Liefde voor het leven en leven voor de dood


Liefde voor het leven: 
Een gids voor de gouden jaren ……

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Veel mensen vragen zich wel eens af of er leven is na de dood.
Wat mij echter vooral bezig houdt is; Hoeveel ‘leven’ er is voor de dood!

Heeft u er wel eens over na gedacht hoe oud u zou willen worden? Als ik gezond mag blijven is dan vaak het antwoord dan zou ik wel … (100?) jaar willen worden. Het is al lang bewezen dat het mogelijk is om 120 jaar en ouder te worden, in dat licht gezien ben je met 80 jaar pas op tweederde deel. Zou 100 echter geen leuk doel kunnen zijn om, met kwaliteit van leven, te kunnen bereiken?

Ik heb onlangs de cijfers op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bezocht en de cijfers eens een beetje geanalyseerd. Uit die cijfers blijkt dat 19% voor de 65 al overleden is, 26% voor de 70, 36% voor de 75, 50% voor de 80, 69% voor de 85, 82% voor de 90 en 93% is overleden voor het 95 ste levensjaar!

De meest alarmerende cijfers waren echter de kwaliteit van het leven, het ‘leven’ voor de dood!

Tussen de 45 en de 65 jaar heeft 56,2 procent al een aandoening (cijfers 2004). Dit cijfer loopt op naar 69,7 procent bij de 65 plussers.

Dat betekend dus dat slechts 30,3 procent van de 65 plussers kan zeggen volledig gezond te zijn!

De gezondheid geeft bij 16,3 procent al tussen de 45 en 65 lichamelijke beperkingen (1 op de 6) en bij de 65 plussers is dit getal al opgelopen naar 30,6 procent wat dus bijna 1 op de drie mensen betreft!

Hoeveel van deze mensen zouden iets anders gedaan hebben als ze nu opnieuw de keuze zouden hebben? Nu U echter deze cijfers kent kunt u ook aan kansberekening doen. U zou dus vanaf VANDAAG andere keuzes kunnen gaan maken en hoeft beslist niet te wachten tot het noodlot u treft.

Slechts voor één op de drie mensen worden de 65 plus echt gouden jaren.

Als u zich als doel heeft gesteld om niet tot de groep ‘pechvogels’ te gaan behoren dan zijn er hier een paar regels die je kunt toepassen.

* Niet roken want dat kost je gemiddeld 10,5 jaar korter leven.
* Zwaar overgewicht kost je 7 jaar van je leven.
* Overgewicht en roken komt op 13,5 jaar te staan.
* Voldoende bewegen.
* Stress vermijden.
* Een positieve levenshouding.
* Gezond eten met veel meer groenten en fruit.
* De base en zuren balans in de gaten houden en meten.
* Belastende stoffen vermijden. (voeding en milieu)
* Jaarlijks testen. (vergelijkbaar met de grote beurt van de auto)
* Voedingssupplementen gebruiken. (volgens de test resultaten)

Dat leef je een rijk leven zonder zorgen, vrij van pijn, met ruim voldoende energie om optimaal te kunnen genieten zonder beperkingen.

Gezondheid Tijdmachine
Veel mensen zouden in een tijdmachine willen kruipen om het een tweede keer wel goed te doen. Er zijn ook veel mensen die NU die keuze ook zouden kunnen maken maar niet doen omdat … ? Wist U dat slechts 10 procent voldoende gemotiveerd is om deze keuzes elke dag weer te opnieuw te maken. U weet natuurlijk wel dat het juist deze groep is die de meeste KANS maken om met een goede kwaliteit van leven oud te worden en ook daadwerkelijk die gouden jaren te beleven.

Ik kies hier duidelijk voor de woorden ‘kans maken’ in plaats van ‘kans hebben’. Het leven is namelijk geen loterij waar je geluk moet hebben maar een reis die je kan plannen! Hoe gaat er uw plan uitzien? Wordt u lid van de 10% club?


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]