Sluit je aan bij de gezondheidsrevolutie

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Slimme mensen maken slimme beslissingen, zij maken goed geïnformeerde keuzen gebaseerd op solide wetenschappelijk bewijs en niet op aannames inclusief die van een dokter (die medicijnen studeren in plaats van natuurlijke gezondheid).

Sinds september 2008 presenteer ik nu het wekelijkse gezondheidsprogramma “Here’s To Your Health” (op je gezondheid), op de lokale omroep de SLOG te Geertruidenberg, dat tevens als podcast en videocast gedistribueerd wordt via internet (vaste maatjes zijn Ron Fonteine en Mike Donkers).

De dingen die ik daar leer pas ik toe in mijn dagelijkse leefstijl en laat dat sinds 2007 jaarlijks checken met de NES-scan (soms meerdere keren per jaar).

De meeste moderne westerse ziekten bestonden simpelweg niet aan het begin van de vorige eeuw!

Wat is er veranderd sindsdien?

Niet onze genen!

Maar wel ons milieu, de voedselkweekmethoden en de voeding die de dieren eten en die wij als gevolg daarvan ook consumeren.

Als een onafhankelijke vertegenwoordiger van SpectraCell leerde ik dat van alle geteste personen (veelal gezondheidsbewuste consumenten) 74 % van hen een functioneel vitaminegebrek had. Net als 11 spelers op het voetbalveld die niet als een team samenwerken. En een ontstellende 99,5 % van de geteste personen had een functioneel mineralengebrek!

Dit is wat je moet weten. 
Als je geen essentiële vetten tot je neemt via de voeding zullen mineralen niet voldoende opgenomen kunnen worden, ook al zou je ze eventueel voldoende binnenkrijgen. Daarna is het pas de beurt aan de opname van vitaminen. Dit is dus de correcte volgorde: Essentiële vetten > Mineralen > Vitaminen.

Onze moderne voedingsketen is gebrekkig aan allerlei essentiële vetten, mineralen en vitaminen en aan de andere kant staat deze bol van de pesticiden, E-nummers, GMO, en ook al nanotechnologie. Al deze stoffen kunnen in potentie de werking van het immuunsysteem verstoren en bij vele stoffen is dit ook al aangetoond.

Dit is het basisprobleem bij alle moderne ziektes en hier dient grondig aandacht aan geschonken te worden voordat je ook maar ergens anders aandacht aan kunt schenken!

Nobelprijswinnaar Otto Warburg ontdekte zo’n simpele maar o zo belangrijke tekortkoming in de voeding die daarmee aan de basis staat voor de langzame ontwikkeling van kanker, hart- en vaatziekten en meer…. Deze uiterst precies en grondig uitgevoerde studie waarvan de resultaten gepubliceerd werden in 1931 kon nog door geen enkele wetenschapper weerlegd worden. De uitkomst van deze studie wordt echter al sinds die tijd succesvol onderdrukt tot op heden! Met het verschijnen van het boek van Brian Peskin, “Het verzwegen verhaal over kanker“, is deze aloude kennis weer vol in de schijnwerpers komen te staan.

Daarom: Sluit Je Aan Bij De Gezondheidsrevolutie
…en vertel anderen wat het voor jezelf doet in de praktijk!

Kan het zo simpel zijn? Jazeker!

Begin met het dagelijks gebruik van volle yoghurt of kwark (bijvoorbeeld als ontbijt) met daarin een theelepeltje biologische lijnzaadolie en zoals ik een theelepel biologisch pompoenolie (voor ander opties: zie het boek van Brian Peskin). De lijnzaad- en pompoenolie zorgen voor de essentiële vetten in een perfecte balans tussen omega 3 en omega 6 oliën. Zwavel in de yoghurt of kwark verzorgt een beter transport naar de lichaamcellen van de aangeboden en eveneens essentiële zuurstof. De oliën fungeren als het ware als een zuurstofmagneet. Het geheim om je lichaam preventief in een gezonde staat te houden. Zuurstof en kanker zijn twee vijanden die elkaar niet beiden in een lichaamcel tolereren (Otto Warburg / Johanna Budwig / Brian Peskin).

