Keuze vrijheid voedingssupplementen


pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Worden wij gehersenspoeld?
Het is even lastig om dit onderwerp aan te dragen, laten we eerlijk zijn niemand geeft graag toe dat zijn of haar beslissingen niet zo zelfstandig genomen worden als je zelf denkt. Tijdens de landmark cursus in 2004 werd ik mij bewust dat veel zaken daar ongemerkt ingeslopen waren zonder dat ik daar zelf over nadacht. Vandaar dat ik ga proberen u ook helder na te laten denken, net zoals ik dat ben gaan leren. 

Worden wij onbewust gehersenspoeld?
Een mooi voorbeeld blijft de skipiste waar je met een gekleurde zonnebril de schitteringen van de sneeuw moet verminderen. Dat is even wennen die eerste dag. Na een tijdje ben je dit gewend en weet je niet beter. Gaat dat ook niet zo met de denkbeelden die we ons hele leven door lezen, zien en horen?

De waarheid, of in het belang van?
Zo’n 15 jaar geleden ben ik op het pad terecht gekomen van de gezondheid bewust consument. Hoe die reis verlopen is leest u in het eBoek: Ontdekkingsreis van leek naar ervaringsdeskundige. Stap voor stap leer ik elke dag weer dingen die mij – nu – niet meer verbazen. De wereld zit niet zo vreemd in elkaar als je inzicht krijgt in de tegenstrijdige belangen. Ik deed onlangs een interview met Ton, hij is leverancier van mineralen die gebruikt worden in de landbouw. Hij vertelde dat de nieuwe Europese wetgeving er zorg voor gaat dragen dat het stikstof gebruik van 180 kg/ha terug gaat naar 170kg/ha terwijl al proefondervindelijk is vast gesteld dat het met 70kg/ha beter is voor de gewassen, de voedingsbodem het milieu, …. en uw gezondheid! LTO was echter tegen de lage eisen. Ook in de tuincentra geven ze de consument niet graag het advies mee om deze eenheid aan te houden. Ze hebben immers belang bij een regelmatig terugkerende klant die nog wat andere dingen meenemen als ze toch komen shoppen. De waarheid wordt dus ondergeschikt aan de belangen van….. (lees geld verdienen) 

Keuze vitamine
In een artikel van Mike Adams werd – ook ik – bewust gemaakt van het feit dat het voldoende opdoen van vitamine D uit zonlicht een verplichte bezigheid is omdat we anders allemaal een tekort oplopen van deze belangrijke levensbron. Als we echter de waarschuwingen mogen geloven dan is zonnen bijzonder ongezond. Nu ik er daar echter logisch over ben gaan nadenken is het wel krom wat ze beweren. Ik hoor die bouwvakker al aan zijn collega vragen; “Smeer jij mijn rug even in”, om vervolgens boven zijn hoofd wat zaagwerk te doen waardoor al die rommel op zijn lichaam blijft plakken! Ik heb echter nog nergens statistieken gezien dat bouwvakkers massaal huidkanker hebben. Ik heb echter wel het vermoeden dat je lichaam in balans dient te zijn en gevoed hoort te worden met een breed scala aan vitaminen en mineralen waardoor uw lichaam zich kan beschermen tegen schadelijke bestanddelen van zonlicht. Ik weet inmiddels dat daar ongelofelijk veel winst valt te behalen voor uw algemene gezondheid. Ik ben echter de rapporten over de slechte kwaliteit van onze voeding nog niet tegen gekomen op de voorzijde van de krant. De waarheid is een ondergeschikt belang, want …. er moet geld verdient worden en komt dat niet van de adverteerders. Welke tegenstrijdige belangen zien adverteerders niet graag in de krant?

Censuur.
We hadden het net al over de kwaliteit van onze voeding. Op dat gebied heb ik al persoonlijk ervaren hoe de censuur in de praktijk werkt. Ik werd in November 2005 gevraagd om mee te werken aan een artikel over voedingssupplementen. Het originele artikel werd echter tot teleurstelling van de journaliste tot twee maal toe afgekeurd door het magazine waarin het geplaatst zou worden. Het paste waarschijnlijk niet binnen het beleid of lezerspubliek van het blad. Het eindresultaat had echter niets meer met de waarheid te maken en was verzand in wat loze ‘wel – niet’ praatjes. In het originele artikel kunt u echter lezen dat de gezondheid, welbevinden en ‘leven’ van veel mensen op het spel staat! De voedingsindustrie kan veel geld verdienen aan ongezonde producten die uw lichaam onvoldoende ‘voeden’ waardoor uw lichaam steeds blijft vragen om ‘meer’ voeding wat gelijk staat aan meer winst! Zo simpel is dat dus. 

