsstoffen zoals die in sommige fruit- en groentesoorten gevonden wordt. Deze stoffen verhogen nog meer de antioxiderende effecten. Daarbij komt ook nog aangetoond is dat deze stoffen een gezonde celactiviteit te bevorderen, terwijl andere stoffen het hart- en vaat systeem helpen.Volg het advies van ‘The American Medical Association’ en neem uw multivitamines elke dag in.

Gezondheid radio, recept reumatische artritis
Begin juni 2010 kreeg ik een telefoontje van Ben Verkerk. Hij stelde een drankje samen voor zijn vrouw die ernstige reumatische artritis klachten had. Haar CRP waarden gingen in vier maanden van 114 naar 18. Luister naar gezondheid radio en ontdek zijn ‘geheim’. aflevering 15-06-2010

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website