Ziekten, je moet nu eenmaal geluk hebben of, …


pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

08-12-2009: Begin december stond er in de krant een stukje van Frits van Dam op de gezondheid pagina. De anti kwakzalver propagandist lanceerde naar aanleiding van de half mislukte Mexicaanse griep vaccinatie een aardige stelling.

Frits van Dam; “Ziekten kunnen zomaar toeslaan en dan sta je machteloos”.

Hij doelde hier, gezien de context van het artikel, duidelijk op een virus.

Als je daar eens even bij stilstaat zou je denken dat gezien de jaarlijks terug kerende griep, en het feit dat sommige mensen meerdere keren per jaar verkouden zijn dat een virus gezien kan worden als de meest voorkomende ziekte veroorzaker.

Persoonlijk, en met mij veel meer mensen, ben ik het daar totaal niet mee eens. De nummer één veroorzaker van de meest voorkomende ziektes is onze leefstijl. De keuzes die we daarbij elke dag maken veroorzaken de meeste ziektes.

Het is zonder meer een vaststaand feit dat onze voedingsketen totaal niet meer deugd en dat er veel kennis ontbreekt bij de consument maar iedereen die dat wil kan alle kennis vergaren op Internet en via boeken. Uiteindelijk komt het dan toch weer op de keuzes die een ieder maakt.

Terug naar het virus waarvan vele mensen denken dat dit de meest voorkomende oorzaak van ziektes is. Ziektes waarvan meneer van Dam ons wil doen laten geloven dat we daar totaal machteloos tegenover zijn!

Deze stelling legden we dezelfde avond voor aan Mike Donkers in gezondheid Radio.

“Ziekten kunnen zomaar toeslaan en dan sta je machteloos”.

Mike Donkers; “Dit is een hele primitieve theorie die ze nu al vele eeuwen aanhouden door mensen als Descartes, Newton, Pasteur en nog een paar van die mensen. Darwin niet te vergeten. Door hun is dit in het leven geroepen, het is een hele enge theorie. Het schetst namelijk het wereldbeeld dat de natuur helemaal niet samenwerkt, alles is wreed en meedogenloos, egoïstisch, zelfzuchtig en roofzuchtig. Ja men creëert een beangstigend wereldbeeld van allerlei organismen die er op uit zijn om jou te nekken. En ….. zo werkt het dus helemaal niet, dat het leven juist een intelligentie is, een intelligentie die dhr Van Dam mist”

“Schimmels, bacteriën, virussen, al die micro-organismen hebben gewoon een functie. Ze ruimen zwakke plekken op!”

“Dus onze taak is om te zorgen dat we zo sterk mogelijk zijn en dan laten ze ons gewoon met rust! Zo simpel is het”.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]