Geneesmiddelen?
Aan de andere kant hebben we de farmaceutische industrie die hard werken om ‘geneesmiddelen’ te ontwikkelen voor al die ziektes die gecreëerd worden door de voedingsindustrie. Regelmatig komen de spots op televisie die ons aanmoedigen om te doneren aan de hartstichting, het reumafonds, etc, etc, etc. Ze mogen mijn deur voorbij gaan al leg ik wel even uit waarom. De gezichtsuitdrukking verraad al wat veel mensen denken: “Waar heeft die man het over”. Vele mensen gaan er immers vanuit dat ze met gevarieerde voeding alle essentiële bouwstoffen binnen krijgen. Zelfs al doe je uitermate je best dan is dat in de praktijk niet het geval blijkt uit de intracellulaire vitamine testen. De meeste mensen komen echter niet zo vaak in contact met verse vitamine en mineralenrijke voeding. Die doen hun boodschappen in het midden van de supermarkt waar alle blikken, pakjes en andere kant en klaar maaltijden staan, de versafdeling die bij elke supermarkt aan de buitenzijde te vinden is wordt in veel mindere mate met een bezoek vereerd. Het is niet zo gek dat dan de dokter na verloop van tijd in beeld komt. De dokter zal niet vragen wat u allemaal dagelijks eet en schrijft u een pilletje voor, ‘dan zal het wel over gaan’. Elk medicijn pleegt echter een aanslag op uw vitamine opname en voor u het weet zit u aan uw eerste lifestyle medicijn, uw tweede en derde. Zo komt het dus dat een chronische ziekte gemiddeld toeslaat op het 53 ste levensjaar (cijfers CBS). De meeste mensen denken echter totaal niet meer na als ze een medicijn nemen, dat is zo gewoon geworden.

Kennis gebrek van onze voeding!
Alle gezondheidsklachten hebben echter een oorzaak, een oorzaak die op zijn best onderdrukt wordt door medicijnen. Pijn, hoge bloedruk, energie gebrek, gewrichtsslijtage, diabetes II, kanker en vele, vele andere ziektes hebben één gemeenschappelijk deler. Jarenlang achterstallig onderhoudt van uw lichaam, vitamine en mineralen gebrek. Een verkeerde voedingscombinatie (base en zuren balans) en natuurlijk de levenstijl, roken, alcohol, suiker en andere verslavingen. Als ik de verhalen van zieke mensen hoor lijkt het alsof ze door een virus getroffen zijn, dat ze ongelofelijk veel pech hebben gehad. De werkelijkheid is dat er geen krachtiger instrument bestaat om mensen gezond te houden dan uw immuunsysteem. Net als een auto moet je in je lichaam ook de juiste brandstop stoppen en met al die energie arme voeding die stijf staat van de chemische toevoegingen (E nummers) gaat dat niet lukken. Zo komt het dus ook dat ogenschijnlijk gezonde mensen ineens getroffen worden door een ziekte, gebrek, of zelfs een fataal aflopend hersen- of hartinfarct. Hoe zou dit komen?

Hersenspoeling.
U en ik, we staan allemaal bloot aan de hersenspoeling die de farmaceutische en de voedingsindustrie over ons heen stort. Men mag zomaar voor een enkel ingrediënt een gezondheidclaim op de voorzijde van de verpakking zetten. Kijk je echter aan de achterzijde dan lees je in – de bijsluiter – dat het product bolstaat van de ongezonde ingrediënten. Kijk je naar Amerika waar reclame voor medicijnen gewoon toegestaan is dan hoor je de meest waanzinnige gezondheidclaims voor medicijnen. Werkt dat? Ja en Nee. Voor de farmaceutische industrie werkt het prima want ze verdienen bakken met geld. Het land dat echter het hoogste medicijn gebruik heeft ter wereld kent ook de meeste ongezonde mensen en medische fouten in combinatie met medicijn ‘neveneffecten’ zijn daar al uitgegroeid tot doodsoorzaak nummer één! Lang leve de ‘gezondheidsindustrie’

