HEB JE EEN GOEDE RELATIE,…. met JEZELF?

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Relaties, ze zijn belangrijk. Thuis, op je werk, met vrienden, noem maar op. In goede harmonie leven met je omgeving is belangrijk maar, de meest belangrijke relatie die je ooit zult hebben is de relatie met je lichaam.

DE RELATIE met uw EIGEN LICHAAM vereist ook net als elke andere relatie TIJD, AANDACHT en COMMUNICATIE.

Wanneer was het voor het laatst dat u dacht, kan ik van mijzelf, mijn eigen persoon houden? Hoe voel ik mijzelf, wat heeft mijn lichaam nodig? Hoe jij je ook voelt over je lichaam, je lichaam is heel ondersteunend voor je. Je hart mist geen enkele slag. Je longen voorzien je van de nodige zuurstof. Je lichaam zet de voeding om tot brandstof. Je benen brengen je naar waar je wilt.

WAT KRIJGT JE LICHAAM VAN JOU?

Wanneer jij je lichaam echter voor het uitvoeren van al deze taken niet voldoende ~ rijkelijk ~ beloond dan ontstaat er onvrede. Net zoals in een werkrelatie gaat je lichaam bij onvrede wat gas terug nemen, het doet het wat rustiger aan, je lichaam houdt het even een dagje voor gezien of …. ?

HOEVEEL MENSEN STRANDEN IN DEZE RELATIE?

Vele mensen met een Westerse leefstijl behandelen hun lichaam collectief verkeerd. Ze geven hun lichaam de verkeerde voeding. Ze verwachten dat al die suikers toch omgezet kunnen worden in bruikbare brandstof. Ze drinken te veel alcohol, of ze roken. Ze geven het lichaam onvoldoende slaap en rust, onvoldoende beweging, ze drinken te weinig water en ze stoppen het helemaal vol met vet.

ZE, ….. of hoort U daar ook bij?

Toch verwachten ze van hun lichaam dat het als een topper functioneert. Ze verwonderen zich waarom ze energiegebrek hebben, overgewicht, pijn of de nodige kwalen en gebreken. Deze relatie gaat op die manier hoogst waarschijnlijk niet standhouden op de lange duur.

LEREN LUISTEREN NAAR JE LICHAAM!

Zou het niet goed zijn om eens beter te leren luisteren naar je lichaam? Hoe ga je vervolgens om met de signalen die je lichaam geeft. Hoe ga je pijn aanpakken? Met een medicijn en verder de oorzaak veronachtzamen? Of zouden we toch maar eens de voeding moeten aanpassen?

IEDEREEN kan ALTIJD een GEZONDE RELATIE HERSTELLEN!

Het maakt niet uit op welk moment je tot bezinning komt om de relatie met je lichaam te gaan verbeteren. Je hebt altijd de kans om er nog iets goeds van te maken. Gebruik echter die kans voordat er zich onherstelbare schade heeft aangediend. Voordat je lichaam te kennen geeft niet meer voor je te willen werken! Elke tijd, elk seizoen is een mooie tijd om daarmee te gaan starten. Daar hoef je niet mee te wachten tot het nieuwe jaar. Start het communicatieproces met je lichaam om het te geven wat het nodig heeft. Heb jij met je lichaam een goede werknemer ~ werkgever relatie?


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]