Zoetstof HFCS High Fructose Corn Syrup


HFCS High Fructose Corn Syrup en de diabetes EXPLOSIE in de U.S.

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Volgens de statistieken is de laatste 10 jaar het aantal diabetes in Amerika met … 90% toegenomen! Volgens Dr Mercola is er geen twijfel mogelijk dat de link tussen zoetstof HFCS en de toename van Diabetes de voornaamste oorzaak is. Dit blijkt ondermeer uit deze HFCS zoetstof studie.

Dit wordt natuurlijk ten sterkste ontkend door de frisdranken industrie

Dit melde Elsevier hieromtrent; “De directe link tussen HFCS (high fructose corn syrup) en obesitas is minder hard dan werd aangenomen. Dat blijkt uit recent Nederlands onderzoek. Volgens de onderzoekers, Stijn Soenen en Margriet Westerterp-Plantenga van de Universiteit van Maastricht, hebben HFCS-gezoete dranken dezelfde invloed op korte termijn verzadiging en energie-inname dan melk of dranken gezoet met sucrose”. 

Heel even verder Googelen leverde op dat het onderzoek was ‘ondersteund’ door: Unilever Food and Health Research Institute, Campina Innovation and DSM FoodSpecialties!! Zie: verwijderd 

Het antwoord zal wel weer zijn; Een medicijn wat de nadelen van zoetstof HFCS gebruik onderdrukt.

De meeste medicijnen zijn nu eenmaal 
ontworpen om verkeerde 
voedingsgewoonten te compenseren!

Ondanks al de bewijzen blijft de voedingsindustrie bij hun standpunt dat de bevindingen aangaande deze zoetsof niet waar zijn. Hun argument is dat HFCS niets anders is dan suiker. (ook een giftige stof voor het lichaam boven de 4 gram per dag) De bedrijven beroepen zich op studie resultaten. Maar het overgrote deel van die studies werden gefinancierd door de bedrijven zelf die een financieel belang hebben in de uitkomst van de studie. (zie voorbeeld hierboven)

Dit doet je denken aan de tabaksindustrie die pas gingen toegeven wat de gevolgen van roken waren toen ze geen enkele keuze meer hadden om hun ongelijk te ontkennen.

Fruit Fructose vs. High Fructose Corn Syrup (HFCS)

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]