Keuze vrijheid: En wat doet de politiek?
Die zijn nu hun eerste wetten aan het aannemen en voorbereiden die de voedingsupplementen industrie ‘veiliger’ moeten maken waardoor hoge doseringen vitamine straks mogelijk bij wet verboden zijn en er nog meer mensen ziek worden en nog meer geld verdient kan worden. U denkt zo erg kan het toch niet zijn? Kijk als voorbeeld maar eens naar het AOW. Elke econoom kon al in 1957 zien aankomen dat we te maken zouden krijgen met de vergrijzing. Inmiddels zijn alle politieke stromingen al aan de macht geweest en heeft niemand er wat aan gedaan om in de gouden jaren een spaarpot te vormen. Wie stelde dat regeren vooruitzien is zit er goed naast. Regeren is; ‘hoe komen wij de komende vier jaren door’. De vergrijzing gaat ook tot grote problemen leiden in de gezondheidszorg. Iedereen heeft nu al wel aan den lijve ondervonden dat de kosten de pan uit rijzen. Als u nu denkt wat kosten voedingssupplementen? Bedenk dat deze uitgaven u gaan behoeden om straks bakken met geld uit te moeten geven om nog een stukje van uw gezondheid proberen terug te kopen. Gezond blijven betekend ook nog steeds de mogelijkheid hebben tot het verwerven van een inkomen als straks de regering andere – ongeziene – plannen heeft met ons.

Mantelzorg.
We moeten ook niet vergeten deze kennis door te geven aan onze familie en relaties. Ik zal u vertellen waarom. Ik sprak laatst met Annet, directeur van de Boshoeve. Een instelling waar men mantelzorgers een weekendje ontspanning met gelijkgestemde aanbiedt. Ik vroeg haar wat dat nu eigenlijk precies inhoudt mantelzorg? Het bleek dus dat ik dat al ruim een jaar zelf gedaan had. Mijn moeder was dementerende en er was geen plaats in een zorginstelling. Dat was dus 24 uur per dag en 7 dagen per week waakzaam zijn wat door drie kinderen opgevangen werd. Nadat er uiteindelijk plaats was kwamen de problemen na verloop van tijd weer gewoon terug als ze weer eens weggelopen was en we konden gaan zoeken. Hoe groot gaan deze problemen worden voor de moderne kleine gezinnen? Met de voorziene toeloop op de zorginstanties zitten veel mensen straks gebonden aan huis en gaat de naam mantelzorg ineens een andere betekenis krijgen.

Hoe belangrijk is gezondheid?
Elke beslissing die u nu neemt, alles wat u wel of niet in uw mond steekt het heeft allemaal invloed op uw toekomst. Een toekomst die geweldig kan zijn. Er is echter een allesbepalende factor die daarbij belangrijk is; Gezondheid. Ga hier dus actief mee aan de slag en laat u niet misleiden en verleiden. Mijn doelstelling met het schrijven van dit artikel is mensen na te laten denken en te laten besluiten om die actie ook werkelijk te gaan ondernemen. Een klein beetje bewegen, positief in het leven staan, de grootste gevaren in onze voeding vermijden en een inspiratie zijn voor anderen. Tegen mensen uit de medische wereld zou ik willen zeggen; “Sla een nieuwe weg in en wees een coach voor patiënten waar u (nu) nog aanzien heeft en stop om blindelings als vazal van de farmaceutische industrie door het leven te gaan”. Terug naar de aanhef van dit artikel: Onbewust geprogrammeerde inzichten maken u steeds ongezonder of …. gaat U er wat aan doen?

U heeft een keuze vrijheid om gezond te blijven!
U heeft een keuze vrijheid om uw toekomst te bepalen!

De overheid, zowel in Europees verband als in Amerika, zijn al ingepalmt als het schoothondje van de farmaceutische industrie. Omgekocht met verkiezing – bijdragen. Deze overheid die wij zelf ‘gekozen’ hebben gaat onze keuze vrijheid ten aanzien van voedingssupplementen drastisch beperken. De wet is al geruisloos aangenomen in 2005 en gaat al in 2009 van kracht worden. U heeft er waarschijnlijk nog nooit van gehoord via de media!


