Pijnstillers:


Weet u waar en waardoor de pijn ontstaat?

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

De achtergronden en oorzaken van vele pijnen moeten gezocht worden in de onvoldoende voorlichting van consumenten, bewuste en onbewuste lifestyle keuzes.

Pijnstillers onderdrukken een klacht en lossen niets op. De oorzaak aanpakken zou veel verstandiger zijn maar juist hier gaat veel mis en dat ligt niet alleen aan de consument die steeds te horen krijgt; “u moet gezond eten”.

Voorlichting door uw arts?
Duizenden nieuwe ontdekkingen worden er elke dag gedaan en u kunt zich wel voorstellen dat geen enkele dokter de tijd heeft om op de hoogte te blijven van de laatste onderzoeken. Een arts die zich niet gespecialiseerd heeft moet op de hoogte blijven van alle lichaamsystemen en de meest recente publicaties van de farmaceutische industrie. Welke arts heeft er tijd om te lezen over vitamine? Hou eveneens in gedachten dat geen enkele arts bezocht wordt om deze producten te gaan promoten. Er is simpelweg door de farmaceutische industrie geen groot geld aan te verdienen. Dat maakt echter niet dat vitamine minder waardevol zijn. Vitamine zijn de meest waardevolle supplementen die u kunt nemen. Duizenden en duizenden klinische studies zijn er gepubliceerd en de voordelen van vitamines moeten niet genegeerd worden simpel omdat uw dokter ze niet voorschrijft.

Uw gezondheid is uw eigen verantwoording.
Terwijl een groot aantal gezondheid professionals de noodzaak van vitaminesuppletie inzien zijn er velen die daar nog geen enkele kennis van hebben en er zijn zelfs artsen die hardnekkig de waarde van al deze studies blijven ontkennen. Met de kracht van het Internet kan het grote publiek zelf al deze rapporten raadplegen en de conclusie trekken geholpen door de door de vrij toegankelijke leesbare vertalingen die door artsen gemaakt worden. U hoeft in deze tijd niet meer te wachten op informatie die wellicht over een jaar of tien tot alle artsen is doorgedrongen. Onthoudt, dokters hebben over het algemeen een opleiding gehad om ziektes te behandelen en hebben veelal slechts basiskennis van vitamine en geen praktijk ervaring met de krachtige preventieve werking hiervan. Probeer het maar eens uit bij uw huisarts en vraag hem wat hij weet over de relatie tussen hoge vitamine doseringen en het voorkomen van ziektes. Als uw arts hier kennis van heeft en dit ook actief promoot mag u zich gelukkig prijzen. Laat hetgeen uw arts niet weet u niet in de weg staan zelf de verantwoording te nemen uw gezondheid optimaal te beschermen!

De macht van de farmaceutische industrie.
Juist deze maand wordt een effectief werkend overgewicht supplement van de markt gehaald omdat er ephedra in verwerkt zit. De jarenlange lobby van de farmaceutische industrie heeft ervoor gezorgd dat het product vanaf april niet meer verkocht mag worden. Waarom? Er zijn naar men beweerd enkele doden mee gevallen en er is volgens hen geen bewijs dat de producten ook werken? (een klinische 12 maanden dubbelblind studie bij de John Hopkins universiteit is succesvol afgerond) Een van de grootste problemen wereldwijd is het overgewicht. In de top tien van meest verkochte medicijnen bevindt zich echter geen medicament tegen obesity (zwaar overgewicht) U kunt er dan ook vergif op innemen dat er binnen nu en een jaar een chemische variant op de markt verschijnt van ephedra die door de artsen voorgeschreven gaat worden en de farmaceutische industrie weer miljarden in het laadje moet gaan brengen. Dat met de NSAID’s pijnstillers die bij iedereen in huis liggen honderden doden vallen is ineens niet zo belangrijk meer. Wordt dit product voortaan uitsluitend door artsen voorgeschreven om de ‘gevaren’ te verkleinen?

De invloed van de media.
Al de pluspunten van vitamine gebruik staan veelal wel in de krant maar zeer zeker niet op de voorpagina. Dat is zeker wel het geval waneer er weer eens een mogelijke ontdekking gedaan wordt over een nieuw medicijn. Ik hoef u nu niet meer te vertellen waarom dit zo is. Op zondagavond 21 Maart was er bijvoorbeeld op Nederland 3 een arts te zien die stelde dat 90 procent van de voedingssupplementen niet werken. Als deze arts een patiëntenkring heeft die chemische vitaminesupplementen gebruiken heeft hij daar gelijk in deze moeten namelijk in een veel hogere dosis gebruikt worden. Ook is het inmiddels uit onderzoek bekend dat ieder lichaam uniek is en er dus per persoon andere behoeften zijn. Als er daar in dat programma geen verslag van gedaan wordt is dat dus eenzijdige verslaggeving. Let wel de medische wetenschap hebben ongelofelijke verbeteringen tot stand gebracht, maar heeft evenzeer vele mensen verslaafd gemaakt aan hun producten.

Ziek worden door langdurig medicijn gebruik
Sommige medicijnen hebben een grote invloed op de vitamine opname van uw lichaam, dit blijkt uit intracellulaire vitamine onderzoeken. Dit terwijl onze voedingsketen ook al niet meer is geweest wat het moet zijn. Bovendien is er veel gemaksvoedsel op de markt dat de gezondheid niet bevorderd. Het is dan ook mogelijk door het maken van goede keuzes de algemene gezondheid te bevorderen. De natuur is zo gemaakt dat daar alle ingrediënten in voorkomen om gezond oud te worden. Voedingssupplementen zouden eigenlijk niet nodig moeten zijn maar onze onnatuurlijke levenstijl heeft ons daar wel afhankelijk van gemaakt voor het goed functioneren van ons lichaam. Het advies aan alle langdurige gebruikers van pijnstillers is dan ook zelf de oorzaken gaan zoeken in uw dagelijkse voeding en deze aan te vullen met hoogwaardige supplementen.

Een van de vele voorbeelden
In de USA heeft men een studie gedaan tussen 1982 en 1989 waarbij men meer als 1 miljoen mensen heeft betrokken en gekeken naar wel of geen vitamine gebruik en sterfelijkheid. (Multivitamin use and mortality in a large prospective study.) Tussen de groep die uitsluitend een dagelijkse multivitamine gebruikten en de niet gebruikers werd geen enkel verschil geconstateerd. Dit terwijl diegene die daarbij extra vitamine A, C, of E namen 15% minder kans hadden vroegtijdig te overlijden. Deze simpele afturf methodes worden echter niet erkend als wetenschappelijk onderzoek terwijl de hele medische wetenschap hieruit ontstaan is.

Samenvattend
Wat ik u met dit artikel wil meegeven is: Er zijn vele belangen in de landbouw, de voeding – en farmaceutische industrie, de gezondheidzorg, politieke lobbies, etc. Zelfs ik heb een eigen belang bij het schrijven van dit artikel. Het zou kunnen zijn dat u oude denkbeelden dient bij te stellen zoals de schijf van vijf. Het goede nieuws is het Internet, waar vele bronnen van informatie te vinden zijn. Welke objectief en waardevol voor u zijn moet u, net als in de gewone wereld, zelf beoordelen.

27-03-2004 Auteur: Henk Mutsaers

negatief positief