Moderne slavernij; …


“Ik voel een sterke drang om mijzelf te bevrijden!”

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Bij slavernij denken we maar al te vaak aan gedwongen arbeid, slavenhandel en dat dit iets is wat voornamelijk in de middeleeuwen voorkwam. Waarschijnlijk is slavernij nog nooit in de geschiedenis zo wijdverbreid en gebruiken wij produkten die tot stand kwamen door moderne slavernij, kinderarbeid of hoe zou jij de zwaar onderbetaalde arbeid in arme landen willen noemen?

Maar er is ook de moderne slavernij in de westerse wereld 
….. waar mensen op slinkse manier verleid worden tot het maken van schulden. Het resultaat is vrijwel hetzelfde. De schuldenaars worden in de val gelokt van de bekende ratrace om er maar voor te zorgen dat aan het einde van iedere maand de opgelopen schulden kunnen worden betaald. Het onderstaande spreekwoord vertelt in deze boekdelen.

“Wars in old times were made to get slaves.
The modern implementation of imposing slavery is debt.” 
— Ezra Pound

Slavernij gebeurt tegenwoordig niet alleen op het persoonlijke vlak maar hele landen vallen aan de moderne slavernij ten prooi. Dit spel wordt met voorbedachte rade gespeeld om de macht in het bewuste land naar zich toe te trekken en het vervolgens leeg te roven van de aanwezige grondstoffen en de gehele bevolking tot de arme stand brengen waardoor het land tot op het bot leeggezogen kan worden.

Dit spel is maar al te vaak gespeeld en de bewuste organisaties zijn er inmiddels zeer bedreven in zoals we gewoon kunnen lezen in het boek:

Confessions of an Economic Hit ManEconomic hit men (EHMs) are highly-paid professionals who cheat countries around the globe out of trillions of dollars. They funnel money from the World Bank, the U.S. Agency for International Development (USAID), and other foreign “aid” organizations into the coffers of huge corporations and the pockets of a few wealthy families who control the planet’s natural resources. Their tools include fraudulent financial reports, rigged elections, payoffs, extortion, sex, and murder. They play a game as old as empire, but one that has taken on new and terrifying dimensions during this time of globalization.

Dit ‘spel’ heeft zich inmiddels verplaatst naar Europa waar met name Griekenland, IJsland, Ierland, Spanje, Portugal en Italië aan ten prooi aan het vallen zijn. Met het overeind houden van de euro in deze landen en de daarbij betrokken banken worden wij meegesleurd in deze val.

Hoe minder schuld je hebt, des te minder invloed hebben de slavendrijvers op je persoonlijke toekomst. Stel jezelf de vraag; Hoeveel procent van je maandelijkse inkomsten zijn nodig om je schulden af te betalen. Schulden die maken dat je in de stress zit als je geen werk hebt, maken dat je ondanks dat je ziek bent toch gewoon gaat werken omdat … !

Dat de banken mee moeten gaan betalen klinkt leuk maar die rekening komt voor honderd procent weer op ons bordje. Dat pensioenfondsen gedwongen worden om mee te gaan betalen aan Griekenland etc. is pure diefstal. Pensioen is uitgestelde betaling van ons inkomen en … o ja, nogmaals, daar ga jij op stemmen op die dieven, … of niet soms?

Hoe ontsnap je aan dit ‘spel’? 
Geen schulden, lokaal geld introduceren, meedoen aan een LETS-kring, een eigen volkstuin, je woning energie neutraal maken.

the story of your enslavement

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]