OVERDOSIS MEDICIJNEN


pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Overdosis Vitamine of Overdosis Medicijnen?
Regelmatig kom ik in de media berichten tegen over het gevaar van een overdosering vitaminen en de mogelijk schadelijke gevolgen. Dit is de schokkende waarheid over het gebruik van medicijnen en de overdosis die mensen binnen krijgen of tegengestelde reacties.

Een rapport gepubliceerd in het Britisch Medical Journal in 2004 stelde al dat Adverse Drug Reactions (ADRs) verantwoordelijk waren voor minstens 10.000 doden per jaar. Men heeft het hierbij dus uitsluitend over tegengestelde werking en hierbij zijn de overdoseringen nog niet opgeteld. Uit cijfers die uitgelekt zijn van officiële bronnen komt dit getal echter eerder in de buurt van 30.000 doden, zijnde 1 op 20 vanwege het medicijngebruik! Ter vergelijking: Doden in het verkeer in Engeland 3200 per jaar.

Een rapport uit Amerika gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine conformeerde deze gegevens waar het aantal doden door ongewenste medicijn reacties verdrievoudigt zijn!“From 1998 through 2005,” it concludes “reported serious adverse drug events in the US increased 2.6-fold from 34,966 to 89,842, and fatal adverse drug events increased 2.7-fold from 5,519 to 15,107.” At first sight that doesn’t look like very many. But remember that  the number of reported ADRs are a tiny fraction of actual ADRs. In fact back in 1994, the number of fatal ADRs in America was estimated to be over 100,000 per year (Lazarou, JAMA, 1998). If that figure were a true reflection, and the situation has got three times worse, then one would be talking in excess of a quarter of a million people! One reason for the increase could be that people are taking three times as many drugs. But the study covered that. “Reported serious events,” wrote the authors “increased 4 times faster than the total number of outpatient prescriptions during the period.” It is, of course possible to dream up other reasons for the huge increase but the authors drew the obvious conclusion:  “These results highlight the importance of this public health problem and illustrate the need for improved systems to manage the risks of prescription drugs.”

Conclusie: Er kleven GROTE risico’s aan medicijngebruik.

Wat experts nog het meest verbaast is; Waar blijven de actie groepen die een eind willen maken aan deze situatie. Een overheid instantie die een diepgaand onderzoek gaat instellen.

Mensen zijn zich maar al te vaak niet bewust van de onvoorstelbare grote hoeveelheid fouten die afgedekt worden als zijnde medische complicaties. Meer en meer dient u zich bewust te worden dat medicijnen een gevaar vormen voor de gezondheid, uw gezondheid(?).

U dient zelf de afweging te maken tussen de voordelen en nadelen. Afgaan op het advies van de dokter kan al een gevaar op zich betekenen blijkt uit de feiten!

Patrick Holford schreef in zijn boek: Food is a Better Medicine Than Drugs; Onze definitie van goede medicijnen is dat ze; (1) werkzaam zijn. (2) minimale neveneffecten hebben. 

Boek: Food is a Better Medicine Than Drugs.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]