Fast Food: Graven wij ons graf met een vork?


pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Adverteren voor veilig voedsel?
De voedingsindustrie, en farmaceutische bedrijven harken hoge winsten bij elkaar als wij hun plastic voedsel en medicijnen opschrokken in een poging om arteriosclerose onder controle te houden.


Hoe meer waarde iets heeft, des te meer behoefte heeft u om het te begrijpen. Wat is er meer waardevol dan uw lichaam? Als u niet begrijpt dat de symptomen van vitamine tekorten, de symptomen van een ziekte kunnen nabootsen. Hoe wilt u dan leren deze te herkennen op uw reis naar gezondheid.


Hart en vaat ziekten waren haast niet bekend zo’n honderd jaar geleden. Toen het eten van vette vis terrein verloor op vet arme vis. En toen vitamine E en B6, tezamen met het mineraal magnesium begon te verdwijnen uit onze voeding als een resultaat van een verfijnings proces. Toen na 1920 plantaardige olie en daarmee de introductie van kunstmatig vet als margarine werd geïntroduceerd begonnen hart en vaat ziekten onverwacht en dramatisch toe te nemen. Vandaag vallen er honderden doden aan deze ziekte terwijl u dit leest. Veel van deze relatieve jonge mensen hadden geen idee dat ze risico liepen. Wat steekt er achter deze moderne ‘veilig voedsel’ epidemie?

In de States wordt er per jaar $6 billioen gespendeerd aan meer dan 170.000 bypass operaties. Waarom vraagt men zich af worden er ook nog vele miljoenen uitgegeven aan geneesmiddelen die alleen de symptomen bestrijden, en in sommige gevallen bij effecten hebben, net zo gevaarlijk als de problemen waar ze voor bedoeld zijn. Het antwoord: Omdat we nog steeds niet serieus nemen, dodelijk serieus, de kracht van vitaminen en levensstijl, die de oorzaak zijn van hart en vaatziekten en daarmee omkerend ook preventief kunnen werken.

Een historisch perspectief.
De man was van origine een jager / verzamelaar. Hij verzamelde kruiden, groente, fruit, zaden, noten, en graan. Zijn voeding was rijk aan onontbeerlijke beschermende vette zuren, en een beweeglijk levenspatroon. Geen overvloed aan chemisch geconserveerd ‘veilig’ voedsel. De laatste eeuw is geleidelijk ontstaan dat mensen gingen eten wat ze lekker vonden, in plaats van wat verkrijgbaar was. Zo gingen we dus gezellig in de achtertuin hamburgers en steaks grillen. Dat kwam van overvoerde dieren met kwalitatief slechte hoeveelheden vette zuren. Het ontbijt wordt hier en daar zelfs een overvloedig feest aan worst, eieren en sausjes. In plaats van lichamelijke arbeid, word de auto naar het werk genomen waar men vervolgens heel de dag aan een bureau werkte, daarna thuis op de bank naar de Tv kijken.

Ondertussen al dit vlees etende, ontwikkelde men een behoefte aan zoetstoffen voor balans, en begon daarmee zijn suiker niveau te verhogen met als resultaat vitamine en mineralen verlies. Daarmee maakt men het moeilijker voor een goede stofwisseling om cholesterol af te breken. Margarine was uitgevonden voor arme mensen die geen boter konden betalen. Toen kwam de meervoudig onverzadigde olie met bijna al de vitamines en mineralen eruit verwijderd, verpakt in doorzichtige flessen zodat je kon zien hoe “schoon” deze vitaminevrije olie was.

Toen de cholesterol bewustwording toesloeg, kregen eieren, boter en vlees de schuld, en cardiologen begonnen mensen aan te bevelen minder rood vlees, en daarvoor in de plaats margarine en waterhoudende (hydrognated) meervoudig onverzadigde olie in hun dieet te gebruiken om cholesterol terug te dringen. En het is waar de magarine en de olie reduceren dit. Maar toen de cholesterol informatie bekend werd waren slechts enkele biochemisten op de hoogte van de bijwerkingen van het raffinage proces van deze oliën. Zij wisten niet dat deze olie gezonde vette zuren veranderde in schadelijke types dat eigenlijk arteriosclerose versnelden, degenereren en onderdrukken, de Delta 6 Desaturase (D-6-D) enzymen die belangrijk is bij de stofwisseling van goede olie zodat die kan worden opgenomen door het lichaam voor optimaal functioneren. Ze begrepen ook niet dat de nummer èèn reden voor de toename van cholesterol het gebrek aan vitamines waren en beweging om de stofwisseling aan te zetten.

