Ontevreden een goede eigenschap?


pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Ontevreden een goede eigenschap?
Tevredenheid: Tevreden zijn met een goede eigenschap, of is ontevreden dat?

Via sleutelwoorden (key words) worden webpagina’s gevonden. Ik schreef laatst eens iets over de ‘key’ woorden: “Hoe wordt ik rijk” een artikel in mijn wekelijkse nieuwsbrief met de vraag; “Zouden we niet afstand kunnen doen van ons geldsysteem en waar mogelijk weer ruilhandel gaan doen”.

Ik ontving op mijn stukje deze reactie met als onderwerp tevredenheid:

————————-
Rijkdom is niet veel bezitten, rijkdom is tevreden zijn met wat je hebt. De persoon die op jouw website intypte “Hoe wordt ik rijk?” heeft slechts één doel nodig (en kan het hele verhaal over ons financiële systeem in feite overslaan): tevreden worden met wat hij heeft. Wie zich uit de dagelijkse gekte van carrière, mooiere-auto-dan-de-buren,mooier-huis-dan-mijn-collega, pensioenen, hypotheken etc. etc. kan onttrekkenwordt een heel tevreden mens! Maak er een mooie dag van! – Glenn
————//———–

Over tevreden zijn gaan we dadelijk verder. Is echter rijk willen worden dan zo slecht vraag ik mij af? Ik denk het niet. Het gaat er eigenlijk alleen om wat er met die rijkdom gedaan wordt. Er zijn heel veel rijke mensen die heel goede dingen doen voor de samenleving. 

Tevreden betekend letterlijk; voldaan –  niets meer begeren 

De opmerking van Glenn kan ik natuurlijk wel begrijpen want iedereen kent wel mensen die geweldig ontevreden zijn omdat anderen meer bezitten als zijzelf en daar jaloers op zijn. 

Maar dat maakt tevreden zijn niet gelijk een goede eigenschap, integendeel.

Ik ben bijvoorbeeld persoonlijk heel gezond maar, …. nog lang niet tevreden want ik wil supergezond worden! Dat is voor mij een motivatie om dingen te doen, …. en vooral te laten waar anderen nog niet over pijnzen. 

Ik ben ook niet ontevreden over wat ik allemaal al gedaan heb in mijn leven maar dat maakt nog niet dat ik tevreden achterover leun want….. ik wil nog veel meer bereiken. Daar heb ik dus een gezonde dosis ontevredenheid! 

Niet tevreden zijn geeft je inspiratie en motivatie om dingen te doen waar anderen stoppen. 

Elke uitvinder heeft ergens een gevoel van ontevredenheid met een bepaalde situatie waar hij of zij verandering in willen brengen. 

Niet tevreden zijn met je leven, liefde, ……. dat maakt dat je een grenzeloze energie creëert om dat verlangen tevreden te stellen.

Aan ontevreden zijn zitten twee kanten aan de medaille.

Vandaag kan ik tevreden zijn over wat ik gedaan heb.
Maar dat maakt niet dat ik morgen tevreden achterover kan leunen.

Ik wil graag nog een hele dosis inspirerende ontevredenheid. 


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]