Franse parlementsleden lanceren “Geen Vertrouwen Stem” voor aftreden tegen de impopulaire Macron

update 09-12-2018 Engelse presentatie

Macron verbergt zich voor de gele vestjesFranse parlementsleden zullen een niet-vertrouwende stem uitbrengen tegen Emmanuel Macron, aangezien de president wordt geplaagd door sterk dalende populariteit poll nummers en landelijke onrust. De stemming zal afkomstig zijn van linkse oppositiepartijen, zoals de Franse Socialistische Partij, extreem-links Defiant Frankrijk, en de Communistische Partij, die allen zijn overeengekomen om samen aan de inspanning te werken.


“We hebben besloten samen te werken om maandag een motie van afkeuring in te dienen bij de regering”, zei de eerste secretaris van de socialistische partij, Olivier Faure, van de zaak, aldus Express UK.

“De komende dagen zullen we proberen het aantal ondertekenaars te vergroten. We moeten laten zien dat andere manieren mogelijk zijn.


Bron artikel ZeroHedge French MPs To Launch “No Confidence Vote” Against Unpopular Macron
Authored by Joseph Jankowski via PlanetFreeWill.com,


De vergadering zou binnen 48 uur na het verzoek een motie van afkeuring kunnen aanvangen.

Volgens artikel 49 van de Franse grondwet is een motie van wantrouwen een middel voor de Nationale Assemblee om op eigen initiatief de regering te dwingen af te treden.

Macron’s centre Republic on the Verdwijn-feest heeft een sterke meerderheid in het huis met 577 zitplaatsen, waardoor de poging om zich te handhaven in een zware strijd terechtkomt.

Macron had in juli soortgelijke stemmen gekregen nadat video opdook van zijn persoonlijke bodyguard die een demonstrant sloeg terwijl hij een politie uniform droeg. De president sloeg uiteindelijk met repercussies hard toe om nog net zijn geschonden aangezicht te kunnen redden door zijn bodyguard te ontslaan.

Zowel de populariteit classificatie van Macron als die van premier Edouard Philippe liggen op een dieptepunt in het licht van de demonstraties met gele vesten die op 17 november van start gingen met voorstellen voor een verhoging van de brandstofbelasting. De protesten werden al snel een bredere berisping van het beleid van de Franse president en zijn regering.

De tevredenheid over Macron trof in november 23 procent, een daling van zes procentpunten ten opzichte van de vorige maand en een vergelijking met de dieptepunten die zijn socialistische voorganger François Hollande in 2013 had genoteerd.

De goedkeuringsscore van Philippe daalde in november met 10 procentpunten tot 26 procent.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]