Door Mike Adams Natural News
Vertaling Henk Mutsaers 

De waarheid betreffende de voedingssupplementen wetgeving in de Europese Unie?
De voorstanders van deze richtlijn zeggen dat het over de bescherming van de consument gaat. Bescherming tegen al die gevaarlijke vitaminen en mineralensupplementen, plantenextracten en antioxidanten die zo gevaarlijk zijn voor mensen. Ze zeggen; “ Wij zorgen voor uw veiligheid”. Laat mij u vertellen wat ik denk, het is een poging om vitamine te verbieden en een poging om de voorstanders van deze natuurproducten als criminelen af te schilderen. Producten die in feite chronische ziekten kunnen verkomen en zelfs behandelen!

Waarom zou iemand dit willen doen?
Laten we eens kijken wat ze proberen te verbannen, onder andere tocotrienols wat verschillende vormen van vitamine E zijn. Dit zijn natuurlijke vormen van antioxidanten die gevonden worden in de plantenwereld. U kunt ze vinden in granen, noten en zaden van diverse planten. Waarom zouden ze deze ingrediënten willen verbieden en het tot een misdaad verheffen als men dit wil gaan verkopen?

Denk hier eens goed over na!
Deze natuurlijke ingrediënten voorkomen chronische ziekten beter dan welk medicijn dan ook en dat zonder enige bijwerking, maar ook zonder de grote winstgevendheid voor de farmaceutische industrie! Als mensen eens gingen beseffen hoe eenvoudig zij chronische ziekten konden voorkomen door deze plantenextracten te gebruiken. Medicinale kruiden, vitaminesupplementen en mineralensuppletie zou er voor zorgen dat de farmaceutische industrie zijn grootste bestaansrecht zou verliezen van de een op de andere dag!

De verdedigers van de grote farmaceuten en de georganiseerde ‘geneeskunde’ beginnen zich te realiseren dat ze de informatie oorlog niet kunnen winnen. Ze kunnen eenvoudigweg niet voorkomen dat meer een meer mensen toegang krijgen tot waardevolle informatie om gezond te blijven. Geloof me, dat hebben ze wel geprobeerd. Ze hebben dit geprobeerd (en nog) via de media door het uitoefenen van invloed vanwege hun grote advertentie budget en pogingen ondernomen om de informatiestroom in te dammen via Internet. Juist daarvoor mogen we dankbaar zijn voor de ‘relatieve’ vrijheid van het verspreiden via Internet van onafhankelijke informatie. Mensen vinden steeds meer uit dat medicijnen in veel gevallen zelfs dodelijk zijn waar vitaminen en mineralen uw leven redden. De georganiseerde ‘geneeskunde’ moest dus overschakelen naar plan B. Plan B is om vele natuurlijke voedingsstoffen op een verboden lijst te plaatsen via de nieuwe Europese voedingssupplementen richtlijn waar we nu tegen protesteren.


Gaat de EU natuurlijke voedingsstoffen 
in hun nieuwe richtlijn verbieden?

Laten we eens een stap verder kijken.
Laten we eens aannemen dat ze slagen in het verbannen van deze natuurlijke voedingsstoffen. Het zou in ineens illegaal zijn om vitamine C in een hogere dosering dan 50 mg te kopen als voorbeeld. Het zou verboden zijn om verschillende mineralen te verkopen zoals vanadium of boron, en wat zou de volgende stap zijn? Kunt u het zich voorstellen dat het illegaal zou zijn om garlic te kopen. Dat klinkt toch absoluut ongelofelijk zult u zeggen. Garlic is echter een van de krachtigste natuurgeneesmiddelen om kanker te voorkomen… en te behandelen! Het is bovendien een van de krachtigste antibiotica voor een heel breed spectrum. Het werkt tegen virussen, bacteriën en tumoren.

Willen ze zo’n stof gaan verbieden?
Op dit moment proberen ze extracten van verschillende planten te verbieden. Daarna is het slechts een kleine stap om meer ‘gevaarlijke’ stoffen aan deze lijst toe te voegen. Je zou dan via de arts een ‘medicijn’ moeten kopen om deze stof binnen te krijgen. Tel uit je winst! Bovendien zou je strafbaar zijn als je deze planten in je eigen tuin zou kweken. U geloofd mij niet? Probeer eens legaal omega 3 rijke hennepzaden te kweken!!!! (In Nederland worden elke week ‘illegale’ kwekers opgerold)

