Koken vernietigt de levenskracht en energie van de voeding


Koken vernietigt de levenskracht 
en energie van de voeding 
al boven de 48 graden Celsius!

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Als we de mensen rond ons heen moeten geloven eten ze allemaal redelijk gezond. Toch gaat er iets mis ergens omdat het aantal ziekten, gebreken en ongemakken een heel ander verhaal vertellen waar we gezien de dramatische feiten niet omheen kunnen. Een van de oorzaken is een gebrek aan rauwe voeding.

Verhitten vernietigt de levensenergie van de voeding!
Enzymen zijn eiwitten die chemische reacties katalyseren (helpen, versnellen) en controleren. In het lichaam produceren wij onze energie voor het leven ook voor een deel door ”verbranden” van vet. Dit kan uiteraard niet bij hoge temperatuur plaatsvinden, want onze lichaamstemperatuur moet op ongeveer 37 graden Celsius blijven. Het is echter niet zo gemakkelijk om vet te “verbranden” bij die lage lichaamstemperatuur. Enzymen moeten dat proces een beetje helpen en controleren. Enzymen worden in het kook process tussen de 48 en 60 graden Celcius totaalvernietigt. Het lichaam moet vervolgens kunstgrepen uithalen om nog enige energie uit het aangeboden voedsel te halen. (Gek he dat sommige mensen energiegebrek hebben!)

Gekookte voeding.

Voeding die gekookt is wordt ontdaan van zijn natuurlijke levensenergie. Dit is op de foto’s duidelijk te zien. Gekookt voedsel is dood voedsel dat een veel minder krachtig energieveld vertoond. Daarnaast heeft verhitting van voeding een effect op de celstructuur. Deze eigenschappen van de voeding worden echter ook overgedragen op degene die ze nuttigt. Meer over dit onderwerp leest u op: Naturaw Lifestyle

Enzymen & voeding koken of bevriezen.

Dit zijn substanties die leven mogelijk maken en verantwoordelijk zijn voor ELKE chemische reactie in het lichaam. Geen enkele vitamine, mineraal, of hormoon kan zonder enzymen. In het lichaam zijn drie soorten enzymen te onderscheiden: spijsverteringsenzymen die het voedsel verteren, enzymen die de stofwisselingsprocessen bewerkstelligen en cel – enzymen die de lichaamscellen in werking brengen. In – onbewerkte – voeding zitten vele van deze enzymen die de voeding helpen te verteren en om te zetten in voor het lichaam bruikbare energie. Veel zo niet alle van deze enzymen worden totaal vernietigt bij temperaturen boven de 47,8 graden Celsius  en beneden – 40 graden Celsius wordt tenminste 30% tot 66% van de voedingswaarde te niet gedaan. 

Een tekort aan voedingsenzymen leidt tot de aantasting van je lichaam (degeneratie) en ziektes.  Wanneer het lichaam een tekort aan enzymen aantreft in de voeding moet het zijn eigen reserves aanspreken en, …. het lichaam heeft 10 stofwisselingsenzymen nodig om slechts één spijsvertering enzymen te vormen. Het zoekproces, wat we allemaal heel normaal vinden, kan dus op termijn heel gevaarlijk zijn. gekookte voeding en kunstmatig bereide voeding (processed foods) hebben een optel effect op het lichaam. Het enzymen potentieel neemt gewoon af over de jaren. 

Is dit enzymen potentieel eenmaal beneden een bepaalt punt gekomen dan gaat het lichaam zijn vitaliteit verliezen en tekenen van slijtage vertonen. Dit werd vaak gezien als ouderdom maar gaat nu op steeds jongere leeftijd toeslaan. Dr. Howell schrijft hierover in zijn boek; “Mensen eten steeds meer een enzymen arm dieet en verbruiken een groot deel van hun enzymen potentieel met als resultaat een kortere levensduur van 65 jaar of minder in plaats van 100 jaar of meer”. 


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]