Boek: Word een mens zonder grens


Over de vrijheid van mens zijn… Door Johan Meurs

De mens is gevormd in het denken 
door voorgaande generaties. 


Welke invloeden hebben cultuur, opvoeding en religie? 

Welke regels volg je onbewust in je leven? Leer vrij te worden in je manier van leven door een andere manier van denken. Maak gebruik van de kracht van de gedachte. Gedachte bestaat uit energie en energie heeft de kracht om te creëren. Wordt schepper van je eigen toekomst.

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Hieronder staat een stukje tekst uit mijn boek wat de gedachte weergeeft om dit boek te realiseren.

Ik vind het bijzonder om te ervaren hoe de menselijke gedachte functioneert, en mede door de informatie die ik vergaard heb met gesprekken of door lezen van boeken is er een visie ontstaan.
Deze visie wilde ik, op een voor mij logische manier verwoorden, om zelf een helder beeld te krijgen van de informatie in mijn hoofd. Dat is de basis van dit boek.

Dit boek is niet uniek, omdat ik deze informatie alleen op kan schrijven als mijn hersenen informatie van buiten af gekregen hebben. Het is informatie die in mijn gedachten opgeslagen zit, feiten die ik onderzocht heb d.m.v. de grootste bibliotheek ooit, n.l. het internet. (niet alles is waar wat op het internet staat) En natuurlijk het persoonlijke contact met mensen die vanuit hun visie dat gedeelte van hun informatie met mij wilden delen.

Daarmee is elk boek dus niet uniek, alles bestaat dus op de een of andere manier uit gegevens die de hersenen ooit een keer verzameld hebben. Ik heb gemerkt dat tijdens het schrijven en het verdiepen in de materie een leerzame ontwikkeling tot stand gekomen is.

Mijn kennis uitgebreid is en bepaalde visies zijn bijgesteld.
De wijsheid is meer toe te passen in mijn dagelijks leven, alleen daarvoor is het al goed geweest dat ik aan dit boek begonnen ben. Maar wat daar wel duidelijk uit geworden is, is dat de mens gevangen zit in zijn eigen gedachten, de mens ervaart geen echte vrijheid meer.

Hoe komt dit?
Daar kan men achter komen door terug te gaan naar het ontstaan van bepaalde culturen, religies, gewoontes etc. Veel gebondenheid waar men niet bij stil staat, is ontstaan uit een vorm van hersenspoeling van onze voorouders, en dit geven wij van generatie op generatie door. Als men gaat beseffen dat veel angsten, problemen en negativiteit ontstaat door de gedachte die men heeft, dan kan men zich afvragen of dit reëel is. Het bewust worden van dit probleem geeft de mens de kans om de kwaliteit van zijn eigen leven en dat van de omgeving te verbeteren.

Om het leven makkelijker te beleven is een vorm van inzicht nodig.
Dit houdt niet in, dat je geen problemen meer ondervindt, dat zou niet realistisch zijn.
Het zijn momenten en situaties die je met een andere visie makkelijker aan kan.
Het is ook niet mogelijk om alles goed te doen volgens deze nieuwe inzichten, omdat je een mens bent die jaren geleden al gevormd is.

Het kost tijd en inspanning.
Als je probeert alles in één keer te realiseren, dan kan je net zo goed alvast alle zuurstof proberen op te nemen in je longen voor de rest van je leven. Het zijn stappen die je kunt zetten met vooruit en achteruitgang. Je bereidt je eigenlijk voor op de komende generatie, en geeft aan hen de taak om de wereld een stukje meer te laten evolueren in de ontwikkeling van vrijheid.

Er zijn maar weinig mensen die 
weten hoe krachtig een gedachte kan zijn.

Dit alles heeft te maken met energieën; maar hoe werkt dit dan?
Door middel van dit boek probeer ik een andere manier van denken bij de lezer te activeren.
Daarvoor is het belangrijk om een overzicht te hebben in de ontwikkeling van de aarde, de mensheid en wat op dit moment belangrijk is voor de huidige maatschappij. Alle onderdelen die aan bod komen zijn niet bedoeld om mensen, religies of culturen positief of negatief te beoordelen. Het is aan de lezer om met de informatie die in dit boek staat een eigen objectieve visie te ontwikkelen. Ik wil laten zien hoe naar mijn mening de mens op dit moment gebonden is aan zijn eigen grenzen die ontstaan zijn uit de geschiedenis van de wereld.

Verder wil ik de lezer laten nadenken over de kracht van gedachtes en de onbegrijpelijke werking van energieën. Veel plezier met het lezen van het boek. Ik hoop dat het de lezer net zoveel inspiratie kan geven als mijzelf.

— Johan.M.Meurs.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]