Begin met het dagelijkse gebruik van Keltisch zeezout (een betere naam is Keltische zeemineralen, te bestellen via internet onder de naam Sel Gris). Hiermee maak je een zogenaamde ‘sole’. Neem een potje en vul dit voor eenderde met Sel Gris en tweederde met schoon drinkwater. Even schudden, als er wat Sel Gris op de bodem blijft liggen is het water verzadigd. Neem van deze wateroplossing wederom twee theelepeltjes per dag, over de salade, in een smoothie, je ontbijt of bijvoorbeeld in een glas water.

Ga vervolgens aandacht besteden aan de E-nummers in de voeding en probeer de rode nummers te vermijden. Ga stapsgewijs overschakelen naar biologische voeding en neem regelmatig voeding die de eigenschap heeft het lichaam te ontgiften.

Meer dingen kunnen gedaan worden om de algemene gezondheid te verbeteren maar dit is de noodzakelijke basis. Bovendien vergen deze maatregelen zeer weinig kosten. 

Voordat je dus met een klacht naar de dokter gaat en waarschijnlijk huiswaarts gestuurd gaat worden met chemische en daarmee ook schadelijke middelen die men medicijnen noemt(!), dien je eerst deze maatregelen ter harte te nemen. Kom je er daarna nog niet uit laat dan je lichamelijke conditie testen met een energetische scan zoals van NESBio Meridian, Scio, etc. Dit is de preventieve gezondheidstest van de 21ste eeuw om te voorkomen dat je ziek wordt. Deze test wordt vrijwel nooit door medicijnen getrainde dokters gebruikt. 

Rapporteer je resultaten om behulpzaam te zijn en een motivator voor anderen!


Voor meer achtergrondinformatie over Brian Peskin, beluister de uitzendingen van gezondheidsradio, datum 26-06-2012 en 03-07-2012.

— Henk Mutsaers 

Hoe maak je liposomale vitamine C en waarom?

Na Fukushima zijn de veilige waarden van radioactieve straling door de politiek omhoog bijgesteld. De wetenschap had hierin geen enkele stem. Zeewier helpt je te beschermen tegen stralingsziekten maar, waarvandaan is deze afkomstig? We weten echter dat ook vitamine C een hogere bescherming geeft tegen schadelijke UVA straling van de zon en stralingsblootstelling. Geef je lichaam dan ook de juiste ingrediënten om zichzelf te beschermen tegen de gevolgen van radioactieve straling blootstelling. Draag zorg voor goede aarding en voldoende jodium (94,7% heeft nu een tekort) Zorg dat je lichaam regelmatig ontgiftigt wordt. Gebruik ook dagelijks zeemineralen.Liposomale vitamine C maakt het mogelijk om een betere opname mogelijk te maken van vitamine C die zelfs zes tot acht maal beter opneemt dan direct in het bloed geïnjecteerd (intraveneus). Neem in kopje zuiver water, twee theelepels vitamine c en 6,5 theelepel lecetine in een ander kopje water. Mix het kopje water met lecitine in een mixer en voeg daarna het kopje met vitamine c toe om te mixen. Doe vervolgens deze mix in de ultrasoon cleaner voor 8 minuten en roer dit regelmatig. 
(Utrasoon cleaner Tysic type FC 33 265-003-04) 

YouTube: How to Make Liposomal Vitamin C At HomeVitamine C is het meest gebruikte supplement en daar zijn vele goede redenen voor die ondersteund worden door solide wetenschappelijke onderzoeken. Vitamine C wordt normaal slechts voor zo’n 19% opgenomen in het lichaam, liposomale vitamine c voor zo’n 93% meetbaar in het bloed.