Kokosolie gezond voor bakken en braden


pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

NaturalNews: Als je slechts één verandering in je dagelijkse dieet kan maken die invloed heeft op je algehele gezondheid, zou je dit dan doen? Als je weet dat slechts 3 eetlepels verzadigd (saturated) vet  je huidige gezondheid drastisch kan verbeteren zou je dan deze drie lepels pakken?

Na jaren bangmakerij voor verzadigt vet blijkt dit een geheime bron te zijn voor gezondheid. De naam is kokos olie, populair in tropische en sub tropische gebieden. 

Als je kijkt naar de landen waar kokos olie en kokos melk dagelijks op het dieet staat en waar de Westerse eetgewoontes niet zijn overgenomen dan zijn de mensen daar robuust en mooi.

Ga je een beetje verder kijken dan kun je noteren dat er slechts twee doden op de 1.000 kunnen worden toegeschreven aan hart en vaatziekten waar Amerika al snel komt aan 50% van alle doden door hart en vaatziekten. 

Er werd een studie uitgevoerd in Pukapuka en Tokelau, twee eilanden waar de gehele bevolking aan deelnam. Voor de aanvang van de studie was kokos olie, kokos melk en vlees het hoofd bestanddeel van de voeding waardoor 50% van de voeding uit verzadigt vet bestond waar men bij de American Heart Association slechts adviseerd om 30% vet te nemen waarvan 10% verzadigt vet.

En toch werden deze mensen niet ziek, geen hart en vaatziekten, geen diabetes, geen hoge cholesterol, geen kanker, geen artritis. Toen de helft van de bevolking zich ging voeden met onze moderne fabrieksvoeding begonnen deze mensen de ziektes te ontwikkelen die zo bekend zijn in de Westerse wereld, soms al na enkele dagen of weken! Toen ze echter terugkeerden naar hun plaatselijke traditionele dieet verdwenen de verschijnselen, klachten en ziektes als bij toverslag.

Let echter op, bij kokos olie kiest men uitsluitend voor het originele product en niet de bewerkte gehydrogeneerde kokos olie! Gehydrogeneerde olie, van welke soort dan ook bevatten schadelijke metalen en andere giftige stoffen dien niet geschikt zijn voor consumptie! Gehydrogeneerde oliën promoten juist ziektes. 

Wanneer je ergens rapporten leest over kokos olie die ziektes zou veroorzaken, cholesterol zou verhogen en hart en vaatziektes veroorzaakt, dan heeft men het belangrijkste verzwegen. Het gaat dan om geraffineerde bewerkte versies van kokos olie.

Vele studies wijzen de weg naar een betere algemene gezondheid die toegeschreven kan worden aan het gebruik van natuurlijke biologische extra vierge kokos olie.
Bron: Natural News

Kokosolie heeft een unieke samenstelling: het bestaat voor het grootste deel uit verzadigde vetzuren. Dit heeft als voordeel dat het een erg stabiel vet is dat niet snel ranzig wordt en relatief goed tegen hogere temperaturen bestand is.

Het is een zeer geschikt product om in te bakken en braden, vanwege de relatief geringe kans op oxidatie. Naarmate een vet meer onverzadigd is, neemt het risico op oxidatie toe waarbij er mogelijk cel-beschadigende hydroxyl-radicalen ontstaan. Bij kokosolie is dit risico te verwaarlozen.

Wat  is geschikt voor bakken en braden?
Bron Ron Fonteine 


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]