Gilets Jaunes: Iedereen kan wel een reden bedenken om een geel hesje aan te trekken en te protesteren!

Gilets Jaunes is de revolutie begonnenEerder bij de occupy beweging een paar jaar geleden was het hebben van een eenduidig standpunt juist een minpunt dat de actie afzwakte. Nu met de ‘gele hesjes’ is het juist een voordeel dat elk standpunt, elk protest, ieder gevoel van bedrog, oplichting en onbehagen een goede reden is om actiebereidheid te tonen. De politiek kan zich niet wapenen tegen al die standpunten en krijgt de hele lading shit over zich heen die ze zelf over de bevolking hebben uitgestort. Zaken die ze zelf al lang vergeten zijn maar diegene die er nog steeds dagelijks mee geconfronteerd worden des te minder.


Al die standpunten die jij al jaren hebt, al het onrecht dat jezelf hebt ervaren, de onrechtvaardige belastingdruk, de almaar stijgende kosten, het gevoel machteloos te staan, het is allemaal terecht gekomen in die grote strontput. Het is daar gestort door de overheid die letterlijk het schijt had aan de bevolking en dat steeds weer opnieuw openlijk lieten blijken.


Die overvolle strontput, die beerput is nu aan het overlopen nadat de overheid jaren en jaren van achterstallig onderhoud hebben genegeerd. Alles zit verstopt, de stront zit overal aangekoekt en spettert eruit.


Les Filets Jaunes avoir le clef


Dat geeft ook de grote van het probleem aan voor die overheid, de gele geest is nu uit de fles en het heeft al veel te lang geduurd voordat het zover is gekomen. Het putdeksel van de beerput stond dan ook onder enorme druk.


Wat we zien op de TV (als je daar tenminste nog naar kijkt) zijn de rellen, de opstootjes, de vernielingen, de brandende auto’s en de ellende die dat alles achter laat.

Wat we niet zien zijn de gele hesjes die in Parijs mee hielpen bij de horeca ondernemers om het meubilair mee binnen te zetten voorafgaande aan de komende betoging. Wat ook niet uitgebreid belicht wordt zijn de meerderheid van de protesten die in het gehele land van Frankrijk gevoerd worden, zonder geweld, zonder opstootjes maar daarom niet minder krachtig. Maar wel des te volhardend, deze mensen hebben immers niets meer te verliezen, het water staat velen aan de lippen. Was het nog geen 40 jaar geleden nog normaal dat een enkele persoon het huishouden financieel kon runnen waar dat nu vaak met ze’n tweetjes maar amper lukt, of helemaal niet meer.

Dat is de groep mensen die niet zomaar in verweer komen en gaan protesteren, het zijn echter wel de mensen die zich nu niet meer zomaar in de hoek laten zetten.

Ik roep het al jaren dat ik veel respect heb voor de Franse mentaliteit die, eenmaal in woede ontstoken, daar dan ook de nodige actiebereidheid voor aan de dag leggen.

Dat goede voorbeeld lijkt deze keer ook schoorvoetend opgevolgd te worden door andere Europese landen, België, Nederland, Duitsland, … heel Europa. Dat zit er wel aan te komen.


Een spandoek maken, ben je gek, gewoon even je gele hesje uit de auto trekken en voilà, je bent er klaar voor. De persoon die dit bedacht heeft, geniaal, en zo simpel. Dat is de kracht van een!


En nu, … gaat de politiek met een antwoord komen? Nee, … die zes maanden uitstel van Emmanuel Macron stopt de geest niet meer in de fles. Er zijn immers nog een ‘paar’ problemen waar het volk zich aan kapot ergert. En er zijn vele gelijkwaardige ‘Macron’ leiders die dezelfde wind van voren krijgen in de EU. De strontlucht is overal indringend aanwezig, adembenemend, dat is met een busje luchtverfrisser van de een of andere verdwaalde regerings’lijder’ niet meer op te lossen.

Het is ook niet aannemelijk dat bij het volk dit zomaar over zal waaien, het is immers aan het regeringsfront al jaren windstil.

Onze bestuurders worden immers overal uitgekotst, net zoals je in een 5 sterren restaurant ook geen hap door de keel kan krijgen als je daar een verstopte riolering aantreft.


Nu in Amerika de hele zaak ook op klappen staat en daar het ene na het andere gigantische schandaal binnenkort aan het harde daglicht gaat blootgesteld worden Fisa, Uranium One, Verkiezingsfraude, 9/11 en meer, zal hier de gele hesjes revolutie verder aangewakkerd worden. Waar dit gaat eindigen, … het omvallen van de ene na de andere regering, het uiteenvallen van de Europese Unie die nog nooit een unie, een organisatie is geweest voor ‘het volk’, maar uitsluitend voor het grootkapitaal.


Ik ben er van overtuigt dat er ook binnen de Europese leiders wel wat ‘smetjes’ ontdekt gaan worden en hoop dan ook dat we ook hier zoiets kunnen organiseren als Guantanamo Bay, of wellicht is dat al ingecalculeerd in de grote opruimingsoperatie van de Deep State en komt er een EU afdeling in Gitmo.

Wel zo handig als we nog eens een kaartje zouden willen sturen, … voordat de allerlaatste postbussen opgeheven worden. Dat is wel een geruststellende gedachte die postbussen, immers alles gaat voorbij. Ook aan die eeuwenoude tirannie van dit ‘democratische toneelspel’ van de elite gaat een einde komen. Welkom nieuwe wereld.

lezers promoten je website

Bedankt voor het promoten van de website