Langer leven moet ook kwaliteit van leven inhouden


Maak elke dag je beste dag!

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Als je gezond eet is langer leven zeer aannemelijk.

Het mag dan wel overkomen als een afgezaagde raad maar een nieuwe studie geeft indicaties dat het een aanmerkelijk verschil kan opleveren in levensverwachting. Diegene die de beste voedingsadviezen volgden hadden 25% minder risico om te overlijden in de tien jaar opvolging studie onder 350.000 mannen en vrouwen. Dit waren de bevindingen van Ashima Kant, een voedingsleer professor aan het Queens College of the City University of New York.  De onderzoekers verkregen hun bevindingen uit de data opslag van de National Institutes of Health/AARP die vervolgens verdeeld werd in vijf categorieën afhankelijk van hoe men de voedingsadviezen persoonlijk volgde. De groep die de hoogste score had reduceerden hun gezondheid risico’s met 25% (vrouwen) en 20% (mannen) Note: Het gaat bij deze studie om een gewoon dieet volgens de aanbeveling  van minder dierlijke producten en meer groenten en fruit, niet roken, matig alcohol gebruik en voldoende bewegen. Benieuwd waar je uitkomt als je nog een paar stappen verder gaat? Een gok,…. 100 jaar? Eigenlijk is dat geen gokken want dat doen mensen die juist ongezond leven! Hoe je ook wenst te leven, de natuur gaat altijd zijn gelijk halen. Ooit wel eens met de auto gestrand zonder brandstof omdat je dacht dat de brandstofmeter niet nauwkeurig was? – HM

Een lang gezond leven dat willen we allemaal toch?
Vraag het eens aan uw vrienden of zij denken gezond te leven. Ik weet al wat het antwoord zal zijn. Tachtig procent denkt redelijk gezond te leven. Als je daar over nadenkt dan is het eigenlijk wel vreemd dat er zoveel mensen ziek worden. of vaak hun hele leven lang allerlei klachten en gebreken hebben. We sluiten maar al te vaak onze ogen voor deze problemen en hopen dat het ons niet treft. Luister maar eens hoe mensen communiceren over gezond oud worden dan hoor je vaak: “Je moet nu eenmaal een beetje geluk hebben”. Als u jarenlang uzelf verdiept in deze materie, lezingen bijwoont van vooraanstaande artsen, boeken leest over gezondheid preventie en met de juiste sleutelwoorden het Internet afzoekt dan ontluikt langzaam maar zeker een geheel ander beeld. ‘Preventie’ is het sleutelwoord dat u ervoor kan behoeden dat u zichzelf nog eens de vraag moet gaan stellen: 

“Hoe komt het dat ik ziek wordt?”  Dat is de vraag die een ieder zich zal stellen als het gebeurd. Deze vraag stelde ik mij ook toen dit mij gebeurde. Gelukkig hoorde ik bij die mensen die niet alles zomaar voor ‘waarheid’ aannemen en eens wat verder kijken dan de neus lang is.

16 jaar langer leven in goede gezondheid (gemiddeld)
Dr. Emar Vogelaar Biochemicus ging in zijn betoog onder andere in op de verwachting dat de orthomoleculaire aanpak in relatie tot ziektes voorziet in een behoefte. Er bestaat momenteel al een lijst van 50 ziektebeelden waarbij er een verhoogde behoefte is aan bepaalde vitaminen / mineralen als gevolg van een mutatie. Over levensverlenging is aangetoond dat de laatste 100 jaar de levensverwachting met 25 jaar is gestegen. Een zelfde toename lijkt hem haalbaar als men voeding gebruikt die vrij is van toxinen en caloriearm zoals groente, fruit en zeevoedsel. – voldoende beweegt. – gerichte ondersteunende suppletie op individuele basis met als controle functie de huidige en nog te ontwikkelen laboratoriumonderzoeken. De combinatie van deze twee factoren zou mogelijk bij kunnen dragen tot 16 jaar levensverlenging.

Nutrition and physical degeneration
Het boek kwam tot stand na meer als 10 jaar praktijk onderzoek en is inmiddels opnieuw uitgegeven. Onderzoeken bij primitieve stammen en dichtere bij huis in Afrika, Zuid Amerika, Australië, Polynesië, Zwitserland en Ierland. Verder Eskimos en de Indianen. Uit het onderzoek van Weston A Price kwam naar voren dat er natuurlijke voeding gebruikt werd vrij van de bekende suikers en bewerkte meel producten die nu onze voeding bevatten. Zo gauw als de bevolking omschakelden naar de moderne voeding had dit niet alleen invloed op de totale gezondheid maar ook op het gedrag en criminaliteit. Het vermoeden van Weston A Price dat vitamine en mineralen gebrek een grote invloed had op zijn bevindingen is inmiddels al onomstotelijk vastgesteld in vele onderzoeken. Het blijkt dat het inmiddels klassieke boek van Weston A Price helaas nog niets aan kracht heeft ingeboet. Helaas, want we hebben er nog steeds niets van geleerd waar het de grote massa betreft. Ongekookt eten beschikt over alle voedingswaarden en enzymen terwijl bewerkt eten zijn enzymen kwijt raakt en zo’n 30 tot 90% van alle voedingswaarde.

Langer leven: Aantoonbare voordelen van een gezondere leefstijl 

De voordelen van een gezonde leefstijl en weloverdachte voedingskeuzen zijn enorm. 

