Natuurlijke geneeswijzen waarvan men u liever niet op de hoogte stelt

Natural Cures they don’t want you to know about

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Over gezondheid wordt veel geschreven en gesproken in de media. Ik zet echter ook veel vraagtekens bij de geboden informatie. Hoe kan het zijn dat we bij de vraag: Eet u gezond steeds weer het antwoord “Ja” krijgen? Bij een onderzoek in de Verenigde Staten werd de vraag gesteld: “Als we nu een pilletje zouden uitvinden, waar zou het dan voor moeten zijn?” Het antwoord was: “Meer energie”.

We zien allemaal dat de laatste 100 jaar de gemiddelde leeftijd met 25 jaar is toegenomen. Is echter de levenskwaliteit ook in de pas gebleven met deze cijfers? Ik zie steeds meer mensen met hulpmiddelen de straat op gaan. U en ik weten dat de ontstellende hoeveelheid van meer als 50 procent van alle mensen voor korte, langere tijd, of dagelijks medicijnen gebruiken. Maar liefst 80 procent van alle kinderen onder de 2 jaar heeft al eens medicijnen gekregen, …. voor de gezondheid?

We weten nu ook dat we in Nederland met de luchtvervuiling leven in een van de zwaarst vervuilde gebieden ter wereld. Hoe lang zijn deze feiten al bekend? Waar komt deze vervuilde lucht allemaal op terecht en hoeveel krijgen we daar weer van binnen via onze ‘gezonde’ groenten en fruit.

Iedere landbouwer en tuinier weet dat de PH waarde (zuurgraad) van de grond belangrijk is om de gewassen te laten groeien. Heeft uw dokter u hier wel eens op getest? Bij onze apotheek wisten ze nog niet eens waar ik het over had toen ik hier zelf om vroeg. Toch is een goede base en zuur balans essentieel in elke maaltijd van de dag. Zou het daarom zijn dat er zoveel mensen een chronische en andere ziektes hebben of krijgen?

Nederland is de uitvinder van de intensieve landbouwmethoden. Wat heeft dit voor gevolgen voor de kwaliteit van onze voeding. Volgens de diverse instanties is de voedselveiligheid nog nooit zo hoog geweest. Zijn veiligheid en kwaliteit echter geen andere begrippen die gemakkelijk door de consument voor het zelfde aangezien worden?

Ik heb de antwoorden al lang gevonden voor mijzelf maar weet u dat ook al? De ‘ik eet gezond’ antwoorden doen mij vermoeden van niet. Van de Europese regering mag geen enkele producent van voedingssupplementen de claim leggen dat zonder deze producten er geen evenwichtige gezonde voeding mogelijk is. Deze zelfde boodschap dragen ook andere instanties uit. Voor welke landen in Europa zijn deze richtlijnen van kracht? De groenten en het fruit smaken aan de Middellandse zee stukken beter en volgens onderzoeken is aangetoond dat de mediterrane levensstijl vruchten afwerpt.

Wat weten de instanties wat ze liever niet aan de grote klok hangen? Tijdens mijn recente bezoek aan Amerika zag ik op TV een interview met Kevin Trudeau acteur van het boek ‘Natural Cures they don’t want you to know about’. De schrijver ging hier in op de vele ziektes die op een natuurlijke manier te genezen zijn maar waarvan ze deze oplossingen niet aan de grote klok hangen. Als je zoiets op TV verteld en dit tevens publiceert in een boek in Amerika waar rechtzaken aan de orde van de dag zijn moet je wel heel zeker van je zaak zijn.

In Europa ligt er nu een wetsvoorstel om hoge doseringen vitaminen en mineralen te gaan verbieden. We hebben al geprotesteerd maar of dit gaat helpen? Kunnen we straks gaan smokkelen om zelf de keuze te kunnen maken hoe gezond we willen blijven zonder gebruik te hoeven maken van de ‘service’ van de farmaceutische bedrijven.

– Henk Mutsaers 30-12-2004


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]