Wereld Economie & GEZONDHEID

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Video: Elk jaar nodigt TED enkele van de meest fascinerende sprekers uit. Dit jaar was dit Hans Rosling (b.1948 in Uppsala Zweden) hij is Professor of Internationale Gezondheid op het Karolinska Institutet.

Zijn onderzoeken waren gefocusseerd op de relatie tussen economische ontwikkeling, landbouw, gezondheid en arme bevolkingsgroepen in Afrika, Azië en Latijns Amerika.

In de video (Engelstalig) weet hij op een opmerkelijke manier door het toepassen van grafische weergave een beeld te schetsen van de economische ontwikkelingen in vele landen ter wereld. Het blijkt dat het stijgen van de algemene volksgezondheid altijd vooraf gaat aan de economische ontwikkeling van het land.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]