Als je weet dat je langer kan leven,
–       je jonger voelt en uitziet,
–       meer energie ter beschikking hebt,
–       gewicht kan verliezen,
–       laag cholesterol gehalte,
–       voorkomen en zelfs omkeren van hart en vaatziekten,
–       het risico verlaagt op prostaat, borstkanker en vele andere soorten,
–       je ogen beter blijven in latere jaren,
–       voorkomen, behandelen of omkeren van diabetes,
–       operaties kan voorkomen in veel gevallen,
–       enorm kan besparen op het gebruik of vermijden van medicijngebruik,
–       je botten sterk blijven,
–       impotentie kan voorkomen,
–       een herseninfarct kan voorkomen,
–       nierstenen kan voorkomen,
–       voorkomen dat je kinderen diabetes type I krijgen,
–       verbeteren van je stoelgang,
–       lage bloeddruk kan behouden,
–       Alzheimer kan voorkomen,
–       artritis kan verslaan,
–       stemmingsschommelingen kan voorkomen
–       en veel meer, 

Waarom zou je dan die keuze niet maken?

Mediterraan dieet is gezond
Grieken die nog net als vroeger veel groente, fruit, noten, vis en olijfolie eten en dagelijks een glaasje wijn drinken, zijn gezonder dan hun minder traditioneel consumerende landgenoten. Onder de traditionele eters is de sterfte aan hart- en vaatziekte eenderde lager en die aan kanker een kwart, zo blijkt uit een groot Grieks bevolkingsonderzoek. De kans om te overlijden was bij iemand die veel fruit en noten gebruikte 18% lager, 12% lager bij veel groenten en 4% bij olijfolie, terwijl melkproducten juist een toename gaven met 11% en verzadigde vetten zelfs met 12%. (Bron: NRC Handelsblad)
h

ONDERSCHAT NOOIT DE KRACHT VAN DARMREINIGEN
“Toen ik mijn kliniek runde, raakte nieuwe patiënten vaak van streek wanneer ik hen vertelde dat zij moesten beginnen met een grondige darmreiniging. Ze wilden eigenlijk mijn geheime energiepil of eeuwige jeugdpil of iets dat hun slapeloosheid, rugpijn, hoofdpijn, suikerziekte, artritis of andere kwaal op wonderbaarlijke wijze zou laten verdwijnen. Natuurlijke geneeswijze heeft niets te maken met een tijdelijke, snelle oplossing of met pillen die symptomen maskeren. Het heeft niets te maken met het wegsnijden, vergiftigen of uitbranden van ziektes. Dat is wat artsen doen. Als je die benadering volgt, komt je ziekte vaak uit het niets terug om wraak te nemen, vaak erger dan de eerste keer. Natuurlijke geneeswijze bestaat uit het bij de wortel aanpakken van de oorzaak van de ziekte en kwaal, het daar te corrigeren en vervolgens een gezonde levensstijl opbouwen, zodat je lichaam het beste zichzelf kan helen. Dan kan je van een lang, gezond en energiek leven genieten.

Langer leven staat gelijk aan het verwerven en toepassen van oude kennis!
Er zijn bedrijven die ons doen geloven dat hun producten gezond en veilig zijn. Vele mensen kunnen simpelweg niet geloven dat bedrijven, en daarmee dus mensen, in staat zijn voor puur winstbejag de volksgezondheid in de waagschaal te stellen. En toch is dit waar en liggen er in elke winkel duizenden producten waarvan men weet en ook is aangetoond dat ze ongezond en zelfs op termijn levensbedreigend zijn. Door deze producten te blijven kopen omdat ze lekker zijn, goedkoop of gemakkelijk vanwege tijdgebrek zijn we met zijn allen ons eigen doodsvonnis aan het ondertekenen. Wij graven ons graf met een vork. U en ik. Wat er tegen te doen is? Gewoon die producten boycotten, wij als consumenten hebben meer macht dan welk bedrijf dan ook en elke steentje, ook uw, wat daaraan bijdraagt dwingt deze bedrijven tot verandering. Wij met zijn allen hebben meer macht als zij die met slechts enkelen zijn. Maar dan moet u eerst wel weten waar op te letten. Samen maken we er een betere wereld van.

the China Study
De meest uitgebreide studie ooit gedaan naar het ontstaan en de preventie van kanker, hart & vaatziekten, diabetes en vele andere ziektes en gebreken. Het boek dat antwoord geeft op brandende vragen van mensen die een ziekte vrezen en hoe men dit kan voorkomen. In de zeventiger jaren werden met behulp van 650.000 mensen in kaart gebracht welke kankersoorten er heersten onder 880 miljoen mensen in China. Aan de hand van deze gegevens startte men in 1983 met de China Study in 65 districten van China. Een studie die nu nog loopt maar de bevindingen werden gepubliceerd in een boek waar de eerste hand al aan werd gelegd in de zestiger jaren. In China kon men zien wat bij onderzoeken met ratten al was aangetoond welke voeding kanker veroorzaakte. Alle Westerse onderzoeken naar genetische factoren ten spijt bleken deze maar voor slechts 3 tot 4 procent een rol te spelen (in China). De rol van voeding blijkt de doorslaggevende factor te zijn waarom mensen gezond oud worden of een ziekte moeten verduren. Wat weten de mensen die dit boek hebben gelezen wat u nog niet weet? Het boek dat alle ouders, leraren,…….. en de dokter zouden moeten lezen!