Marktwerking in de gezondheidzorg


pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Dit horen we nogal eens in de media deze kreet; Marktwerking. We horen ook veel over de hervormingen in de gezondheidszorg, maar echte veranderingen gaan echter nooit plaatsvinden dat is zonder twijfel niet de bedoeling! Bij de banken en de automobielindustrie zijn er een paar bedrijven gewoon omgevallen omdat ze klaarblijkelijk iets niet goed gedaan hadden. Gezonde bedrijven kunnen namelijk nog altijd de broekriem aanhalen. Kun je dat niet dan doe je dus iets fout. Worden deze bedrijven door een overheid in het zadel gehouden (door ons dus) dan worden ze in feite beloond voor slecht management. 

Er zijn stromingen onder de economen die vinden dat het beter is dat die bedrijven nu gelijk omvallen omdat we met zijn allen anders de rekening toch later betalen. Een industrie die in mijn optiek al langzaam aan het omvallen is, de farmaceutische industrie en zijn vazallen, mag van mij ook snel ten onder gaan. Het farmaceutische – Rad van Fortuin – begint hier en daar al stevig te kraken. 50 miljoen Amerikanen kunnen de torenhoge verzekeringspremies niet meer betalen en maken dus ook geen gebruik meer van de Big Farma ‘diensten’. Dit aantal zal zeer snel gaan groeien met de economische crisis. Een groeiend deel is zich bewust dat ze beslist geen gebruik meer zouden willen maken van hun ‘service’.  Meer en meer blijken de diensten die onze westerse gezondheidzorg leveren niet of onvoldoende te werken en gebouwd zijn op het drijfzand van fraudeleuze onderzoeken. Met de grote marketing budgetten (groter dan de onderzoek budgetten) worden de media gekocht om ons te doen laten geloven dat uw gezondheidszorg in goede handen is. 

De lange termijnplanning was dat meer en meer babyboomers chronische ziekten zouden ontwikkelen die voor nieuwe banen en gigantische superwinsten zouden zorgen. Maar, …. meer en meer mensen kunnen en willen die kosten niet meer betalen. (Ik heb zelf de goedkoopste polis die ik kon afsluiten want gezondheid is mijn eigen verantwoording die ik liever preventief neem). Moeten mensen zich zorgen maken indien ze geen toegang hebben tot gezondheidszorg? Kijken we naar de harde cijfers dan weten we al dat er minder mensen dood gaan als artsen om de een of andere reden een staking hebben. Ik denk dat mensen indien gedwongen snel weer de weg hervinden naar de natuur en de middeltjes uit grootmoeders tijd die toen zo goed werkten en vrijwel niets kosten. Toen niet en nu nog steeds niet! 

De anti-aging pillen komen niet uit het laboratorium van de farmaceutische industrie maar van moeder natuur. Vitaminen en mineralen, visolie en de zon, enzymen en spoorelementen. Ik neem ze nu ELKE dag al in overvloed. Ik spoor alle mensen rondom mij heen aan om dit ook te doen (als ze dit willen horen). 

Overal zullen mensen zich kunnen wenden tot goedkopere alternatieve geneeskunde al blijft ook hier weer het devies: Voorkomen is beter dan genezen. Ik hoor wel eens mensen zeggen dat hun dokter heeft gezegd; “Pas op met voedingssupplementen en zo want die kunnen de medicatie tegenwerken”. Dan denk ik; “Die man of vrouw is zijn / haar geloofwaardigheid zeer sterk aan het ondermijnen”. Het is meestal precies andersom, medicijnen ondermijnen de vitamine en mineralen opname en ondermijnen de natuurlijke verdedigingslinie van het lichaam. Mijn advies is, veel informatie verzamelen en inwinnen en je eigen plan trekken. Niet te serieus meer luisteren naar elke dokter. Waar zouden ze dat ‘vertrouwen’ aan verdient kunnen hebben? Kunnen de westerse geneesheren zulke goede statistieken laten zien als hun tegenpolen de natuurgeneeskundigen? Beslist niet! 

Overleden aan de bijwerkingen van vitaminen? Als dat zou gebeuren stond het met een vette kop op de voorpagina van elke krant. Als Big Farma ergens goed in is dan is het om de natuurgeneeskunde in een kwaad daglicht te stellen. Alle zeilen worden bijgezet om mensen weg te houden bij levensreddende vitaminen en mineralen door ze te gaan verbieden in hoge concentraties in de Codex Alimentarius. Ik kan je nu al wel vertellen, ook al wordt die corrupte wet aangenomen zullen er altijd wegen blijven om goedkoop natuurlijke middeltjes te kopen, of …. zelf te kweken! Alleen bedrijven die zichzelf bedreigt voelen nemen zulke maatregelen en de geschiedenis leert, …. dat dit slechts tijdelijk werkt. De economische crisis zou wel eens versneld een aantal nagels in de farmaceutische doodskist kunnen slaan. 


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]