Organische voeding gezonder


Medische wetenschap delft het onderspit van voeding!

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Voedsel waarbij geen kunstmatige stoffen worden gebruikt 
is niet alleen écht gezonder, ……. maar heel veel gezonder.

Organisch geteelde groenten en fruit bevatten veel meer goede ingrediënten dan bespoten exemplaren. Zoals veertig procent meer antioxidanten. Deze stoffen zijn een belangrijk verdedigingsmechanisme tegen dodelijke aandoeningen als kanker en hartziekten. Volgens professor Carlo Leifert, de coördinator van het Europees onderzoek, zijn de verschillen tussen organische en bewerkte groenten en fruit niet zomaar groot, maar ontzettend groot. Hij zegt dat het eten van organisch voedsel hetzelfde is als het eten van één extra portie groente of fruit per dag. Voor dit onderzoek teelden de wetenschappers groenten en fruit, waaronder kool, sla, aardappelen en graan, op een eigen stuk land. De helft werd organisch geteeld en de andere helft op de traditionele manier. Hierna werden ze vergeleken op verschillende factoren zoals de voedingswaarde. Bron: MediNews.be

Medische wetenschap delft het onderspit 
ten opzichte van natuurlijke voeding.

De afgelopen 40 jaar zijn er steeds meer medicijnen beschikbaar gekomen, het aantal dokters en specialisten is toegenomen. Er zijn meer ziekenhuizen en onderzoek technieken en toch … kennen we nu meer ziekten dan ooit tevoren. We hebben er een heel scala aan ziekten bij gekregen waar we 40 jaar geleden nog nooit van gehoord hadden. In deze zelfde tijdspanne is ook onze voedingsketen totaal verandert en geïndustrialiseerd. 

Gaat er bij u ook een lichtje branden?

Vergelijken we dit met de streken die Westen A Price onderzocht in de dertiger jaren waar mensen supergezond in balans met de natuur leefden en de geneesmiddelen gevonden werden in de natuur dan hoef je geen wetenschapper te zijn om te weten dat onze voedingketen niet veilig is! Eigenlijk wordt het woord ‘voeding’ geweld aangedaan als men alleen maagvulling aanbiedt die vol zit met chemische toevoegingen. 

Gaan de wetenschappers dit binnenkort volmondig toegeven?
Nee hoor, reken daar maar niet op want ziektes bestrijden en onderzoeken is hun boterham, daar hebben ze immers voor geleerd. Intussen zijn er steeds meer mensen zoals …. (U?) …… en ik die steeds meer terug gaan naar de natuur. Antioxidanten, vitaminen, enzymen en spoorelementen. Zaken die we niet of nauwelijks meer tegenkomen in onze moderne voeding. Mensen die weer leren luisteren naar wat hun lichaam hen vertelt en verstelt laat staan van de resultaten. Mensen die gestopt zijn om te luisteren naar wetenschappers en dokters die hen al lang niet meer het – resultaat geven – waar ze naar op zoek zijn. 

Terwijl er nu een generatie aangeland is op de leeftijd waarbij hen in het vooruitzicht was gesteld onbezorgd te mogen gaan genieten blijkt dat genieten steeds meer zorgen met zich mee te brengen. Zorgen om de gezondheid, van kwaaltjes tot dagelijkse pijn en lichamelijke beperkingen die hen soms zelfs aan huis kluisteren of in een gesloten inrichting doen belanden. Mensen die er nu achter komen dat wat de dokter en de media vertelde niet helemaal klopte. Mensen die nu achter zaken komen waarvan ze wellicht denken; “Had ik dat toen maar anders gedaan”. Maar onder hen ook mensen die nu nog steeds de optie geboden krijgen het roer drastisch om te gooien en te redden wat er te redden valt.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]