Waarom ik zo graag naar Frankrijk wil emigreren, gezondheid is de nummer #1 reden !!

Al jaren heb ik het idee om te verhuizen naar Frankrijk, we keken samen al naar wat huisjes de laatste jaren maar in de zomer van 2017 begonnen die gedachten toch vaste vorm te krijgen. We legden in de Morvan onze plannen voor aan een lokale makelaar in die streek en thuis werd ons huis te koop gezet. De over buurman bij ons in de straat merkte schamper op; “En over tien jaar kom je zeker terug als je ziek wordt?” Net alsof je daar in een derde wereld land zou leven. Ik neem het hem niet kwalijk want dit is een vooroordeel gebaseerd op wat je rond om je heen ziet gebeuren en niet op de kennis van wat er mogelijk is.

Waarom de Morvan?

Zo leerde ik van Franse vrienden dat deze streek, de Morvan, die onderdeel is van de Bourgogne, dat ze dit ook wel de ‘koelkast’ van Frankrijk noemen. Ha, ha, nou het is er in ieder geval niet kouder als in Nederland. Zie het weer overzicht

Waarom kiezen we dan specifiek voor juist de Morvan? Dat is eigenlijk heel simpel. Het is bij mij wel bekend dat qua luchtvervuiling Nederland de ongezondste regio is van Europa en de Morvan vanwege de ligging (laaggebergte) tot de schoonste van Europa behoord.

Een tweede even belangrijke reden is het ontbreken van een fijnmazig telecommunicatie netwerk waardoor de elektrosmog daar een heel stuk geringer is. Twee zeer voorname redenen voor een lang en gezond leven.

stikstofdioxide uitstoot Europa

Stikstofdioxide NO2 uitstoot (still livestream) http://aqicn.org/forecast/europe/

Nog meer lucht kwaliteit gegevens

De derde reden voor mij is dat de grondprijzen nog betaalbaar zijn zodat ik ervoor kan kiezen al mijn groenten, fruit en kruiden zelf te gaan kweken, aangevuld met wat ‘personeel’ de scharrelkippen om zo de beste basis condities te creëren voor een goede gezondheid. Gezondheid heeft niets te maken met gezondheidszorg, want dan hol je al achter de feiten aan. Gezondheid is welke condities je voor jezelf schept. Mijn devies is dan ook al jaren: Leg je gezondheid in de beste handen, je eigen handen.

En daar sta je dan in dat vreemde land waar het zeker nog een tijd zal duren voordat je de taal goed beheerst. De basis is al gelegd bij mij en de rest is het beste dagelijks in de praktijk te leren, met wat gezonde nieuwsgierigheid en vriendelijkheid krijg je dat wel voor elkaar. Duits heb ik ook alleen op vakantie en van TV geleerd en dat gaat redelijk terwijl Engels inmiddels een tweede taal is geworden. Nu wonen er in de Morvan ook veel Nederlanders en Engelsen dus helemaal ‘alleen’ zullen we niet zijn. Daarbij heb ik een instelling dat ik al snel praat tegen iedereen dus dat gaat helemaal goed komen.

Bovendien heb ik een droom, …

Die droom heb ik al eens uitgesproken in Geertruidenberg, om van die gemeente de gezondste van Nederland te maken. Een idee ingediend tijdens de dag van de toekomst, maar ik zit nog te wachten op de ontvangst bevestiging. Dat idee gaan we in de Morvan actief vorm proberen te geven zo is het plan. Een permacultuur tuin geeft al snel voedselproductie in overvloed. Dat zullen we nooit en te nummer met zijn tweetjes kunnen consumeren. Elke reis naar Nederland zullen er wat wek potjes mee reizen naar onze dochter. Alle mensen die in onze omgeving wonen en niet zulke tuinders zijn nodigen we vervolgens uit om ook wat te komen plukken voor eigen gebruik. Zo gaan we andere mensen automatisch besmetten met ons gezondheid virus. Niets is immers zo leuk als wanneer je op de vraag; “Hoe is het”, als antwoord krijgt; “Goed, … natuurlijk !”

En nog even terug naar een opmerking van mijn buurman; “Ja leuk hoor dat Frankrijk, dan komen alle vrienden je arm eten en drinken”. Leuk toch denken wij, dan zien we elkaar eens wat langer dan een avond of een paar uurtjes. (druk, druk, druk) Dan maken we samen wellicht alweer dat zelfde rondje langs de lokale bezienswaardigheden, een mooie natuur gaat niet zo gauw vervelen in de vier jaargetijden. En dat eten, dat hebben we immers in overvloed en wijn is de Franse specialiteit. Ik kan er niet op wachten om die droom gestalte te gaan geven.

lezers promoten je website

Bedankt voor het promoten van de website

Overzicht geselecteerde alternatieve media

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]