Chronische ziektes voorkomen of omkeren?
Er zijn een groot aantal voedingsstoffen die niet allen chronische ziekten voorkomen maar ook kunnen omkeren. Veel ziektes worden dan ook gedrag ziektes genoemd. Ze zouden eenvoudig te voorkomen zijn als mensen hun gedrag zouden veranderen of toegang hadden tot de juiste kennis. Het klinkt allemaal verwarrend voor diegene die een onbegrensd vertrouwen hebben in overheidsinstanties dat gezonde natuurvoeding en geconcentreerde ingrediënten hiervan verboden zouden worden toch is dit aan de orde op dit moment. Buiten het feit dat ik denk dat dit onethische is om te doen, het is bovendien een misdaad tegen de mensheid om mensen te onthouden van de geschenken van moeder natuur!

Als menselijke wezens hebben we toch het recht om planten te eten, om natuurlijke kruiden te gebruiken die vrijelijk gevonden worden in de natuur. Ik geloof dat elke poging op zichzelf om de connectie met onze natuur strafbaar te stellen een misdaad op zichzelf is. 

Voeding is slecht voor u wist u dat niet?
De voedingssupplementen richtlijn in Europa en de FDA inspanningen in Amerika om natuurlijke stoffen te verbannen hebben tot doel om voeding als slecht aan te merken en onnatuurlijke medicijnen als goed en gezond. Het idee alleen al dat er over deze zaken gesproken kan worden en dat ze daar mee weg komen? Hoe is het zover kunnen komen dat we zijn gaan vertrouwen op gevaarlijke medicijnen als Cox-2 inhibitors die op zichzelf alleen al verantwoordelijk zijn voor ten minste 144.000 hartaanvallen in de U.S alleen al! Meer als 40% van deze hartaanvallen waren dodelijk. De FDA gaf toe dat deze informatie correct was maar zeggen desondanks dat deze ‘geneesmiddelen’ niet gevaarlijk genoeg zijn om ze van de markt af te halen! Ze krijgen nog steeds het keurmerk; Goedgekeurd door de FDA.

Intussentijd…….
Een Chinees kruid genaamd Ma Huang oftewel Ephedra zoals het beter bekend is wordt beschuldigt voor de dood van een paar mensen die een grote overdosis van dit product gebruikten om overgewicht te verliezen. Een paar dozijn mensen die een natuurlijk product gebruikten met een onnatuurlijke overdosis deden de FDA en Europese Unie besluiten dit ‘gevaarlijke’ product van de markt te halen. Ze hebben het onverantwoord gebruik van natuurlijke middelen verboden terwijl het normale dodelijke gebruik van medicijnen goedgekeurd is!

De moderne ‘geneeskunde’.

Waar gaat het om? Controle en geld verdienen.
De mensen aan de top van de georganiseerde ‘geneeskunde’ hiërarchie de FDA (American Medical Association) top artsen, ziekenhuizen etc hebben zich allemaal gerealiseerd dat als natuurlijke geneeskunde (voeding) een succes wordt, en als mensen meer en meer voorgelicht worden over natuurlijk genezen ze heel veel geld gaan verliezen! Dan verliezen ze een hele hoop patiënten. Er zijn namelijk farmaceutische bedrijven die ernaar uitkijken dat met de vergrijzing een hoop mensen gaan leiden aan Alzheimer en andere chronische lifestyle ziektes die allen terug te voeren zijn op uitermate slechte voedingspatronen. De FDA is niets meer of minder een organisatie die geëxplodeerd wordt door farmaceutische bedrijven. Een organisatie die giftige en dodelijke medicijnen goedgekeurd heeft voor menselijke consumptie. deze medicijnen worden vervolgens wereldwijd verkocht als ‘geneesmiddelen’ voor belachelijk hoge prijzen. Het is een grote oplichtingpraktijk en er staat veel geldelijk gewin op het spel.

Aanval op voedingssupplementen
Dat is dus de reden dat voedingssupplementen aangevallen worden. ze moeten vitamine C, vitamine E en al die andere vitaminen die ziektes voorkomen en genezen zien te verbannen. Vooral effectieve hogere doseringen moeten verboden worden. De strategie is de torenhoge winsten van de farmaceuten te beschermen. De hele voedingssupplementen richtlijn is niets meer of minder dan het beschermen van superwinsten. Door dit te doen begaan ze een misdaad tegen de mensheid! In mijn opinie wordt het hoogtijd dat we de farmaceutische bedrijven gaan verbieden.

