Natuurlijke COX-2 ontstekingsremmers


Goed nieuws voor ontsteking gerelateerde ziektes

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Ontstekingsremmers kennen we als medicijnen die op zeer grote schaal worden toegepast bij ziektes als reuma, dementie, Parkinson, hart en vaatziekten, kanker, MS, Astma, Artritis, Crohn, Bechterew, en vele andere ziektes. Ontstekingsremmers verminderen de pijn maar hebben als ‘bijwerking’ dat ze kunnen leiden tot maagbloedingen en kunnen zelfs dodelijk zijn.

Waarom ontstaat een ontsteking?
Een ontsteking heeft als doel het verwijderen van het schadelijke stoffen en het herstellen van de schade. Er bestaat wel eens de neiging om ontsteking en infectie door elkaar te halen, maar niet alle infecties gaan gepaard met ontsteking en lang niet alle ontstekingen worden veroorzaakt door infectie. Soms kan het aangetaste weefsel hersteld worden tot de oorspronkelijke staat, maar soms is dat echter niet mogelijk doordat het weefsel geen regeneratiecapaciteit heeft. (herstellend vermogen) In het laatste geval zal het beschadigde weefsel vervangen worden door bindweefsel wat te zien is als een litteken. Door de zwellingen die gepaard gaan bij ontstekingen ontstaat er pijn die vervolgens bestreden worden met pijnstillers maar niet de oorzaak aanpakken.

Oorzaak ontstekingen.
Oorzaak van veel ontsteking gerelateerde ziektes zijn zowel onze onvolwaardige geraffineerde voeding en het vitamine en mineralen gebrek in de voeding. Bovendien speelt de combinatie van voedingsmiddelen die het lichaam laten verzuren (base en zuur balans) een grote rol. Het lichaam heeft een chronisch gebrek aan essentiële bouwstoffen om het natuurlijke mechanisme van ons immuunsysteem zijn werk te laten doen. Brandstofgebrek dus, zo simpel is dat.

Natuurlijke ontstekingsremmer.
Een exotische vrucht die van naturen remming geeft van de cox 2 enzymen is de mangosteenvrucht. Dit wordt toegeschreven aan de zogenaamde xanthonen die men in de schil van deze vrucht in grote hoeveelheden aantreft. De schil van elke vrucht beschermt ons net als onze eigen huid tegen allerlei schadelijke invloeden. Xanthonen zijn biologische stoffen die in het plantenrijk niet veel voorkomen waardoor de mangosteenvrucht een zeldzaam gezonde werking heeft.

De gezondheid zit in de schil van de mangosteen
Zoals veel mensen bij een appel de schil niet mee opeten, wat wel het gezondste is na een afwasbeurt zo eet men ook niet de schil van de mangosteen. De werkzame stoffen, xanthomen moeten dus uit de schil onttrokken worden. Van deze xanthomen zijn er inmiddels 200 bekend in de wetenschappelijke wereld waarvan er 40 worden aangetroffen in de schil van de mangosteenvrucht.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]