De chromium catastrofe.
Bij chroom denkt u waarschijnlijk aan de bumper van een auto. U weet dat het daar zit om het ijzer te beschermen tegen roestvorming. Onthoud ook dat roestvorming in het lichaam (aangeduid als vrije radicalen) de oorzaak zijn van het verouderingsproces, degeneratie van het lichaam. Vrije radicalen worden geproduceerd als een bijproduct van vele chemische reacties in het lichaam. Deze miniatuur piranha’s gaan door uw lichaam en vreten cellen weg waar ze maar kunnen. De meest gebruikelijke plaats is de wand van uw aderen. Wanneer er een verwonding optreed probeert het lichaam dat te repareren. Het gebruik alles wat maar voorhanden is, …overtollig calcium, overtollig cholesterol, en chemicalien. Deze overvloed zweeft door het bloed wachtend op een beschadigde plaats om zich te nestelen.

Chromium is een beschermer van roest ook in uw bloedbanen net als op een bumper. Als u er genoeg van heeft en andere voedingsstoffen zullen er geen cholesterol ophopingen ontstaan, omdat de roest (cholesterol) geen beschadigde plek zal tegenkomen. Daarom is het een regelrechte catastrofe dat deze kennis nooit publiekelijk bekend is gemaakt, omdat dit de nummer èèn doodsoorzaak is. Maar dan moeten doktoren rode bloedcel, chromium level, magnesium, zink, etc gaan testen, daar is nooit aan gedacht. Wat moeten ze overigens met al die cholesterol arme sausjes, kaas, etc om nog maar niet te spreken van al die medicijnen om uw cholesterol te verlagen. Het zou heel de zaak overhoop gooien. Natuurlijk al deze synthetische producten zijn ook vrije radicalen verwekkers. Chromium is ook een bekende voedingsstof om zijn voordelig effect op glucose (suiker) en cholesterol stofwisseling. Met andere woorden we moeten voldoende in ons lichaam hebben. Het is met name belangrijk in de regulering van insuline en diabetes (wat ook het proces van hart en vaat ziekten versneld)

Onderzoek heeft aangetoond dat 70% van de mensen op de leeftijd van 77 jaar een chromium tekort hebben. Daarmee in lijn stijgt het aantal diabetes. In feite 40% van de mensen van 40 jaar (zonder diabetes) hadden een abnormale glucose test, 50% daarvan verbeterden met chromium. Onder miljoenen diabetici, bij hoeveel denkt u dat hun rode bloedcellen en chromium nagekeken is. Ik wet geen èèn. Experimentele chromium tekorten bij dieren veroorzaakte diabetes maar waren eveneens weer met chromium op te lossen. Ook toen chromuim was toegediend aan mensen met diabetes hadden 50% hun glucose tolerantie in vier maanden weer normaal. De andere 50% hadden andere tekorten die pas verbeterden toen die waren opgespoord.

Houdt in gedachten dat deze studie reeds 35 jaar oud is en velen hebben hem gevolgd. Wat betekend dit allemaal. Het betekend dat het hoge cholesterol, dat onze bloedbanen verstopt niet een eenvoudig resultaat is van een hoog cholesterol in de voeding. Integendeel, zij zijn het resultaat van meermalen bewezen tekorten als chromium, magnesium, vitamine B6, omega-3 essentiële vette zuren, en vele meer.

Wat u moet onthouden is: Balans is de sleutel.
Veel mensen eten voeding met een zeer hoog choleserol gehalte en hebben geen hart en vaat ziekten. Dat is omdat ze niet de verborgen tekorten aan essentiële vette zuren en mineralen hebben, wat zou voorkomen dat hun lichaam optimaal functioneert. Dat is omdat ze echt voedsel eten met alle ingrediënten intact, geen kunstmatig geproduceerde voeding overladen met vet, zout en suiker, en ontdaan van hart en vaatziekte beschermende voedingsstoffen als magnesium, chromium, zink, en vanadium. Het is eigenlijk heel logisch wanneer je erover nadenkt. Wat we dus moeten doen is, er niet meer intrappen, wanneer men ons meer medicijnen en plastic voedsel wil aansmeren om de ziekten van de twintigste eeuw te corrigeren.

U moet begrijpen: U bent de enige persoon die uzelf kan genezen