Ik heb een idee dat misschien wel gek is maar toch vertel in het geval van. Wat als we de medicijnen zouden verbieden die dodelijk zijn voor mensen? Wat als we het illegaal zouden maken om gevaarlijke medicijnen te verkopen die uiteindelijk chronische ziekten veroorzaken in plaats van te genezen, die het menselijk gedrag beïnvloeden, die hartaanvallen veroorzaken. Wat als we advertenties van deze medicijnen zouden kunnen verbieden zodat mensen niet meer zonder de benodigde kennis aan artsen komen vragen om een bepaald medicijn? Dit is namelijk in Amerika aan de orde van de dag. Elke huisarts daar kan dit bevestigen.

Laten we de bevolking eens gaan voorlichten.
Laten we dus al die stoffen die schadelijk zijn voor mensen verbannen. Laten we eens wat belastinggeld uitgeven om mensen objectief voor te lichten hoe eenvoudig op een natuurlijke manier gezond te blijven en worden. We zouden kunnen beginnen met aanstaande moeders voor te lichten zodat ze echt gezonde kinderen ter wereld brengen met een gezond zenuwstelsel. Baby’s die niet al voorgeprogrammeerd zijn op het verkrijgen van diabetes of andere gebreken. Vandaar zouden we kunnen beginnen met de jeugd gezonde voedingskeuzes bij te brengen.

Terwijl we dan toch bezig zijn, kunnen we die ziekte veroorzakende ongezonde voeding verwijderen uit de schoolkantines. Waarom verbannen we fast food restaurants niet uit ziekenhuizen. Laten we alle bejaardentehuizen eens onder de loep nemen met hun voedselbereiding en keuzes. Geen wonder dat mensen depressief zijn, dementerend en leiden aan Alzheimer. Kijk eens wat voor rommel ze te eten krijgen. Laten we ze eens wat gezonde producten voorschotelen.

Laten we mensen eens voorlichten over de echte gezondheidsvoordelen van echt zonlicht. Laten we ze eens vertellen dat zonlicht op uw huid ziektes kan voorkomen als prostaatkanker, borstkanker, en type 2 diabetes. Dat je mede hierdoor botontkalking kan tegengaan, depressies en vele nadere ziektes en gebreken alleen al door voldoende zonlicht.

Dit is dus mijn gekke idee.
Laten we dingen die dodelijk zijn voor mensen verbieden en de zaken die de gezondheid van mensen bevorderen promoten. Nu, ik weet dat dit een radicaal idee is met verschrikkelijke neveneffecten zoals het drastisch verminderen van de gezondheidsverzekeringen, het verhogen van de levensduur, verlenging van de levenskwaliteit en levensgeluk. We zouden ook als voorbeeld geen ernstige gedragsproblemen hebben met de jeugd. Nog een schadelijke bijwerking zou zijn dat veel topfunctionarissen van farmaceutische bedrijven zonder baan zouden geraken. We zouden een subsidiepot moeten gaan creëren om al deze mensen aan een andere baan te helpen. Als je immers geen medicijnen meer mag verkopen moet je toch iets nuttigs doen voor de samenleving.

Het nationale dokters omscholingsproject.
Dat zelfde zou eveneens gaan gelden voor dokters. De huisartsen die de verouderde medicijnenstudie gevolgd hebben zouden lang niet zoveel werk meer hebben. Velen zouden een omscholing moeten gaan volgen, de rest zou een echte scholing moeten krijgen in gezondheidszorg. We zouden moeten beginnen met hen de basisbegrippen bij te brengen over voeding. Het is een feit dat ze dit nooit hebben geleerd in hun opleiding in de ziektezorg. Deze dokters hebben er totaal geen clou van wat dit betekend tenzij ze zichzelf hierin bijgeschoold hebben.

Wanneer dokters ondervinden dat ze zonder werk zitten omdat mensen gezond zijn gaan leven door alle medicijnen te vermijden, gezond zijn gaan eten en voldoende te bewegen zouden we ze kunnen opleiden als gezondheidcoaches. Dat zou nog eens een goed idee zijn. Waarom worden eigenlijk onze medische professionals alleen maar onderwezen in ziektezorg in plaats van gezondheidszorg? lees verder >>>

Copyright © 26-07-2010 
Translation and publication with authorisation of Mike Adams